FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI

EXCLUSIV Un antrenor din Liga 1 dezvăluie ciudățeniile campionatului: „N-am mai luat bani din iunie!”

Articol de , , - Publicat sambata, 09 ianuarie 2021 10:01 / Actualizat sambata, 09 ianuarie 2021 11:05

Bogdan Andone a preluat-o pe FC Voluntari în ianuarie și s-a despărțit de Astra în septembrie. 

Fotbalul românesc permite ciudățenii: antrenorul Bogdan Andone încă se află în proces cu Astra pentru salarii din urmă cu o jumătate de an

- Domnule Andone, de ce ar fi nevoie pentru ca FC Voluntari să scape de retrogradare?
- Avem nevoie de lot. Am adus mulți de la echipa a doua: Buliga, Dorobanțu, Ciubuc. Săracii copii... Nu ai ce să faci cu ei, nu poți să te bați pentru salvare cu copii de 19-20 de ani!

- Condițiile cum sunt în comparație cu acelea de la Astra, unde ați fost?
- Sunt bune, ne-am organizat dimineață cu o cafea, cu niște croasanți luați de la Lidl. I-am chemat la antrenament cu o oră înainte. Avem un teren bun lângă poliția din Voluntari, e OK și terenul de la stadion, pentru antrenamente de tăvăleală. E și un sintetic, dar evit să-i bag ba pe moale, ba pe tare, iar pe moale! Mai bine fac antrenament în mocirlă decât să fac pe sintetic.

Bogdan Andone: „L-am adus pe preparator în ultima clipă"

- V-ați asumat un risc, să retrogradați după ce ați fost pe locul al treilea cu Astra!
- Da, clar, sută la sută! Așa e. Eu chiar cred că dacă reușim să mai aducem doi-trei jucători, facem o echipă greu de bătut. Dacă ei se vor antrena la fel ca în zilele astea, situația o să fie bună. Risc, știu, dar la un moment dat trebuia să îmi asum un risc ca să mai antrenez. Când am preluat-o pe Astra, echipa era a 11-a, șansele de play-off erau puține atunci. Eu zic că o scoatem la capăt și aici. Ușor, ușor și cu muncă o să reușim. Am stat un pic de Revelion cu familia, în rest am fost numai cu laptopul, cu programe de antrenament, cu planuri. Am un preparator fizic italian, noroc că a apucat să ajungă aici, că s-au închis zborurile cu Italia din nou!

- Mai aveți motivație deși ați coborât la un nivel mai jos?
- Încerc să am discuții cu jucătorii, și individuale, și pe compartimente. În momentul ăsta, sincer, nici nu știu sistemul în care putem juca! Sunt posturi care mai trebuie să fie acoperite, mai ales la mijlocul terenului... Nu am soluții nici ca valoare, nici ca număr... Sunt motivat, chiar mi se pare o provocare!

31 de meciuria adunat Bogdan Andone ca antrenor în Liga 1: 14 victorii, 7 remize şi 10 înfrângeri

„În Cipru nu existau jucători grași"

- Ați fost secundul lui Teja la FCSB. S-a stricat prietenia acum, când l-ați înlocuit?
- Nu văd de ce să se supere Mihai, eu am discutat la Voluntari după ce clubul s-a despărțit de el. Habar nu aveam, eram în Aiud în vacanță când m-au sunat din conducere să mă întrebe dacă aș fi interesat. Am înțeles că au fost mai mulți antrenori în discuții cu FC Voluntari, deci ar fi fost altul dacă nu aș fi acceptat eu, așa că nu e niciun motiv pentru care să se supere Mihai.

- De ce sunt atât de greu de adus jucători? Împrumuturi nu pot fi?
- Suntem interesați, dar sunt greu de găsit jucători așa. Am încercat și la CFR, așteptăm un răspuns. FCSB ne-a transmis că nu mai renunță la nimeni, a definitivat lotul. Pentru noi e important să construim o echipă bună până la vară. De la vară încolo, mai vedem.

EXCLUSIV Un antrenor din Liga 1 dezvăluie ciudățeniile campionatului: „N-am mai luat bani din iunie!”
Bogdan Andone // FOTO: Ionuț Iordache

- De Adi Popa cum de v-ați despărțit?
- A fost o discuție dinainte, era o clauză care le permitea și lui, și clubului să rupă contractul 

- Dar e normal să joace un fotbalist cu atâtea kilograme în plus?
- E greu să dau un verdict. El a fost tot timpul supraponderal, dar a compensat cu alte calități, cu execuții, cu faze fixe... Fiecare jucător are o caracteristică. Am avea nevoie de un fotbalist așa cum era Eric, dar, cum ați spus, nu la greutatea pe care o are el!

- Nu ne legăm de ligile mari europene. Când jucați în Cipru erau jucători rotunzi?
- Nu erau. În Cipru erau portughezi, brazilieni foarte buni, acolo e un fotbal atletic. Florentin Matei s-a adaptat foarte bine la Apollon, dă goluri, e important. Străinii aduși la Apollon, la Omonia, la Anorthosis sunt peste nivelul normal din campionat... Anorthosis îl avea la un moment dat pe Kețbaia antrenor-jucător. El l-a atras pe Kinkladze, de la City. APOEL avea doi mijlocași de la Porto, din lotul care câștigase Champions League cu Mourinho.

Man e introvertit, e un jucător care tinde spre un atacant, spre poartă. Coman preferă să plece din banda stângă, a jucat bine în Austria pentru națională și cred că ar fi fost vândut dacă nu s-ar fi accidentat. Ei doi se antrenează sută la sută, merg la sală, eu am rămas surprins de cât de serioși sunt!
- Bogdan Andone, antrenor FC Voluntari

„Au aruncat în aer antenele 5G"

- Cu Astra ați rezolvat despărțirea?
- Pfa! M-am săturat, deja cred că sunt patru luni! Am încheiat contractul cu Astra, dar încă suntem în litigiu pentru bani, am fost amânat a patra oară. Nu pricep de ce! Clubul a rupt contractul, nu existau clauze, nu exista nimic! E un caz simplu, la revedere!

- Comisia ar trebui să vă acorde salariile până la finalul contractului?
- Până în momentul în care am semnat contractul cu FC Voluntari. Dacă voi aveți contracte valabile un an cu niște televiziuni și ele vă dau afară, trebuie să vă plătească până la final, nu? Că nu e vina voastră c-au rupt contractele! Am ajuns într-o situație... Eu nu am mai luat niciun salariu din iunie! Atunci au fost ultimii bani încasați.

- Ați mai vorbit cu patronul Ioan Niculae?
- Nu, deloc, dar ăsta e modul lor de comportament, la fel a fost și cu Alexa, și cu Costel Enache. Păi, când am plecat am avut o discuție cu Dani Coman, cu care aveam o relație bună. Pe baza amiciției i-am zis: „Patronul mă dă afară, ne strângem mâna, asta e! Vrem doar banii la zi, eu și stafful". Cred că era octombrie. Dani a înțeles, a fost de acord, a rămas ca a doua zi să ne vedem și să semnăm rezilierea. Patronul nu a fost de acord și a picat soluția aceasta.

- Ați mai avut și alte oferte în afara acesteia de la FC Voluntari?
- Da, am avut două din Cipru de curând. Era o echipă din play-off care voia să fiu pe bancă în sâmbăta trecută. E complicat acolo, legea impune o carantină de 14 zile, clubul mi-a zis că rezolva cumva cu un acord cu Guvernul, să stau numai trei zile în izolare. Și a mai fost o propunere de la un club de play-out, îmi propunea un contract pe doi ani și jumătate. Situația era delicată, să-mi las aici soția, copiii. Am hotărât să rămânem aici și chiar aștept cu nerăbdare să văd cum o să evolueze echipa.

- Povesteați că existau și niște probleme cu 5G...
- Aaa, da, cred că înainte de Sărbători. Ei sunt mai tradiționaliști și au pus niște bombe când au apărut câteva antene pentru tehnologia 5G. Nu acceptau așa ceva.

„Nu-l mai antrenez eu, Denis Alibec nu mai e bun!"

- Aveți vreo explicație pentru faptul că Alibec părea grozav în România, iar în Turcia nu face mai nimic? De ce era bun doar aici?
- Era bun fiindcă îl antrenam eu.

- Serios!
- Bine, Alibec a avut două perioade bune: cu Șumudică și cu mine. Mai spuneți-mi voi alta! Lui Denis trebuie să îi acorzi atenție, să stai după el, să te cobori la mintea unui copil, așa cum e el. Îl motivam ba cu presiune, ba cu banderola de căpitan. Îi spuneam "Azi n-o scoatem la capăt dacă nu ne salvezi tu!". La meciuri mai veneau mama lui, bunica lui, vorbeam și cu ele. Eu cred că anul trecut a fost ultima șansă pentru Alibec. Dacă nu pleca din România după zece goluri și 15 assisturi, când mai pleca? El a marcat primul gol cu capul la 30 de ani! Dacă reușești să îl motivezi, e un jucător foarte bun.

- E bine că s-a dus la Kayseri?
- Eu i-am zis, când a avut oferte de la Kayseri și de la Gaziantep, să aleagă Gaziantep, indiferent de bani. La Gaziantep era Șumi, era staff format din români. Ar fi fost altceva. A ajuns la Kayseri. El e foarte bun, a arătat și în națională că e bun! 

Pentru un jucător român contează mult și campionatul în care ajunge, dacă se potrivește cu calitățile lui. În Italia, spre exemplu, e un fotbal static. Chiar vorbeam cu Geraldo, fratele lui, Bruno, juca la Parma și-mi zicea că în momentele în care pierdeau mingea cobora toată lumea pe două linii. Nu e ca în Spania, ca în Germania, cu presing! Ne apărăm pe două linii, la revedere!! 
- Bogdan Andone, antrenor FC Voluntari

VIDEO Bogdan Andone vorbește despre un moment incredibil petrecut în Ungaria: „Am stat 5 ore în stadion”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Cum încearcă Bogdan Andone și stafful său să o resusciteze pe FC Voluntari » Lecții din Sarri pe repede-nainte

DSP a băgat limba română în izolare » Decizie de ultimă oră: cine joacă un meci de pregătire în străinătate nu stă în carantină, pentru că „un amical înseamnă competiție internațională”! UTA a profitat deja. Urmează FCSB?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
username101117
username101117  •  09 Ianuarie 2021, 15:03

Privitor la raspunsul primei intrebari, poate data viitoare se documenteaza domnul Andone mai bine cu privire la varstele jucatorilor dumnealui, pana atunci, daca nu are timp sa isi ridice capul din laptop, un pont: nici unul din cei mentionati nu are nici 19, nici 20 de ani. Fata la joc..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează