FOTBAL  »  Superliga  »  REVENIRE

Ladislau Boloni, în premieră în Liga 1? „Vedeți că e liber! Ne poate duce într-o altă eră”

Basarab Panduru consideră că antrenorul Ladislau Boloni ar putea ridica nivelul fotbalului din Liga 1 // Sursă foto: GSP
Basarab Panduru consideră că antrenorul Ladislau Boloni ar putea ridica nivelul fotbalului din Liga 1 // Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 mai 2020 21:57

Fostul internațional Basarab Panduru (49 de ani) le-a atras atenția echipelor din România în legătură cu Ladislau Boloni (67), antrenor liber de contract după despărțirea de Antwerp.

Panduru consideră că formațiile din Liga 1 ar da lovitura în cazul în care l-ar convinge pe Boloni să revină în România. 

Basarab Panduru: „Ladislau Boloni ar vrea să se întoarcă”

„Avem un mare antrenor care în momentul ăsta e liber de contract, Ladislau Boloni. Formațiile de la noi care vor să ducă jucătorii la un alt nivel pot profita de asta. Eu bănuiesc că ar vrea să se întoarcă.

Mi s-ar părea un salt pentru fotbalul românesc, dacă ai reuși să-l aduci pentru următorii 2 ani de zile. Am merge într-o altă era a fotbalului. Pot să-l aducă FCSB, Craiova, Dinamo, echipe care vor să facă ceva”, a declarat Panduru la TV Telekom Sport.

Ladislau Boloni, trei performanțe cu Antwerp:

Ladislau Boloni, în premieră în Liga 1? „Vedeți că e liber! Ne poate duce într-o altă eră”
  • Locul 4, în 2019, cea mai bună clasare din ultimii 29 de ani;
  • Calificarea în finala Cupei Belgiei, amânată din cauza pandemiei de coronavirus;
  • Prima calificare și participare în cupele europene după 22 de ani.

Când Loți Boloni a sosit la Antwerp, în iunie 2017, echipa de-abia promovase în elită, după mai mult de un deceniu în liga secundă. În trei ani, a creat la flamanzi din nimic o supertrupă, capabilă nu doar să joace în „play-off", cum a reușit de două ori la rând, ci să se bată la titlu în Belgia.

De-a lungul carierei, Boloni a fost antrenor la Nancy, România, Sporting, Rennes, AS Monaco, Al Jazeera, Standard Liege, Al Wahda, Lens, PAOK Salonic, Al Khor, Al Ittihad și Antwerp. N-a antrenat niciodată o echipă de club din România.

5 trofeea adunat Boloni ca antrenor: trei cu Sporting Lisabona, tripla campionat - Cupă - Supercupa Portugaliei în 2002, apoi titlul și Supercupa Belgiei cu Standard Liege, în 2008/2009

2009este anul în care Ladislau Boloni a fost desemnat cel mai bun antrenor din Belgia, când a cucerit campionatul cu Standard Liege

VIDEO Portughezul Ricardinho, FC Voluntari, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la primul test efectuat, cel rapid

Citește mai multe știri din Liga 1:

Dinamo se joacă de-a retrogradarea! Negoiță, negocieri IREALE cu 10 jucători care NU pot evolua în ultimele 6 etape

Ionuț Negoiță n-a iertat pe nimeni: „Ioan Andone vorbește pe lângă subiect!” + „Pretenții și intoxicări de la spanioli”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
1841944262513403
Sever Augustin Pop  •  18 Mai 2020, 09:29

Cum a declarat, pentru el, raiul este Budapesta si -probabil- purgatoriu este Tg.M...

189254898748309
Claude SH  •  18 Mai 2020, 08:36
Postat de lake1001 pe 18 Mai 2020, 02:23

Cit timp cei 2 Gheorghe sunt conducătorii fotbalului românesc iar Burleanul le este slugă , nici-o şanşă să vedem fotbal curat, fără valize si influenţa ziarelor. Avem nevoie de CFR, UTA, Rapid, Dinamo, Craiova, Timisoara.

Bai ***, ai uitat de U Cluj, se poate?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

189254898748309
Claude SH  •  18 Mai 2020, 08:34

Orice echipa îl ia pe Boloni va avea un avantaj mare. Are experienta și dorința, comparabil cu Dan Petrescu în ceea ce privește deciziile în club și antrenamentele dure. Jucătorii trebuie sa fie nu numai tehnici, ci și atleți foarte buni. Practic progresul lui Cristiano Ronaldo a pornit cu metodele de antrenament dur a lui Boloni. Ulterior, pe unde a mai fost Cristiano, pe la Man Utd, Real sau Juve, a fost joacă de copil. Chiar el spunea ca rămânea mai mult la antrenamente fata de ceilalți pentru a exersa, metoda preluata de când era la Sporting.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează