FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Banii vorbesc » Modelul de business al omului de afaceri Horia Sabo pare că începe să dea roade la Iași

Articol de , - Publicat duminica, 30 septembrie 2018 09:00

Modelul de business al omului de afaceri Horia Sabo pare că începe să dea roade la Iași. Clubul s-a stabilizat financiar, iar rezultatele apar: 3 victorii consecutive în campionat, locul 7, și calificare în ”optimile” Cupei.

Banii pun lucrurile în mișcare. Iar un bun exemplu în acest sens este Poli Iași. În mai, la capătul unui sezon 2017-2018 în care trăise periculos din punct de vedere financiar, clubul avea datorii de circa un milion de euro, jucătorii așteptau să-și primească drepturile bănești restante pentru a putea pleca în vacanță, iar unii dintre ei amenințau cu transferul la alte cluburi.

Salarii dublate

O lună mai târziu, s-a schimbat managementul. Ieșenii au bătut palma cu omul de afaceri băimărean Horia Sabo, iar modelul acestuia de business, orientat în special pe atragerea de sponsori care să finanțeze clubul, a început să funcționeze. Moldavii și-au permis astfel să le dubleze, practic, salariile antrenorului Flavius Stoican și jucătorilor importanți pentru el, respectiv Cioinac, Sin și Platini, celui din urmă după întoarcerea din scurtul periplu în Iran.

Tur de forță

În cazul lui Qaka, au făcut un veritabil tur de forță. Vândut lui FCSB, în vară, albanezul a fost convins de Sabo și de Stoican să revină, când Becali nu l-a mai vrut, cu un salariu astronomic pentru o grupare ca Poli: 10.000 de euro lunar! Mai mult decât dublul celui încasat în 2017-2018 (4.100 euro pe lună)!

Prime mai mari

Inclusiv bugetul destinat premierilor a crescut. Dacă prima de obiectiv a rămas aceeași, 10.000 de euro pentru calificarea în play-off, cea de punct câștigat, 200 de euro, a devenit permanentă, iar în unele cazuri a fost chiar suplimentată. Deplasările lungi se fac cu avionul și dacă în 2017 cantonamentul din vară s-a ținut la Tiraspol, în Republica Moldova, cel din 2018 s-a efectuat la Bolu (Turcia).

Fără presiune

În ciuda tuturor acestor investiții, conducătorii clubului n-au pus presiune pe jucători în debutul campionatului, când rezultatele nu erau pe măsura așteptărilor. "Avem o echipă în formare, au venit mulți jucători noi și trebuie să avem răbdare" a fost abordarea lui Sabo în perioada tulbure.
Și s-a dovedit o decizie înțeleaptă. Ușor, ușor au început să vină și rezultatele: 3 victorii la rând, ultima în fața lui Dinamo, și o calificare în "optimile" Cupei României, cu garnitura secundă. 

"Bugetul pe anul ăsta e asigurat de mine, integral. Și este mult peste ce s-a prognozat inițial. În bugetul ăsta, banii din televizarea meciurilor reprezintă doar o felie"
Horia Sabo, finanțator Poli Iași

110.000 €lunar e acum bugetul de salarii la Poli Iași. În 2017-2018 a fost de circa 80.000 pe lună

6.000 €pe lună câștigă Dylan Flores la moldavi, cel mai bine plătit din grupul stranierilor achiziționați în vară

100.000 €trebuie să-i plătească ieșenii antrenorului Stoican dacă-i rup unilateral contractul. Clauza a fost fixată în această vară

200.000 €a cheltuit Poli cu achizițiile de jucători în vară. Toți dați pentru recuperarea lui Qaka de la FCSB

Top 10 salarii la Poli

clipboard01

Citește și:

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Nationala
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
Euro 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP
Nationala
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (8)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  30 Septembrie 2018, 17:06

Atătați-i tabelul cu salariile, ***, poate nu mai *** de Dinamo !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  30 Septembrie 2018, 16:50

Ca să vorbim de management fructuos, trebuie să vedem că apar ceva roade. Deocamdată, e doar o redresare financiară și nimic altceva. Să vii cu povești privind salariile unor jucători e ridicol, în condițiile în care pleci cu sacul plin de pe terenul FCSB-ului, de unde până și Dinamo a plecat cu un egal grandios”!:)))

para.para
para.para  •  30 Septembrie 2018, 13:01
Postat de pol1tehnicaiasi pe 30 Septembrie 2018, 10:08

In general asa este, dar totusi zic eu, depinde de la caz la caz...al nostru poate fi fericit...in orice caz, Sabo e mult peste Negoita ca inteligenta si discurs...

In Romania niciun caz nu este fericit. Romania este moarta, mai ramane sa se stabileasca cimitirul unde s-o ingroape pe biata tarisoara. E vorba de doar cateva zile, hai sa zicem saptamani pana cand o sa aflam tot din hartia asta ca si Sabo la fel ca restul banditilor romani este o alta teapa pentru fotbalul mioritic decedat de ceva timp.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează