FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

EXCLUSIV Punct final în cea mai mare țeapă din fotbalul românesc » Jucătorul a fost despăgubit cu 500.000 de euro!

Miercuri s-a încheiat definitiv la comisiile FRF litigiul dintre CFR Cluj  și Arlauskis, portarul care a plecat de la echipa campioană după ce fostul președinte, Marian Copilu, fusese și el îndepărtat.
Miercuri s-a încheiat definitiv la comisiile FRF litigiul dintre CFR Cluj și Arlauskis, portarul care a plecat de la echipa campioană după ce fostul președinte, Marian Copilu, fusese și el îndepărtat.

Articol de , , - Publicat vineri, 24 februarie 2023 18:14 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 23:45

Miercuri s-a încheiat definitiv la comisiile FRF litigiul dintre CFR Cluj  și Arlauskis, portarul care a plecat de la echipa campioană după ce fostul președinte, Marian Copilu, fusese și el îndepărtat. Fiindcă avea în vigoare un contract care mai urma să dureze 30 de luni, cu un câștig net de 1,6 milioane de euro, lituanianul a fost despăgubit cu o jumătate de milion de euro, deși nu a mai evoluat deloc din vara lui 2021.

După un litigiu care a durat mai bine de un an și jumătate, cel mai ciudat diferend care a existat vreodată în Liga 1 între un club și un fotbalist s-a decis definitiv.

Șefii lui CFR Cluj i-au răspuns cu o ironie lui Maurizio Sarri, după acuzațiile italianului: „Începi cu din ăstea... Sau găsești justificări pentru că Immobile a fost anihilat?”
CFR CLUJ - LAZIO 0-0
Șefii lui CFR Cluj i-au răspuns cu o ironie lui Maurizio Sarri, după acuzațiile italianului: „Începi cu din ăstea... Sau găsești justificări pentru că Immobile a fost anihilat?”

S-a încheiat procesul dintre CFR Cluj și Arlauskis

Cum s-a încheiat acest proces? Cu o țeapă incredibilă pe care CFR și-a luat-o, probabil cea mai mare sumă plătită vreodată de un club, ca despăgubire, față de un angajat: 500.000 de euro! Clujenii i-au achitat o jumătate de milion de euro, nivel care reprezintă însă mai puțin de 30% din suma pe care goalkeeper-ul o mai avea de încasat până la finalul acordului.

În vara lui 2021, Arlauskis a jucat ultimul meci pentru CFR, returul cu Steaua Roșie, din play-off-ul de Europa League. Apoi, în club a izbucnit un imens scandal între patronul Varga și fostul președinte, Marian Copilu, care s-a terminat cu despărțirea de Copilu. Acesta fusese cel care îl readusese în club pe lituanian, cu care avea o relație de mare prietenie. 

Angajamentul lui Arlauskis prevedea un salariu uluitor pentru România. Cel mai mare încasat vreodată de un fotbalist pe prima scenă de la noi. În jur de 55.000 de euro net lunar!

A vrut să-l dea în judecată în penal

După ce Copilu a plecat din club, Arlauskis a dispărut și el, susținând că dacă a fost îndepărtat fostul președinte, nici el nu mai are de gând să continue. Ulterior a trimis o adeverință medicală, prin care să justifice abesnța și să nu poată fi penalizat, după care a solicitat despăgubiri în baza faptului că CFR vrea să-i încheie un contract care mai urma să dureze 30 de luni, iar valoarea totală netă pentru jucător era de peste 1,6 milioane de euro.

Într-o primă fază, Nelu Varga a fost tentat să-l dea în judecată în penal pe Arlauskis, după care s-a așezat la masa negocierilor cu el, iar suma pentru care s-a bătut palma a fost de 500.000 de euro. CFR n-a respectat însă termenele de plată, astfel că au fost deschise alte litigii, pentru achitarea acestei sume.

În cele din urmă, la peste un an și jumătate de la momentul în care Arlauskis disputa ultimul joc pentru CFR și dispărea de la echipă, diferendul a fost închis. Iar lituanianul s-a ales cu o jumătate de milion de euro. Iar CFR cu cea mai consistentă sumă plătită ca despăgubire. 

Top 3 salarii la CFR acum 2 ani

Jucător Venit net lunar (€)
Arlauskis 55.000 
Sigurjonsson 38.000 
Chipciu 35.000

A fost dat afară și de la Craiova

În toamna anului trecut, după mai bine de un an de pauză totală, Arlauskis a revenit ca fotbalist și a semnat cu CSU Craiova, unde președinte era Marian Copilu. Goalkeeper-ul a rezistat în Bănie doar o jumătate de an, iar după eșecul de la Constanța, cu Farul, când a greșit grav, faultându-l pe Mihai Popescu și provocând un penalty pentru gazde deși avea deja mingea în brațe, a fost îndepărtat din lot. 

Spre deosebire de CFR, s-a ajuns la o reziliere de comun acord, în care Arlauskis a acceptat să plece fiind plătit la zi, nu și pentru restul lunilor în care mai avea contract cu oltenii. 

14 trofeea câștigat Arlauskis în cariera lui, dintre care 11 au fost cucerite în România, el fiind de 7 ori campion în Liga 1: de 5 ori cu CFR și câte o dată cu FCSB și Unirea Urziceni

Peste 75% din lot a dispărut într-un an și jumătate

Față de acel meci cu Steaua Roșie Belgrad, de la finalul lunii august 2021, care a produs un adevărat cutremur în structura de conducere, CFR s-a transformat total. Din ceea ce a avut pe teren și pe bancă la acel joc, în prezent, ca jucători activi sub comanda lui Dan Petrescu, nu se mai regăsesc mai bine de 75%. 

Singurii care au rezistat sunt Manea, Camora, Deac, Petrila și Bălgrădean. Debeljuh încă e sub contract, dar se află în recuperare după accidentarea suferită la ligamentele încrucișate din toamnă, nu va mai juca deloc până în vară, când aproape sigur va pleca, din moment ce a refuzat prelungirea înțelegerii cu campioana. 

Jucător Statut la meciul cu Steaua RoșieMai e/Nu mai e în lot 
Arlauskis titular NU
Cr. Maneatitular DA 
D. Ciobotariutitular NU 
Graovac titular NU 
Camora titular DA 
 C. Deac titular DA 
 J. Rodrigueztitular NU 
Sigurjonsson titular NU 
V. Costachetitular NU 
Debeljuh titular în afara listei 
Ad. Păun titularNU 
Bălgrădean rezervă DA 
Hindrich rezervă NU 
Cestor rezervă NU 
Latovlevici rezervă NU 
Fofana rezervă NU 
Tahiri rezervă NU 
Itu rezervăNU 
Chipciu rezervă NU 
Omranirezervă NU 
Alibec rezervă NU 
Petrila rezervă DA

VIDEO. Concluziile lui Dumitru Dragomir după eliminarea lui CFR Cluj din Conference League: „Nu s-a făcut de râs”

Citește și alte știri din fotbal românesc: 

EXCLUSIV Numai în Liga 1: s-au antrenat pe sintetic, iar 3 jucători s-au rupt! Terenul cu iarbă s-a transformat în parcare

De ce lipsește Juan Bauza din lotul lui FCU Craiova pentru meciul cu CS Mioveni

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
paolo12
paolo12  •  25 Februarie 2023, 11:39
Postat de Ceferinho pe 24 Februarie 2023, 20:02

Da si nu. Arla a fost jucator de baza cat a stat la CFR. Fara el gafaiam si nu stiu daca luam toate campionatele din anii trecuti.

Cluburile, de fapt patronii lor, trebuie sa învețe sa respecte contractele. Atât.

John.Wick
John.Wick  •  25 Februarie 2023, 01:30

Bravo Arla, că le-ai luat banii. Hai cu falimentul

John.Wick
John.Wick  •  25 Februarie 2023, 01:29
Postat de Ceferinho pe 24 Februarie 2023, 20:02

Da si nu. Arla a fost jucator de baza cat a stat la CFR. Fara el gafaiam si nu stiu daca luam toate campionatele din anii trecuti.

la ce arbitrii ați avut, ni nu trebuia Arla, putea să apere și soțul lui Lupău

Vezi toate comentariile (21)
Comentează