FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - HERMANNSTADT

BARAJ LIGA 1, TUR, U CLUJ - HERMANNSTADT 0-2 // VIDEO+FOTO » Sibienii și-au asigurat în mare măsură rămânerea în Liga 1, înaintea returului

Captură TV Digi Sport +8   FOTO
Captură TV Digi Sport

Articol de , - Publicat duminica, 09 iunie 2019 20:06

BARAJ LIGA 1, U CLUJ - HERMANNSTADT // Hermannstadt a câștigat clar prima manșă a barajului pentru rămânerea în Liga 1, 2-0 pe terenul Universității Cluj, deși bookmakerii vedeau favorită în tur gruparea din liga secundă. 

  • Returul are loc la Sibiu, pe 12 iunie, de la ora 18:00.

CRONICA / EXECUTAȚI ÎN DOUĂ MINUTE!

Bogdan Lobonț crede că „fotbalul din ziua de astăzi este 60% fizic”. Așa o fi, dacă o spune unul care a jucat atâția ani la nivel înalt, în țară și în străinătate. Dar într-un meci cu o imensă încărcătură, cum e un baraj, psihicul joacă un rol covârșitor. Nu întâmplător, Clujului i-a trebuit vreun sfert de oră ca să-și limpezească într-o oarecare măsură jocul și să bifeze primul șut pe poartă (Goga).

Mai pregătiți mental au părut oaspeții. Și, în consecință, mai determinați în careul advers. Acolo unde Tsoumou a „bărbierit” o minge pe care scria 0-1, la centrarea lui Sergiu Popovici. Iar mai târziu, Tătar a șters „transversala” dintr-o lovitură liberă directă.

Și dacă arbitrul Andrei Chivulete acorda penalty la gafa portarului Dur-Bozoancă, Hermannstadt putea intra la pauză cu un avantaj ce, în condițiile date, ar fi atârnat greu în balanță.

„U” a ieșit un pic mai determinată de la cabine. Însă torpilele lui Pârvulescu și Goga, la capătul unei acțiuni personale, au ocolit poarta lui Căbuz. Și cam atât. Invitată practic să revină în joc, Hermannstadt nu s-a lăsat prea mult așteptată, rezolvând meciul în decurs de două minute.

Petrișor Petrescu, multă vreme sub nivelul său obișnuit, a prins un șut "de duminică", iar un minut mai târziu, Tsoumou, care irosise două mari ocazii în prealabil, a profitat de gafele lui Ursu și Dur-Bozoancă și le-a asigurat sibienilor un avantaj confortabil în așteptarea returului de miercuri. 

JANDARM RĂNIT ÎN INCIDENTELE DE LA FINAL

În minutele de prelungire ale meciului, un suporter al Clujului a pătruns pe gazon. Fotbaliști ai gazdelor au încercat să-l scoată din mâinile stewarzilor, moment în care alți suporteri au intrat pe gazon. Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene și bastoane, în timp ce ultrașii au aruncat cu scaune. 

Un jandarm a fost lovit la cap și s-a prăbușit pe pista de atletism, fiind luat cu ambulanța. Meciul s-a reluat după trei minute de întrerupere.

Iertați de-un penalty

Clujenii au avut noroc în minutul 36. Atunci când, la o centrare în careul său, portarul Dur-Bozoancă a ieșit hazardat, îmbrâncindu-l în săritură pe unul dintre atacanții sibieni care tocmai lovise balonul cu capul. "Penalty!", a fost verdictul fostului arbitru internațional Ion Crăciunescu, prezent în studioul Digisport. Andrei Chivulete a lăsat însă jocul să continue.

U Cluj - Hermannstadt 0-2
Au marcat: Petrescu '79, Tsoumou '80

Vezi aici detalii despre meci!

Vezi VIDEO de la meci!

FINAL DE MECI!
min. 90+3:
Incidente pe finalul meciului. Un suporter al Clujului a pătruns pe gazon. Fotbaliști ai gazdelor au încercat să-l scoată din mâinile stewarzilor, moment în care alți suporteri au intrat pe gazon. Din primele informații, un jandarm ar fi fost rănit. Meciul s-a reluat după trei minute de întrerupere.
min. 84:
Dumitriu îi lasă locul lui Pedro da Silva la Hermannstadt.
min. 80: GOOOOL HERMANNSTADT! Ursu încearcă să trimită cu capul spre propriul portar, dar goalkeeperul iese greu dintre buturi, iar Tsoumou profită și înscrie!
min. 79: GOOOOL HERMANNSTADT! Petrișor Petrescu prinde un șut de zile mari cu stângul de la 20 de metri, mingea se duce direct în plasa laterală a porții lui Dur-Bozoancă.
min. 76:
Mircea Axente intră în locul lui Răzvan Greu la U Cluj.
min. 75:
Florin Axinte intră în locul lui Sergiu Popovici.
min. 72:
Carol Taub intră în locul lui Dan Berci la Universitatea Cluj.
min. 65:
Antonov intră în locul lui Lendric la Hermannstadt.
min. 60:
Echipa lui Miriuță a început să controleze jocul. Dumitriu scoate o lovitură liberă în apropierea careului.
min. 46: 
Pîrvulescu intră în careu și trimite puțin peste poarta sibienilor.
A început repriza secundă!

PAUZĂ
min. 45:
Jucătorii Universității Cluj joacă foarte dur, dar arbitrul trece cu vederea anumite intrări.
min. 36:
Dur-Bozoancă iese greșit la un corner și echipa sa are mari emoții. Greșeala portarului e reparată rapid de Cordoș.
min. 28:
Tătar execută o lovitură liberă de la 20 de metri, care lovește bara transversală a lui Dur-Bozoancă.
min. 25:
Dorin Goga ia o acțiune pe cont propriu și-l pune la treabă pe portarul Căbuz.
min. 19: cartonas galben 
Alexandru Coman îl lovește cu brațul peste față pe Popovici și jucătorul Universității Cluj vede cartonașul galben.
min. 15:
Andrei Chivulete dictează o lovitură liberă de la 20 de metri, însă sibienii contestă decizia arbitrului.
min. 14:
Goga șutează de la 20 de metri și U Cluj bifează primul șut pe spațiul porții.
min. 10: Ocazie uriașă!
Sergiu Popovici îi pasează lui Tsoumou în careul de șase metri, dar atacantul lui Hermannstadt dă pe lângă minge.
min. 6:
Florescu încearcă să-l angajeze pe Gavra, dar trimite prea puternic și sibienii reiau din aut de poartă.
min. 4:
Berci e presat de Petrescu și jucătorul lui U Cluj e foarte aproape să piardă mingea în propria jumătate, dar se redresează la timp și degajează balonul.
A început meciul!

echipele de start:

U Cluj: Dur-Bozoancă - Al. Coman, I. Ursu, A. Cordoş, Berci - G. Giurgiu, G. Florescu - N. Pîrvulescu, Goga, Greu - Gavra
ANTRENOR: Bogdan Lobonț

FC Hermannstadt: Căbuz - Al. Măţel, Dandea, I. Stoica, D. Tătar - Dâlbea, Dumitriu - P. Petrescu, Lendric, Sg. Popovici - Tsoumou
ANTRENOR: Vasile Miriuță

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Andrei Chivulete (București) / Asistenți: Valentin Avram (București) și Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin)


"Nu mă tem de nimic! Trebuie să exploatăm minusurile adversarului, dar fotbalul din ziua de astăzi este 60% fizic. Suntem conștienți că întâlnim o echipă puternică. Nu pot să asigur promovarea, dar pot să promit că jucătorii mei vor da totul pe teren în această dublă manșă. La astfel de meciuri, fotbaliștii se motivează singuri", spune antrenorul gazdelor,  Bogdan Lobonț.

Fundaşul Octavian Abrudan a prins curaj: "Sibiul a avut multe meciuri cu echipe de Liga 1, dar nu cred că a avut atât de multe rezultate pozitive. Avem mai multe victorii ca ei!".

Un pilon extrem de important în angrenajul "Șepcilor roșii", Dorin Goga declară: "Ne-am apucat de fotbal pentru astfel de meciuri! Pentru un fotbalist, cireașa de pe tort este să evolueze în fața unui stadion plin, să joace acasă cu niște suporteri minunați, care te încurajează pe toată durata meciului. Pentru mine este extraordinar. Drumul până aici a fost foarte interesant, an de an a adus ceva inedit, ce nu trăisem până acum în fotbal".

Vasile Miriuță are probleme de lot, dar nu renunță la bătălia pentru menținerea în elita fotbalului românesc: "Venim după o victorie muncită și meritată cu Călărașiul. Ne așteaptă două jocuri foarte, foarte grele. Important e să jucăm noi, chiar dacă va fi o atmosferă incendiară. Clujul are niște suporteri minunați. Suntem pregătiți din toate punctele de vedere să facem o partidă bună, să înscriem și să câștigăm".

Mijlocașul Lucian Dumitriu speră la ajutor divin în "dubla" pentru L1: "Cu ajutorul lui Dumnezeu, îmi doresc să scoatem un rezultat bun acolo, la Cluj. Important e să înscriem. Sperăm să scoatem o victorie la Cluj!".

 

 

✊Luptătorul K1, Daniel Ghiță, le ține pumnii "studenților" înaintea manșei tur a barajului de promovare / menținere în Liga 1, cu FC Hermannstadt, care se joacă mâine, la ora 18:00, pe #ClujArena. Mulțumim, Daniel! Nu mai e mult și ne vedem în tribune! Toți! Haide "U"!!! #Mesaj #DanielGhita #UvsHermannstadt #TotiPentru1 #U100

Publicată de FC Universitatea Cluj pe Sâmbătă, 8 iunie 2019

2,6este cota caselor de pariuri pentru o victorie a clujenilor, în timp ce Hermannstadt a primit cota 2,85 pentru un succes în manșa tur a barajului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (117)
bogdany8
bogdany8  •  10 Iunie 2019, 05:46

Conteaza cum abordeaza U returu, nu mai au nimic de pierdut, trebuie sa joace pe atac Lobont, altfel e mancat, daca intra cu 1-0 la pauza, va intoarce scoru, altfel e greu.

whiteredarad
whiteredarad  •  10 Iunie 2019, 00:23
Postat de marcelclujnapoca pe 09 Iunie 2019, 22:33

Gresesti ....Chivulete putea sa dea rosu la Razvan Dalbea in minutul 39 si altfel se juca ! Si Chivulete nu e in zona Dinamo si U cluj ci in zona Folcloristelor de la Ceahlaul, CFR, Bistrita - deci era de-a lui MUresan !

La faza cu"folcloristele" de la Piatra Neant...participa...tata lui Chivulete..!,. Lasa-l pe Muresan..ca nu a avut contributie...la folcloriste. Voiai si eliminare ? Chiar asa, trebuia sa se compromita Chivulete.... total ?

whiteredarad
whiteredarad  •  10 Iunie 2019, 00:19

PS. Chivulete a fost clujen get-beget, nu doar penalty nedat, dar i-a iertat pe clujeni de 4-5 galbene, insa pentru sibieni penalizarile nu le-a trecut cu vederea. Era clar ca va tine cu Clujul, insa nu s-a compromis total, ca a vazut,...incotro..merge meciul.

Vezi toate comentariile (117)
Comentează