FOTBAL  »  Superliga  »  AFAN

VIDEO+FOTO Se cere retrogradarea directă a echipelor care intră în insolvență! Răspunsul la întrebarea: „Cum va fi afectată Dinamo?”

Dumitru Costin (stânga), președintele BNS (Blocul Național Sindical), a vorbit despre sancțiunile dure propuse pentru cluburile care intră în insolvență. FOTO: Raed Krishan +7   FOTO
Dumitru Costin (stânga), președintele BNS (Blocul Național Sindical), a vorbit despre sancțiunile dure propuse pentru cluburile care intră în insolvență. FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 04 mai 2023 00:50 / Actualizat joi, 04 mai 2023 00:57

România a fost gazda congresului FIFPRO (Federația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști) în care s-au discutat mai multe probleme ale jucătorilor ce țin de contractele și de drepturile acestora. Dumitru Costin, președintele BNS (Blocul Național Sindical), a vorbit despre sancțiunile dure propuse pentru cluburile care intră în insolvență.

Dumitru Costin a explicat că împreună cu AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România) luptă pentru introducerea unei reguli care să ducă la retrogradarea din fotbalul profesionist a echipelor care vor mai intra în insolvență. 

Acuzații în direct: „Acest club este vasalul lui Becali!” » Replica a venit imediat „Eu sunt vasal? Atunci Hagi este tatăl lor!”
ATAC
Acuzații în direct: „Acest club este vasalul lui Becali!” » Replica a venit imediat „Eu sunt vasal? Atunci Hagi este tatăl lor!”

VIDEO. AFAN și BNS vor ca echipele care intră în insolvență să fie retrogradate

Mâine vom avea o întâlnire cu persoanele din Ministerul Sportului. Pe Legea Sportului avem în plan o modificare. Astfel, cluburile care vor vrea să păcălească sportivii și antrenorii cu insolvențe vor putea să facă acest lucru, dar nu vor avea dreptul de a participa în competițiile profesioniste. Și asta nu numai la fotbal, pentru toate disciplinele profesioniste. Să se ducă la amatori pentru că acolo le este locul.

Există o inițiativă parlamentară la care vrem să lipim și acest punct de vedere. Sunt mai multe modificări vizate, printre ele vrem să retratăm și poziția sportivului la masa credală. Să-i ducem pe sportivi și pe antrenori în prima linie, să nu mai stea la coadă”, a spus Dumitru Costin.

Prin eforturile pe care Emil Hulubei și echipa sa de la AFAN le-au depus, am reușit să facem un prim pas, un prim agreement cu LPF în vederea introducerii de monitorizare a stării financiare a cluburilor din România. Multe se află în dificultate și alterează și calitatea competiției fotbalistice. În Comitetul Executiv al FRF a fost adoptat contractul-cadru, care va fi utilizat în relația cluburi-jucători. Unul care are la bază contractul-cadru european, pe care România îl driblase până acum.
Dumitru Costin, președinte BNS

+3 FOTO

„Fotbalistul român e discriminat în România!”

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a explicat și el: „Suntem în discuții cu FRF pentru a modifica regulamentul din sezonul viitor. Să fie cât mai aproape de regulamentul FIFA. Mai exact, vrem ca jucătorii români să aibă aceleași drepturi în România pe care le au și cei străini. Sper să rezolvăm, pentru că fotbalistul român e discriminat față de cel străin.

Cel străin poate pleca oricând de la club dacă nu este plătit, după ce dă o notificare de 15 zile. Fotbalistul român trebuie să aștepte până se judecă un memoriu care durează și 4-5 luni, timp în care e obligat să activeze la clubul respectiv”.

În acest moment, în Liga 1 există o echipă aflat în insolvență, Hermannstadt, iar din Liga 2 ar putea promova și Dinamo. Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care Dinamo ar promova, iar legea ar intra în vigoare și ar fi aplicată din toamnă, Dumitru Costin a răspuns:

Depinde de când va fi publicată pentru că nu vor fi clauze cu caracter retroactiv. Ar fi neconstituțional. Va produce efecte doar din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial. Astfel, niciun club care va mai intra ulterior în insolvență nu va mai rămâne în fotbalul profesionist.
Dumitru Costin, președinte BNS

„România recuperează distanța față de restul Europei”

La conferință au participat și David Aganzo, președintele FIFPRO, și David Terrier, președintele diviziei europene a FIFPRO, care au comentat modificările dorite de Hulubei și Costin. Au mai fost prezenți și reprezentanți din 37 de țări europene afiliate FIFPRO, iar printre invitați s-a numărat și Zvonimir Boban, legenda fotbalului croat, reprezentant al ECA (Asociația Cluburilor Europene).

România recuperează distanța față de celelalte țări în ceea ce privește protecția socială a jucătorilor de fotbal. Prezența noastră arată susținerea pe care o acordăm conducerii AFAN pentru munca pe care o depune. Fotbaliștii din România trebuie să se considere norocoși să aibă alături o organizație precum AFAN, care se luptă în instanțele de judecată pentru ei.
David Terrier

FIFPRO este foarte mândră de munca pe care o depune Divizia Europa a organizaţiei şi de AFAN. Acestea au dus la îmbunătăţirea considerabilă a situaţiei jucătorilor şi la protecţia lor. Este evident că fotbalul din România se dezvoltă, iar organizaţia sindicală face la fel.
David Aganzo

Citește și alte știri:

Andrei Cristea, dezvăluiri despre fostul său patron: „Venea cu punga de bani în vestiar și ne amenința cu pistolul”

Au refuzat Conference League! GSP a aflat de ce două echipe din Liga 1 n-au vrut licența UEFA, deși erau aproape de calificare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  04 Mai 2023, 17:27
Postat de vanbasten_85 pe 04 Mai 2023, 15:47

Vrei sa spui ca suporterii lui Dinamo platesc jucatorii de vreo 4 ani de pe vremea lui Negoita care, convins de Bricheta si Vassaras, ca e multa smecherie in fotbalul romanesc, a renuntat. Altfel, ramanem cu smecherii care vin si lucreaza 2 luni si cer salariul pe 3 ani(vezi cazul spaniolilor)?Sau cu Vinii sau Hancile care, cand sunt trimisi la echipa a 2 a, cer clubului 2 milioane de euro? Astia nu sunt jepcari? Hulubei, ce facem cu astia? Le platim nemunca? Dar cu echipele astea abonate la bani publici( in Liga a 2 a nu stiu daca sunt 4 echipe finantate din privat) si in Liga 1 maxim 6-7. E fotbal profesionist cand Statul ia bani de la Privat si il concureaza?

Ca sa se faca ce vrea AFAN, trebuie sa se termine cu banii publici in fotbal! Categoric! Uite, de exemplu csa toaca banii ministerului si nici in cot n-o doare! Nu sta din banii privati!...Dinamo, in schimb, sta in insolventa de vreo 2 ani, cu chinul suportati de suporteri care nu pot niciodata suporta pretentiile aberante ale jucatorilor spanioli vcare au jucat o luna pentru Dinamo! Mai rau decat contractele neonorate este SA ACCEPTI FINANTARI DE LA MINISTERE SI PRIMARII, lasandu-se impresia ca totul e OK. O minciuna si o nedreptate uriase!

razvan99x
razvan99x  •  04 Mai 2023, 17:05

decizia tribunalului sibiu a fost in cazul fc hermannstadt ca datoriile sa se stearga catre anaf pentru ca erau bani scripturali care nu au existat vreodata dar au fost trecuti acolo ca existand in realitate. jucatorii au ramas si ei fara bani pentru ca clubul a intrat in insolventa apoi s-a reorganizat. deci cele 9 puncte furate ilegal trebuie returnate. decia tribunalului nu a fost respectata de frf si lpf si cineva va merge sigur la puscarie pentru asta. astfel de situatii sunt multe cred dar daca clubul se desfinteaza atunci jucatorii si anaf nu or sa mai ia niciodata vreun ban pentru ca aceste cluburi nu au bani si nici garantii.

vanbasten_85
vanbasten_85  •  04 Mai 2023, 15:47
Postat de pafnutie.gigel.becaliu pe 04 Mai 2023, 10:34

Astfel, cluburile care vor vrea să păcălească sportivii și antrenorii cu insolvențe vor putea să facă acest lucru, dar nu vor avea dreptul de a participa în competițiile profesioniste. .,, Heheheee!.... Păi schimbați legea sportului. Opriți finanțarea de la buget, pe orice cale, că sa între toți în faliment în aceleași condiții, și primăriile finanțatoare, nu numai Dinamo care a fost susținută de suporteri de un an de zile!.... Și, pe urmă, vedem noi unde or sa mai joace și or să antreneze fotbaliștii și antrenorii sindicalizați! Poate doar la nunți și botezuri.

Vrei sa spui ca suporterii lui Dinamo platesc jucatorii de vreo 4 ani de pe vremea lui Negoita care, convins de Bricheta si Vassaras, ca e multa smecherie in fotbalul romanesc, a renuntat. Altfel, ramanem cu smecherii care vin si lucreaza 2 luni si cer salariul pe 3 ani(vezi cazul spaniolilor)?Sau cu Vinii sau Hancile care, cand sunt trimisi la echipa a 2 a, cer clubului 2 milioane de euro? Astia nu sunt jepcari? Hulubei, ce facem cu astia? Le platim nemunca? Dar cu echipele astea abonate la bani publici( in Liga a 2 a nu stiu daca sunt 4 echipe finantate din privat) si in Liga 1 maxim 6-7. E fotbal profesionist cand Statul ia bani de la Privat si il concureaza?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează