FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Bergodi n-a mai crezut în titlu! Cifrele care arată că meciul cu Chindia a fost cel mai slab al Craiovei din acest sezon

Cristiano Bergodi
Cristiano Bergodi

Articol de - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 07:33 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 07:58

Italianul a înțeles la 0-1 cu Chindia că, în condițiile mai multor absențe, Craiova n-are soluții viabile. În absența câtorva jucători-cheie, echipa a clacat chiar și împotriva unui adversar modest, aspect evidențiat inclusiv de indicele InStat, cel mai mic din acest sezon.

Un campionat se câștigă în primul rând în confruntările cu formațiile mici. De acolo trebuie să-ți asiguri grosul punctelor, pentru că împotriva celor de valoare apropiată se poate întâmpla orice. Craiova s-a înscris din startul sezonului pe traiectoria bună, pe care s-a menținut fără să strălucească până ce a început să piardă din jucătorii-cheie.

Ca un castel din cărți de joc

După plecarea lui Mihăilă, la Parma, și accidentarea lui Koljici, la 1-0 cu Poli Iași, au apărut primele semne. Echipa s-a clătinat, lucru evidențiat și de indexul InStat fluctuant, în cădere cu Dinamo (1-0) și cu Clinceni (0-1), apoi a apărut o redresare, la Mediaș, contra lui FC Hermannstadt (1-0). Dar când au dispărut din peisaj și Cicâldău, și căpitanul Bancu, Bănia s-a prăbușit ca un castel din cărți de joc.

Cei mai modești parametri

Tocmai împotriva Chindiei, un adversar considerat la îndemână, juveții au înregistrat cel mai mic index InStat al sezonului: 216. Dintre parametrii de performanță care-l alcătuiesc, cei mai modești au fost trei.

Au avut doar două pase-cheie, cele mai puține înregistrate în toate partidele oficiale din 2020-2021, iar din 28 de centrări, doar 32 la sută au fost reușite. Totodată, au câștigat numai 46 la sută din cele 175 de dueluri în care au intrat, cea mai proastă cotă a sezonului!

"Clinceni" a fost doar începutul

Conducătorii, în speță președintele Sorin Cârțu și antrenorul Cristiano Bergodi, presimțiseră că va veni și un "accident". Dar l-au considerat atins la 0-1 cu Clinceni și depășit după 1-0 cu Hermannstadt, la Mediaș.

Calculele le-au fost date peste cap în cursul săptămânii trecute, când au apărut alte indisponibilități de marcă (Cicâldău, Bancu) și Bănia și-a pierdut complet echilibrul fiindcă de pe bancă n-a venit nimic pe măsură. Sau măcar de ajuns ca să poată fi depășit un adversar precum Chindia.

Nu l-a ocolit

Achizițiile de la cluburi de pluton, gen Voluntari (Tudorie, Căpățână), sau din liga a doua, fie ea și croată (Mamut), au fost doar la număr. Astfel că Bergodi, copleșit și de amenințarea permanentă a Covid-ului, ce nu i-a ocolit deloc echipa, și de aversiunea fanilor olteni, nemulțumiți de jocul favoriților, și-a făcut probabil socoteala și a preferat să-și prezinte demisia acum.

Probleme și acasă

Vineri seară, când și-a anunțat intenția de a renunța, Bergodi a acuzat nu doar "jocul haotic al echipei, pentru care eu sunt primul vinovat", ci și alte probleme. Potrivit fanatik.ro, tehnicianul a plecat sâmbătă dimineață acasă, în Italia, pentru a fi alături de mama grav bolnavă, și ar urma să revină la Craiova miercuri, ca să încheie socotelile cu finanțatorul Mihai Rotaru.

10.000 de euro lunare salariul tehnicianului peninsular la Craiova. Contractul său expiră la finele stagiunii în curs

Cum a evoluat indicele InStat al oltenilor în acest sezon

  • Sepsi 1-0 - 248 
  • Lokomotive 1-2 - 235 
  • Astra 2-0 - 270 
  • Viitorul 4-1 - 292 
  • Voluntari 2-1 - 275 
  • FC Argeș 2-1 - 257 
  • Poli Iași 1-0 - 261 
  • Dinamo 1-0 - 249 
  • Clinceni 0-1 - 232 
  • Hermannstadt 1-0 - 259 
  • Chindia 0-1 - 216

Cristiano Bergodi: „Îmi dau demisia 100% de la Universitatea“

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Constantin Anghelache, despre eroarea capitală făcută de spaniolii de la Dinamo: „Au ruinat prea repede echipa”

Dan Petrescu, anunț crucial despre viitorul său: „Am muncit trei ani şi jumătate aici, n-aş vrea să plec cu scandal, dar avem o problemă majoră”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
735681093223958
Ionel Potec  •  09 Noiembrie 2020, 14:16
Postat de alb.albastru pe 09 Noiembrie 2020, 12:38

In curand nu o sa mai creada nimeni in mogosoaia! Club de 8 ani infiintat politic o sa se destrame foarte curand!

Mai taci mititelule numai visa mai degraba va desfiintati voi cit crezi ca poate merge mititelu din inertie? Sa vezi ce cuminte o sa vina mititelu nu-i mai trebuie nimic uita-te la borcea la copos

alb.albastru
alb.albastru  •  09 Noiembrie 2020, 12:38

In curand nu o sa mai creada nimeni in mogosoaia! Club de 8 ani infiintat politic o sa se destrame foarte curand!

the.fixer
the.fixer  •  09 Noiembrie 2020, 11:23
Postat de Valentin Onea pe 09 Noiembrie 2020, 11:00

Nu-i nici o paguba pentru juveti ca pleaca Bergodi. Si asa e numai numele de el, e umflat cu pompa ! Sint multi antrenori romani tineri, cu scoala si viziune moderna despre fotbal - Poenaru ( bai, joaca echipa astuia de i-a *** ), Teja, Andone, Iordanescu jr, dar in care nu avem incredere si aducem niste neica nimeni, care pe la ei , in tarisoara lor, n-au loc nici in liga IV.

Aia 4 care i-ai enumerat nu sant de Craiova niciodată! Nu te mai gândi tu in locul altora! Titlul a fost pierdut anul trecut la acel 3-1 pt CFR! Craiova nu o sa mai ajungă in acel punct multă vreme, cât timp la club sant Cârțu și Marcel Popescu și nu se aduce un antrenor experimentat care știe sa țină vestiarul! Restul e can can din păcate!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează