FOTBAL  »  Superliga  »  BĂTĂLIA PENTRU PLAY-OFF

VIDEO + FOTO Bătălia pentru play-off decisă după un final nebun! Calificare suflată în minutul 90+2! Cine sunt cele două norocoase

Farul și Sepsi Sf. Gheorghe au obținut ultimele două locuri din play-off, la capătul a cinci meciuri pasionante. Cele două se alături deja calificatelor FCSB, Rapid, CFR Cluj și Universitatea Craiova. +24   FOTO
Farul și Sepsi Sf. Gheorghe au obținut ultimele două locuri din play-off, la capătul a cinci meciuri pasionante. Cele două se alături deja calificatelor FCSB, Rapid, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

Articol de , - Publicat vineri, 08 martie 2024 22:09 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 22:52

Farul și Sepsi Sf. Gheorghe au obținut ultimele două locuri din play-off, la capătul a cinci meciuri pasionante. Cele două se alătură deja calificatelor FCSB, Rapid, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

CLASAMENTUL ÎN TIMP REAL:

  • 5. Farul - 43p
  • 6. Sepsi - 43p
  • 7. U Cluj - 42p
  • 8. UTA- 40p
  • 9. Hermannstadt - 40p

*locurile 5 și 6 merg în play-off

Scene halucinante în Superliga! Ultrașii lui Dinamo și cei ai Stelei s-au luat la bătaie pe gazon
Dinamo - UTA
Scene halucinante în Superliga! Ultrașii lui Dinamo și cei ai Stelei s-au luat la bătaie pe gazon

Cum a arătat lupta pentru play-off, într-o ultima rundă palpitantă

Aprig contestatul sistem cu play-off și play-out ne-a oferit o ultimă rundă palpitantă. Cinci formații, toate în deplasare, luptau pentru ultimele două locuri de play-off.

Bătălii la propriu s-au dat și între ultrași. „Războiul de la Cașin” a amânat startul meciurilor cu 8 minute, prelungind tensiunea și emoțiile. Farul și U Cluj erau formațiile care depindeau doar de ele, restul aveau nevoie de victorii și de multe calcule.

VIDEO. Cum a sărbătorit Sepsi calificarea în play-off: imagini exclusive din vestiar

Dintre cele 5 formații care luptau pentru play-off, una singură și-a făcut treaba în prima repriză. Florin Ștefan a marcat un gol frumos pentru Sepsi, la Ploiești, și îi aducea pe covăsneni în obiectiv.

U Cluj, Hermannstadt și Farul n-au fost capabile să spargă defensivele adverse, iar UTA a fost dominată de Dinamo, golul lui Gregorio venind firesc. Pauza le găsea pe Farul și Sepsi în play-off.

Timpul se scurgea, tabelele de marcaj rămâneau blocate. Asta și pentru că VAR-ul a intervenit și a anulat golul lui Rivaldinho de la Botoșani, o decizie la limită. Nici reușita lui Muhar nu a trecut de filtrul oficialilor.

U Cluj, marea pierzătoare a zilei

Ultimul sfert de oră a devenit și mai palpitant. Farul a rămas în inferioritate numerică, Grygorian eliminat. CFR și Hermannstadt au renunțat la prudență, ocazii imense la ambele porți. La București, UTA se resemnase.

Atenția se îndrepta către arena „Anghel Iordănescu”. Sub ochii selecționerului, prezent la meci, U Cluj avea nevoie de un gol pentru a se descătușa.

Nu l-a reușit, dar a primit un ajutor nesperat. Kosovarul Albin Berisha a înscris în minutul 87 pentru Petrolul și a trimis-o pe Sepsi în play-out! Situația a rezistat doar 5 minute. Covăsnenii s-au aruncat în ofensivă, iar Debeljuh a semnat reușita izbăvitoare.

Sepsi obține dramatic ultima poziție, iar Superliga va avea același play-off ca sezonul trecut!

FINAL » Bătălia pentru ultimele două locuri din play-off: Farul și Sepsi s-au calificat

* Click pe fiecare meci pentru LIVE și echipele de start
* Meciurile au început la ora 20:08.

Minutul 90+2 » Sepsi dă lovitura!

Sepsi s-a aruncat în atac în prelungiri, iar Gabriel Debeljuh a dat lovitura de grație, un șut din interiorul careului! Covăsnenii au revenit pe loc de play-off, alături de Farul. U Cluj e OUT!

Minutul 87 » Berisha răstoarnă toate calculele

Albin Berisha dă lovitura la Ploiești! Petrolul egalează și răstoarnă ierarhia. Se revine la situația inițială. Farul și U Cluj merg în play-off, Sepsi pică sub linie.

Minutul 77 » Farul rămâne în 10 oameni

În minutul 77, armeanul Narek Grigoryan a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Misiunea Farului se complică! Momentan, formația lui Gică Hagi e pe loc de play-off, alături de Sepsi.

Minutul 70 » Doar Sepsi își face treaba

Dintre cele 5 formații care luptă pentru ultimele două locuri de play-off, Sepsi este singura care a marcat.

Goluri anulate la Cluj și Botoșani

În minutul 47, Rivaldinho a trimis mingea în poarta lui FC Botoșani. Faza a fost îndelung analizată în camera VAR, verificând dacă mingea a părăsit suprafața de joc în momentul centrării lui Boli. Horațiu Feșnic și Doru Lucaciu, din camera VAR, au decis anularea reușitei.

Bătălia pentru play-off decisă după un final nebun! Calificare suflată în minutul 90+2! Cine sunt cele două norocoase
Mladinovici anulează golul Farului

În același timp, Muhar marca pentru CFR Cluj. Reușita a fost anulată pentru că mingea a părăsit suprafața de joc în aer, după executarea loviturii de la colțul terenului.

Ora 21:13 » Au început reprizele secunde

Reprizele secunde au început la aceeași oră pe toate cele 5 stadioane.

Pauză » U Cluj, marea pierzătoare a primei părți

U Cluj este marea pierzătoare după primele 45 de minute. Formația antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a fost devansată de Sepsi într-o ierarhie live. Clujenii au nevoie de victorie la Voluntari!

Minutul 20 » Gregorio dă lovitura împotriva lui UTA

În minutul 20 al disputei de pe „Arcul de Triumf”, Gregorio a confirmat superioritatea lui Dinamo și a marcat cu un șut deviat. UTA cade în acest moment pe locul 9. Farul și Sepsi ocupă locurile de play-off!

Scene halucinante în Superliga! Ultrașii lui Dinamo și cei ai Stelei s-au luat la bătaie pe gazon
Dinamo - UTA
Scene halucinante în Superliga! Ultrașii lui Dinamo și cei ai Stelei s-au luat la bătaie pe gazon

Minutul 20 » Petrolul - Sepsi, întrerupt 5 minute

Nemulțumiți de golul primit și de prestația formației favorite, ultrașii Petrolului au provocat haos. Un obiect aruncat din tribune l-a lovit în cap pe Darius Oroian. Fundașul lui Sepsi a avut nevoie de îngrijiri mediacle. Meciul a fost întrerupt timp de 3 minute.

Bătălia pentru play-off decisă după un final nebun! Calificare suflată în minutul 90+2! Cine sunt cele două norocoase

Minutul 14 » Sepsi intră pe loc de play-off

Florin Ștefan a spart gheața în seara decisivă din Superligă. Fundașul lui Sepsi a deschis scorul în minutul 14 al disputei de la Ploiești și duce formația covăsneană pe locul 6. Farul și Sepsi merg în play-off în acest moment!

Golul lui Ștefan a adus liniștea în peluza lui U Cluj de la Voluntari. Formația lui Ioan Ovidiu Sabău are acum nevoie de gol!

Cine se califică în play-off? Toate calculele pentru ultimele două locuri

Sunt două locuri puse în joc pentru play-off și două echipe care depind doar de propriile rezultate, Farul și U Cluj. Victoria în runda de astăzi le asigură prezența în lupta pentru titlu. Orice alt rezultat deschide ușa pentru urmăritoare.

Criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte la finalul sezonului regulat sunt:

  • numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe;
  • golaverajul mai bun în jocurile directe;
  • numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
  • golaverajul general mai bun;
  • numărul mai mare de goluri marcate în sezonul regulat;
  • meci de baraj

FARUL » cum se califică campioana României în play-off

  • FC BOTOȘANI - FARUL » Toate detaliile de la partida din Moldova sunt AICI
  • merge în play-off cu o victorie;
  • singurul scenariu în care egalul nu aduce calificarea e cel în care U Cluj câștigă, UTA obține o victorie la cel puțin 5 goluri cu Dinamo, iar Hermannstadt și Sepsi nu ajung și ele la 43 de puncte;
  • ajung în top 6 și în cazul unui eșec, însă au nevoie ca 3 din următoarele 4 lucruri să se întâmple: U Cluj pierde, Sepsi nu face maximum de puncte, UTA nu câștigă, Hermannstadt nu câștigă.

U CLUJ » meciul care-i poate duce pe clujeni în play-off

  • FC VOLUNTARI - U CLUJ » Toate detaliile de la meci sunt AICI
  • victoria garantează prezența în play-off;
  • un egal e bun dacă se întâmplă 3 dintre următoarele 4 lucruri: Farul pierde, Sepsi, UTA și Hermannstadt nu câștigă;
  • poate prinde locul 6 și în cazul unei înfrângeri cât timp Hermannstadt, UTA și Sepsi nu câștigă în ultima etapă. În acest caz ar rata play-off-ul dacă ar termina la egalitate de puncte doar cu UTA, arădenii având avantajul meciurilor directe. În orice altă situație, egalitate de puncte cu una, două sau trei rivale, „șepcile roșii” ar termina pe 6.

SEPSI » covăsnenii stau la mâna rezultatelor

  • PETROLUL - SEPSI » Toate detaliile de la Ploiești sunt AICI
  • e obligată să câștige, însă nu depinde de propriile rezultate;
  • se califică în play-off dacă U Cluj nu câștigă și Farul pierde;
  • dacă Farul/U Cluj câștigă, ardelenii termină pe 6 doar dacă U Cluj nu câștigă (sau Farul pierde), iar Hermannstadt și UTA câștigă/pierd SAU una dintre ele se încurcă, atât timp cât cea care câștigă va avea un golaveraj general mai slab. Sepsi are acum +8, Hermannstadt +6, iar UTA -6;
  • dacă U Cluj se încurcă și Farul face egal, Sepsi merge în play-off doar dacă una dintre UTA și Hermannstadt se încurcă, iar cea care câștigă are un golaveraj general mai slab decât ardelenii.

HERMANNSTADT » club în insolvență, dar care vrea în primele șase

  • CFR CLUJ - HERMANNSTADT » Toate detaliile meciului din Gruia sunt AICI
  • doar victoria poate ajuta, însă nu depinde de propriile rezultate;
  • pentru a spera la calificare, cel puțin una dintre U Cluj și Farul trebuie să se împiedice;
  • în cazul în care una dintre Farul și U Cluj își câștigă meciul, Hermannstadt termină pe 6 doar dacă U Cluj face egal (sau Farul pierde), UTA pierde, iar Sepsi nu câștigă. Dacă formația din Sf. Gheorghe va învinge în acest scenariu, Hermannstadt se poate califica doar dacă va avea un golaveraj general mai bun (acum are +6, iar Sepsi +8);
  • în cazul în care și Farul, și U Cluj se încurcă, Hermanstadt merge în play-off doar dacă UTA pierde SAU dacă Farul pierde și Sepsi nu câștigă.

UTA ARAD » misiune complicată pentru trupa lui Mircea Rednic

  • DINAMO - UTA ARAD » Toate detaliile de pe „Arcul de Triumf” sunt AICI
  • pentru a spera la calificare, cel puțin una dintre U Cluj și Farul trebuie să se împiedice;
  • dacă U Cluj se încurcă, UTA ratează play-off-ul doar în cazul în care Farul și Sepsi câștigă, iar Hermannstadt nu se impune;
  • dacă U Cluj câștigă și Farul pierde, UTA termină pe 6 dacă Hermannstadt și Sepsi câștigă/pierd SAU doar Hermannstadt câștigă;
  • dacă U Cluj câștigă și Farul face egal, UTA termină pe 6 doar dacă o învinge pe Dinamo la 5 goluri, iar Hermannstadt și Sepsi se încurcă;
  • se poate califica și cu un egal doar dacă U Cluj și Hermannstadt pierd, iar Sepsi face cel mult 3 puncte.

5 informaţii despre arbitrii care conduc meciurile decisive de azi

  • 14 penalty-uri a dictat Istvan Kovacs, arbitrul partidei CFR Cluj-FC Hermannstadt, în ultimele două sezoane, şapte dintre ele necesitând intervenţia VAR.
  • Niciuna dintre Dinamo şi UTA nu a câştigat cu Szabolcs Kovacs la centru în Superligă. Bucureştenii au fost arbitraţi o singură dată şi au pierdut ('23/'24, et. a 10-a, Dinamo-Farul 0-2), arădenii de 4 ori, 3 remize şi o înfrângere.
  • Covăsnenii au pierdut ultimele 4 meciuri în care la centru s-a aflat Andrei Chivulete:
'23/'24, Poli Iaşi-Sepsi OSK 1-0; '22/'23, Sepsi OSK-Rapid 1923 1-2; '22/'23, Sepsi OSK-Farul 0-1; '21/'22, Sepsi OSK Sf. Gheorghe-CFR Cluj 0-2.
  • Rareş Vidican este cel mai puţin experimentat arbitru dintre toţi cei 5 care se vor afla la centru la meciurile de azi (FC Voluntari-U Cluj). Debutant în urmă cu 2 ani, a strâns pe prima scenă doar 18 partide, dintre care 10 în ediţia curentă. "Şepcile roşii" au o amintire plăcută cu el: 19.05.2023, FC Hermannstadt-U Cluj 1-2, rezultat care i-a urcat în clasamentul sezonului trecut peste sibieni.
  • FC Botoşani este fără înfrângere în cele 6 jocuri de pe teren propriu cu Horia Mladinovici la centru (5 victorii, 1 remiză).

Citește și:

Cluburile din Superligă intră în alertă: se schimbă contractul de drepturi TV! » Noua împărțire a banilor discutată în birourile LPF: „Domnul Șucu își dorește foarte mult”
DREPTURI TV
Cluburile din Superligă intră în alertă: se schimbă contractul de drepturi TV! » Noua împărțire a banilor discutată în birourile LPF: „Domnul Șucu își dorește foarte mult”
Planul care poate spori semnificativ veniturile cluburilor din Superligă: „Se poate realiza”
DREPTURI TV
Planul care poate spori semnificativ veniturile cluburilor din Superligă: „Se poate realiza”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (75)
TopSalary
TopSalary  •  05 Aprilie 2024, 20:50
Postat de muzzi1 pe 09 Martie 2024, 00:19

U Cluj o incurca pe CFR la fel cum incurci tu Steaua cu fscb, mai randumb! :D

adica deloc. deci Steaua suntem noi,cea din liga 1. qed.

ap0klyps3
ap0klyps3  •  09 Martie 2024, 21:57
Postat de luciann pe 08 Martie 2024, 22:51

Le-a dat meciul fara nici cea mai mica jenă, mister Redmic!

Rednic nu renunță la banii pe care ii are de primit și da dinamo in judecata și apoi renunță la prima de playoff de la uta pentru a salva dinamo. Ca sa vedeți și voi ce "inteligență" au gigistii :))))

ap0klyps3
ap0klyps3  •  09 Martie 2024, 21:53
Postat de Dobermannul pe 09 Martie 2024, 16:42

OK

Am cumpărat un butoi, doar pentru lacrimile tale, gigist ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează