FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD

EXCLUSIV Rareș Pop se prăbușise din senin și la antrenament » Diagnosticul dat de doctori, după efectuarea unui set de investigații amănunțite

Rareș Pop
Rareș Pop

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 14:16 / Actualizat joi, 04 mai 2023 11:29

Surmenaj și oboseală cronică. Acesta este verdictul medicilor în cazul lui Rareș Pop, puștiul de numai 17 ani al celor de la UTA, care a căzut pe gazon în meciul cu Hermanstadt. El are un program zilnic infernal: merge la școală la 8:00, fuge la antrenament, revine la liceu, unde mai studiază două ore. Cu trei zile înainte de meciul cu Hermannstadt, el a mai avut un episod de amețeală la antrenament, când s-a prăbușit din senin pe teren, dar și-a revenit mai repede.

Rareș Pop, tânărul jucător al celor de la UTA, a fost și azi la spital, pentru un nou set de investigații la neuropsihiatrie infantilă și la ORL, unde rezultatele au ieșit bine. După aceea s-a întors acasă, să se odihnească. A avut scutire de la școală, unde e elev în clasa a 11-a, în cea mai bună clasă a orașului, la mate-info, la Colegiul Național „Moise Nicoară”. Învață foarte bine, el terminând clasa a 9-a cu media 9,60 și clasa a 10-a cu 9,50.

Surse apropiate jucătorului susțin că azi se simțea încă foarte obosit. În plus este și speriat de ceea ce i se întâmplă, temându-se să nu aibă ceva mai grav, care să-i stopeze visul de a avea o carieră în fotbal.

Dan Șucu confirmă acordul parafat de Rapid: „Plătim un milion de euro. Negocierea trebuie făcută de cineva care se pricepe”
RAPID
Dan Șucu confirmă acordul parafat de Rapid: „Plătim un milion de euro. Negocierea trebuie făcută de cineva care se pricepe”

Rareș Pop a căzut amețit și la antrenamentul celor de la UTA Arad

După ce s-a prăbușit pe teren în meciul cu Hermannstadt, a fost dus în ambulanță, iar la final, a ieșit să se bucure de victorie împreună cu fanii și apoi la vestiare, cu colegii. După care a mers la spital, unde i s-au făcut analize de sânge, EKG și computer tomograf. Verdictul medicilor: oboseală cronică. A ajuns acasă abia în jurul orei două în noapte.

Nu a fost singurul astfel de episod. Rareș a mai avut unul asemănător și la juniori, dar și foarte recent, la prima echipă. Cu trei zile înainte de partida cu sibienii, s-a prăbușit la fel, la finalul antrenamentului. Dar atunci și-a revenit mai repede.

La 17 ani, Rareș Pop a fost titular în 25 din cele 27 de meciuri în acest sezon în tricoul celor de la UTA Arad 

Rareș Pop se prăbușise din senin și la antrenament » Diagnosticul dat de doctori, după efectuarea unui set de investigații amănunțite

Puștiul are un program zilnic extrem de încărcat. Merge dimineață la la școală, unde este un elev foarte bun, pleacă la antrenament și apoi revine la cursuri, unde mai face două-trei ore, în funcție de program.

A fost o perioadă când a jucat în paralel și la echipa U19 și la seniori. Iar din octombre, a intrat prima dată în Superligă în acest sezon, în runda a 16-a, cu FC Argeș. De atunci a adunat 23 de etape, de fiecare dată fiind titular. Iar în acest interval mai bifat și alte 4 prezențe în Cupa României, unde a fost folosit tot în formula de bază.

Un total de 27 de partide, în nici 7 luni, dintre care numai în două a fost folosit doar 45 de minute. În rest are o medie de aproape 75 de minute de meci. La numai 17 ani (va împlini 18 pe 14 iunie), a fost prea mult pentru Rareș Pop, care s-a prăbușit pe teren în ultimul sfert de oră al meciului cu Hermannstadt. 

Darius Mihart, medicul de la UTA, pentru GSP: „Rareș Pop e bine, dar a fost suprasolicitat în ultima vreme”

Darius Mihart, medicul celor de la UTA Arad, a oferit, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, mai multe detalii despre starea de sănătate a lui Rareș Pop. 

Rareș e bine, dar a fost suprasolicitat în ultima vreme. Oboseală cronică a fost diagnosticul medicilor. E un copil foarte bun, merge la școală, vine la antrenamente, face meditații, proiecte. A ajuns la o saturație, e obosit. Dar toate analizele sunt ok. O să-i dăm două zile libere, după care mai facem un set de analize înainte să revină la antrenamente”, a spus acesta, pentru GSP.

Întrebat dacă Rareș Pop a mai trecut printr-un astfel de episod, medicul formației arădene a răspuns: „Da, a avut recent un episod asemănător. Era la final de antrenament, trăgeau la poartă și a avut o amețeală, s-a întins pe gazon. Dar era coerent, ca și la meciul cu Hermannstadt. De fiecare dată a fost și o cădere de glicemie, care se mai întâmplă la efort. 

La UTA, toți jucătorii fac la fiecare 6 luni investigații complete și proba de efort. Rareș o făcuse ultima dată în februarie. Chiar cu doamna doctor care se afla pe ambulanță la meciul cu Hermannstadt”, a mai precizat Darius Mihart. 

Efortul fizic și emoțional sunt mult mai intense la seniori decât la juniori. Corpul nu este încă format la 17 ani, de aceea trecerea trebuie să fie treptată. Am mai întâlnit asemenea situații. Acest jucător, Rareș Pop, a jucat prea mult și prea repede la seniori și de aceea au apărut aceste amețeli și oboseala cronică.
- Marian Lupu, fost preparator fizic la echipa națională

Știm că Rareș are un program foarte încărcat vârsta lui. De aceea el nu vine, de exemplu, la antrenamentul de refacere de după meciuri. Are liber ziua aceea. Încercăm să-l menajăm, dar a apărut totuși acest surmenaj.
- Darius Mihart, medic UTA

Citește și: 

Voia fuziunea FCSB - CSA Steaua » Planul lui Apreutese, dacă l-ar fi convins pe Gigi Becali să-i vândă clubul

Gigi Becali i-a închis telefonul în nas Ioanei Cosma: „Ce e asta? Hai pa, la revedere!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
inshallah
inshallah  •  05 Mai 2023, 15:11
Postat de DMA87 pe 03 Mai 2023, 15:46

Doamne ferește! Trebuia menajat pentru meciul cu Sibiul, având în vedere că a fost un simplu test de pregătire.

Trebuie menajat pt scoala micutul geniu

steaua.libera
steaua.libera  •  03 Mai 2023, 15:52

UTA are o super academie. În fiecare an scot câte un tânăr bun!

istet10
istet10  •  03 Mai 2023, 15:50

Apare MM sa ne spuna ca a avut dreptate cand a spus: Scoala dauneaza fotbalului!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează