FOTBAL  »  Superliga  »  ATAC

EXCLUSIV // VIDEO Acuzații în direct: „Acest club este vasalul lui Becali!” » Replica a venit imediat „Eu sunt vasal? Atunci Hagi este tatăl lor!”

Valeriu Iftime, în dreapta
Valeriu Iftime, în dreapta

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 16:26 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 19:29

Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a descris clubul FC Botoșani drept „vasal economic al FCSB”. Valeriu Iftime, finanțatorul clubului din nordul Moldovei, i-a răspuns. 

„Războiul” de la distanță dintre Rapid și FC Botoșani a continuat astăzi, cu o declarație tăioasă a principalului acționar din Giulești, Dan Șucu.

În direct la GSP Live, omul de afaceri a descris clubul patronat de Valeriu Iftime drept „vasal economic al FCSB”, aluzie la numeroasele afaceri pe care FC Botoșani le-a încheiat de-a lungul timpului cu Gigi Becali și la rezultatele înregistrate în duelurile directe dintre moldoveni și roș-albaștri. 

Gigi Becali vrea 4 transferuri pentru Liga Campionilor: „Mai bag 5 milioane de euro”
FCSB
Gigi Becali vrea 4 transferuri pentru Liga Campionilor: „Mai bag 5 milioane de euro”

Dan Șucu acuză: „FC Botoșani este vasal economic clubului domnului Becali”

„Tot ce are legătură cu noul sistem competițional, cu play-off și play-out, curăță fotbalul de înțelegeri (n.r. - aranjamente), de posibilități de a anticipa rezultatele.

Acum, în play-off, nu mai există vreun club care să fie, să spunem, vasal altui club. Vasal consider un club cum e Botoșaniul, club vasal economic clubului domnului Becali. Iar să fii vasal este groaznic!

Din punctul meu de vedere, vasalitatea asta economică este de evitat”, a precizat Dan Șucu în studioul Gazetei Sporturilor.

Din punctul meu de vedere, domnul Gică Hagi nu este vasalul domnului Becali. Are niște ambiții personale ale clubului, care depășesc ideea de vasalitate. Nu cred că doar domnul Becali a cumpărat de la Gică Hagi, și noi am făcut-o.

- Dan Șucu, acționar Rapid

Replica lui Valeriu Iftime: „Gogomănii. Înseamnă că Hagi este tatăl vasalilor”

Iritat de acuzațiile lui Dan Șucu, Valeriu Iftime i-a răspuns incisiv finanțatorului din Giulești.

„Cum a putut da o asemenea declarație iresponsabilă? Pe ce se bazează? Haideți să adunăm lucrurile. Anul trecut am vândut fotbaliști de 600.000 de euro la FCSB și de 700.000 în Polonia. Vasalul cui suntem?

Mi se părea un om serios, dar asemenea gogomănii nu le spune un om serios. Nu recunosc un personaj care spune așa ceva despre FC Botoșani. Nu am fost niciodată subordonat, am făcut afaceri cu orice club din România care cumpără fotbaliști. 

A fi vasal sau subordonat înseamnă să depinzi de cineva, să-i faci niște favoruri. Nu, am vândut fotbaliști pe o piață liberă destul de strânsă.

Înseamnă că Hagi este nu vasal, ci tatăl vasalilor! Iar UTA, care a luat 1,7 milioane de la FCSB, nu e mai vasal decât mine? Iar Mititelu, care a luat 1,5 milioane? E mai vasal decât mine? Sunt oameni cu o limită a informațiilor, aud ceva și repetă (n.r. - referitor la Dan Șucu).

Nu se pune problema de subordonare cu FCSB, suntem într-o competiție continuă. Faptul că ne-au tot bătut nu înseamnă ceva. Se întâmplă să te bată, dar nu din motive care țin de altceva decât de partea sportivă”, a replicat Iftime pentru GSP.ro. 

FCSB a cumpărat doi fotbaliști de la FC Botoșani în ultimele două sezoane: pentru stoperul Joyskim Dawa a plătit 350.000 de euro, iar pe mijlocașul Malcom Edjouma l-a cumpărat cu 330.000 de euro.

Cele mai costisitoare mutări realizate de Becali în sezonul 2022/2023 sunt David Miculescu (de la UTA, 1,7 milioane de euro), Andrea Compagno (FCU Craiova, 1,5 milioane de euro) și Eduard Radaslavescu (Farul, 850.000 de euro).

Dan Șucu, pe 25 aprilie: „Clubul din Botoșani îi este subordonat economic lui Gigi Becali”

Este a doua săgeată trimisă dinspre Giulești către Botoșani în ultima vreme. După Rapid - FCSB 1-0, Valeriu Iftime a afirmat că meciul ar trebui să se rejoace, considerând-o pe FCSB dezavantajată de arbitraj, iar asta a provocat o replică dură a lui Dan Șucu.

„Vine acum să propună soluții aiuritoare, cu rejucarea meciului?! Înțeleg că îi ține partea partenerului său de afaceri, căruia clubul din Botoșani îi este subordonat economic. Dar și așa sunt atacuri total nejustificate și fără sens”, spunea Șucu atunci.

Mai multe știri din Liga 1: 

Rareș Pop se prăbușise din senin și la antrenament » Diagnosticul dat de doctori, după efectuarea unui set de investigații amănunțite

Paradox total în lupta la titlu: FCSB ar putea lua titlul cu mai puține puncte decât Farul și CFR!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (78)
adriann_
adriann_  •  05 Mai 2023, 11:47
Postat de iobag pe 05 Mai 2023, 02:01

Pai fa-i plangere penala atunci, ca e democratie si ai tot dreptul sa fii prost:)). Minerii aia mediocri de la rapid au strans intr-un singur meci mai multe intrari de rosu decat edjouma in toate meciurile lui. Daca nu a vorbit destul vasaras despre meci asta nu dovedeste ca deciziile sunt corecte, dovedeste doar gandirea ta tipica de prost care crede ca are dreptate cine tipa mai mult pentru ca nu te duce capul sa gandesti singur.

Sa retinem acest reply, o sa radem mult azi dupa ultimele stiri de la CCA :)) ASA CEVA... :))

iobag
iobag  •  05 Mai 2023, 02:01
Postat de adriann_ pe 04 Mai 2023, 02:18

P(r)ostacila, nici macar la conferinta de presa a lui Vassaras nu s-a discutat prea mult pe fazele din meciul Rapid-zecesebe, pentru simplul motiv ca deciziile lui Fesnic erau corecte. Galbenul cu care a scapat Edjouma dupa atacul de dosar penal asupra lui Armas ar fi justificat o rejucare, daca prevedea regulamentul asa ceva.

Pai fa-i plangere penala atunci, ca e democratie si ai tot dreptul sa fii prost:)). Minerii aia mediocri de la rapid au strans intr-un singur meci mai multe intrari de rosu decat edjouma in toate meciurile lui. Daca nu a vorbit destul vasaras despre meci asta nu dovedeste ca deciziile sunt corecte, dovedeste doar gandirea ta tipica de prost care crede ca are dreptate cine tipa mai mult pentru ca nu te duce capul sa gandesti singur.

pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  04 Mai 2023, 10:48
Postat de adriann_ pe 04 Mai 2023, 02:15

Ciobanul si p(r)ostacii lui sunt mereu invingatori dpdv moral FIX PANA CAND REALITATEA VINE SI LE CURMA ZBIERETELE :)) Asa ceva... :))

Evident *** gigisti au toți gușa umflata de ură și disperare. E in pericol fotbalul de cumetrie gigist!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează
Close