FOTBAL  »  Superliga  »  SPANIA

BETIS - BARCELONA 2-3 // Lionel Messi, hat-trick de assisturi » E al doilea în Top 5 Europa cu „double-double”

Articol de - Publicat luni, 10 februarie 2020 10:28

Barcelona a câștigat în deplasare cu Betis Sevilla, scor 3-2. Lionel Messi (32 de ani) are peste 10 reușite și 10 pase decisive în acest campionat (14-11), la fel ca Jadon Sancho (Dortmund, 12-13).

Într-un sezon-haos, cu antrenor demis, conflicte interne, accidentări și joc departe de ce era odată, Barcelona a trăit periculos și la Sevilla. Condusă de două ori în prima repriză de Betis, fosta echipă a lui Quique Setién (2017-2019), campioana a fost salvată iar de Messi, chiar dacă argentinianul nu a înscris. A ieșit însă altfel în lumină. 

Messi, fără gol 3 partide la rând

Căpitanul, surprinzător, la al treilea meci consecutiv fără gol (Joel Robles, portarul andaluzilor, l-a blocat de trei ori), a reușit un hat-trick de assisturi. Pentru De Jong, Busquets și Lenglet. Și a devenit al doilea jucător din această stagiune cu „double-double” (peste 10 goluri și 10 pase decisive) în cele mai importante cinci campionate continentale. Are 14-11. Primul a fost englezul Jadon Sancho, de la Dortmund (12-13).

Penalty clar. Ignorat!

Leo putea marca, dacă arbitrul José Sánchez ar fi văzut un penalty 100% în prelungiri. Când Bartra, fostul lui coleg, l-a prins și l-a tras cu mâna de mijloc. Un fault imposibil de ratat n-a fost observat nici de VAR. 

Sergi Roberto trebuia eliminat

Dacă Barcelona merita un penalty în prelungiri, arbitrul a greșit și împotriva gazdelor. În minutul 38, Sergi Roberto l-a faultat din spate pe Aleñá (fostul său coechipier). O intervenție de „galben”. Cum mai avea unul, jucătorul blaugrana trebuia eliminat. Dar „centralul” José Sánchez a dat doar lovitură liberă. Fără niciun cartonaș. Decizie care l-a enervat pe Rubí, antrenorul alb-verzilor: „Nu mi-a venit să cred când am văzut că arbitrul nu l-a sancționat pe Sergi Roberto. Dacă adversarii ar fi rămas în zece, ar fi fost un meci total diferit”. 

34 de goluria influențat Messi în acest sezon în toate competițiile: 19 reușite și 15 assisturi

28 de goluria primit Barcelona în LaLiga 2019-2020, de două ori mai mult decât Real Madrid

71 de ziletrecuseră de când echipa catalană nu mai câștigase în deplasare în campionat, de la 1-0 cu Atlético (1 decembrie)

Vezi și:

FOTO + VIDEO // Catalanii se impun cu emoții, la finalul unui meci spectaculos, cu 5 goluri și două eliminări

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează