FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi transformă FCSB în TCAB » Becali a lipit sigla echipei de fotbal pe hotelul pe care îl deține pe litoral: a schimbat doar literele

Hotelul lui Gigi și sigla FCSB modificată // FOTO GSP +19   FOTO
Hotelul lui Gigi și sigla FCSB modificată // FOTO GSP

Articol de , , - Publicat sambata, 25 februarie 2023 07:00 / Actualizat sambata, 25 februarie 2023 08:04

Gigi Becali a lipit sigla echipei pe hotelul de cinci stele pe care îl deține în stațiunea Venus. Acronimul e modificat cu literele cu care încep prenumele fiicelor sale, Teodora, Cristina, Alexandra, plus numele familiei.

De când a pierdut marca tradițională a clubului Steaua București, Becali a înlocuit-o cu o creație proprie, un desen cu elemente religioase de care adversarii au râs și l-au asemănat cu designul personajelor din Familia Simpson. Desenul a devenit un fel de emblemă a familiei Becali, pentru că Gigi nu-l folosește numai în fotbal, l-a exportat și în turism.

Gigi Becali despre hotel: „L-am luat pentru fete”

El a lipit aceeași siglă pe fațada hotelului de cinci stele pe care îl deține în stațiunea Venus. Numele hotelului e simplu: Becali. Emblema FCSB-ului a suferit unele modificări, au fost schimbate literele de pe ea cu TCAB. Literele acestea provin de la inițialele fiicelor lui Gigi, Teodora, Cristina, Alexandra, și B-ul de la Becali.

Gigi a achiziționat hotelul în 2021 și spunea atunci că nici măcar nu era interesat vreun pic de domeniul acesta, „l-am cumpărat pentru familie”. De renovare s-au ocupat fiica lui, Alexandra, și soțul ei. Becali a intrat în afacerea aceasta profitând de un context. Stabilimentul i-a aparținut lui Ioan Niculae, fostul patron al Astrei Giurgiu, o formație aflată în faliment acum.

Cum arată hotelul lui Gigi Becali:

Sursă foto: litoralulromanesc.ro
Sursă foto: litoralulromanesc.ro
+15 FOTO

Gigi Becali: „Îl ajut, dar să câștig și eu!”

Hotelul purta numele Inter, de la Interagro, societatea lui Niculae care intrase în insolvență. Afaceristul era închis în momentul acela, executa o condamnare primită pentru corupție. Gigi a prezentat afacerea ca pe un act de caritate: „Am cumpărat eu hotelul fiindcă era omul în pușcărie și n-am vrut să i-l ia altcineva”. Conform surselor economica.net, Becali i-ar fi plătit lui Niculae 6,8 milioane de euro.

Șeful de la FCSB a admis, după eliberarea condiționată din închisoare a partenerului său din afacerea aceasta, că nu fusese vorba tocmai despre caritate: „Dacă vrea, îi dau hotelul înapoi. Să-mi plătească suma pe care i-am dat-o și ceva în plus, ca să câștig și eu”.

Niculae inaugurase hotelul în 2013, când anunțase că investise 10 milioane de euro în lucrările pentru modernizare.

8,94milioane de euro era valoarea estimată a hotelului, cu tot cu mobilier și cu aparatură, în momentul în care l-a preluat Becali. Gigi a plătit mai puțin de atât, doar 6,8 milioane de euro

Anul trecut era 800 de lei camera la hotelul lui Becali

Becali a inaugurat hotelul în iunie 2022. În sezonul estival trecut, o cameră costa 800 de lei pe noapte, iar un apartament costa 2.200 de lei. Tarifele pentru sezonul acesta încă nu au fost anunțate, staff-ul a precizat doar că hotelul va fi operat în perioada iunie-septembrie. 

Stabilimentul se află în centrul stațiunii Venus, deține o plajă privată plus alte facilități care au permis clasificarea sa la cinci stele. Afacerile cele mai importante ale lui Becali sunt, în continuare, în domeniul imobiliar, de unde provine toată averea sa.

Gigi Becali a inventat desenul cu logo-ul FCSB în 2015

Becali a pierdut în decembrie 2014 dreptul de a mai folosi numele Steaua București și emblema tradițională, iar în anul următor a schimbat numele echipei în FCSB și i-a lipit sigla nouă pe care a ales-o el. 

Gigi a râs și el de-a lungul timpului de semnificația literelor din denumire: „FCSB înseamnă Faci Ce Spune Becali, așa că toți angajații de aici trebuie să respecte ordinele mele! Nu e ca la alte cluburi în care patronii au lăsat puterea în mâinile angajaților și apoi au ajuns în insolvență, în faliment”. 

Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei, proprietarul numelui Steaua și al emblemei istorice, a încercat să interzică în instanță și numele FCSB. El a argumentat că acronimul provine de la Fotbal Club Steaua București, ceea ce înseamnă că ar fi vorba despre un truc al lui Gigi. Talpan a pierdut procesul acela.

Citește și alte știri:

Punct final în cea mai mare țeapă din fotbalul românesc » Jucătorul a fost despăgubit cu 500.000 de euro!

Cine sunt noii șefi ai lui Dinamo » Prietenul lui Nicolae Badea, fostul vicepreședinte al rivalei Rapid + omul lui Băsescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (137)
Catalynn..__
Catalynn..__  •  27 Februarie 2023, 14:58
Postat de d.veselu pe 27 Februarie 2023, 14:35

Eu țin la el ca la profesorul meu de cor. Am făcut școala de muzică în copilărie... eram un violonist chiar talentat, aș putea spune, după premiile obținute până în clasa a 7-a. După 20 de ani, nu mai știu să mânuiesc instrumentul,... lipsa exercițiului mi-a răpit talentul. Experiența de atunci mă ajută însă în situațiile în care boxerii de pe forum îmi recomandă să cânt la altă masă... eu respectându-le bucuros dorința... întrucât vocea (încă) nu m-a trădat. Btw: sper că ți-a plăcut acest happy-end pentru un new beginning. De-acum formăm un cvartet: suntem 'corul vânătorilor'. :-))).

Pai suntem, însă in final, pt gigime, suntem unul singur! :-)))

d.veselu
d.veselu  •  27 Februarie 2023, 14:35
Postat de Catalynn..__ pe 26 Februarie 2023, 23:57

Pe Adriann îl iubesc ca pe … contul meu! :-))) Deși suntem pe lungimi de unda diferite ca suporteri, e normal, dacă am tine toți cu aceeași echipa ar fi al naibii de plictisitor!, l-am apreciat întodeauna pt corectitudinea mesajelor. Chiar și atunci când nu coincideau cu opiniile mele! Dar are și el defectele lui, dacă s-a convins ca ești Silvică sau Moshu ca e ticX8 pot sa ii spun io, tu sau oricine altcineva orice, nu își va schimba părerea.

Eu țin la el ca la profesorul meu de cor. Am făcut școala de muzică în copilărie... eram un violonist chiar talentat, aș putea spune, după premiile obținute până în clasa a 7-a. După 20 de ani, nu mai știu să mânuiesc instrumentul,... lipsa exercițiului mi-a răpit talentul. Experiența de atunci mă ajută însă în situațiile în care boxerii de pe forum îmi recomandă să cânt la altă masă... eu respectându-le bucuros dorința... întrucât vocea (încă) nu m-a trădat. Btw: sper că ți-a plăcut acest happy-end pentru un new beginning. De-acum formăm un cvartet: suntem 'corul vânătorilor'. :-))).

d.veselu
d.veselu  •  27 Februarie 2023, 12:08
Postat de adriann_ pe 27 Februarie 2023, 11:07

Cum canta corul vanatorilor: "nu este pe lume placere mai mare" :))

Vânând noi petrecem o viaţă ferice, Pe site-uri obscure în zori ne trezim... Tiptil stăm la pândă, vânat să ne pice, Postări becaliste mereu urmărim! ... Sublimă plăcere şi nobilă este, Mai liber te simţi, mai voinic, mai voios... Izbânda, cînd ei se îmbracă în veste, ... Iar noi ne trezim într-un glas victorios. :-)))

Vezi toate comentariile (137)
Comentează