FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

EXCLUSIV E liber după ce s-a despărțit de Craiova și aruncă în aer mercato de vară: FCSB și alte 3 echipe din Liga 1 sunt interesate de serviciile lui!

Bogdan Vătăjelu și Andrei Ivan. 
Foto: Imago
Bogdan Vătăjelu și Andrei Ivan. Foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 06 iunie 2023 15:58 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 16:31

Se anunță o vară explozivă pe piața transferurilor în Liga 1. Cu o componență extrem de atractivă, mai ales după ce a promovat și Dinamo, dar și cu o concurență care se anunță extrem de dură pentru accesul în play-off, echipele sunt deja active în mercato, mult mai devreme față de anii precedenți. 

Rapid a anunțat deja că are un buget record pentru achiziții, în jur de 3,5 milioane de euro, în vreme ce Gigi Becali a spus că va cumpăra nume importante pentru a întări echipa.

Miercuri, ziua decisivă pentru FCSB » Gigi Becali află dacă își îndeplinește „pohta”
FCSB
Miercuri, ziua decisivă pentru FCSB » Gigi Becali află dacă își îndeplinește „pohta”

Bogdan Vătăjelu, dorit de FCSB, Rapid, U Cluj și Sepsi

În tot acest context, în momentul de față, în fotbalul românesc s-a deschis o bătălie teribilă pentru un fotbalist, care e ofertat de cel puțin 4 cluburi importante. Iar ultimul care a intrat în acest joc pentru a-i obține semnătura e FCSB. Jucătorul în cauză e Bogdan Vătăjelu (30 de ani). 

Acesta și-a terminat contractul cu Universitatea Craiova, e liber și de serviciile lui sunt interesate, în afara clubului patronat de Becali, și Rapid, U Cluj și Sepsi.

Giuleștenii chiar au fost primii care l-au abordat și în interiorul grupării se știa că Vătăjelu va semna, însă avalanșa de oferte l-a determinat pe fotbalist să-și mărească foarte mult pretențiile. Care în acest moment sunt cu mult peste media Ligii 1. 

Bogdan Vătăjelu vrea o primă consistentă de instalare

Vătăjelu solicită o primă consistentă la semnătură, dar și un salariu care să nu fie mai mic de 300.000 de euro pe an. Acest nivel e atins de un singur fotbalist pe prima scenă, Florinel Coman, care are 360.000 de euro pe an, dar mărirea a venit ca urmare a faptului că a parafat prelungirea contractului cu FCSB.

Vătăjelu a împlinit recent 30 de ani, în luna aprilie și, până la momentul în care s-a accidentat grav, a fost un om de bază la Universitatea Craiova. În sezonul regular, a bifat 25 din cele 30 de etape, în 24 dintre ele fiind titular. Apoi a avut probleme medicale și a fost indisponibil pe durata întregului play-off. N-a mai jucat deloc de 3 luni, mai precis din 10 martie, de la meciul U Craiova - UTA 2-1.

În lotul FCSB-ului există o singură variantă de fundaș stânga, muntenegreanul Radunovici. Panțâru, care și-a revenit după calvarul operațiilor, n-a mai jucat un meci oficial de 2 ani și două luni, iar Sorin Șerban și-a reziliat contractul, ulterior semnând cu Poli Iași. 

O soluție pentru banda stângă a defensivei ar putea fi și Pantea, însă el e la bază fundaș dreapta. Vătăjelu ar putea fi luat în calcul la FCSB ca fundaș dreapta, poziție pe care a acoperit-o în multe dintre jocurile în care a evoluat în tricoul Universității Craiova.

1e numărul selecțiilor pe care le are în prima reprezentativă, a jucat în noiembrie anul trecut în amicalul România - Slovenia 1-2

Alături de FCSB, un presing extrem de puternic la adresa lui Vătăjelu, pentru a-i obține semnătura, face și Universitatea Cluj. Clubul ardelean a fost foarte aproape de a-l avea pe Vătjelu încă din februarie, când pentru o zi, Mihai Rotaru decisese să renunțe la el, imediat intrând pe fir U Cluj, însă atunci nu s-a ajuns la o înțelegere. 

3 ania evoluat Vătăjelu în străinătate, doi ani și jumătate la Sparta Praga și o jumătate de sezon la Jablonec

Acum, fără o soluție viabilă în lot pentru banda stângă a apărării, oficialii lui U sunt dispuși la un efort financiar considerabil pentru a-l antama pe Vătăjelu. U Cluj va primi în noul sezon o sumă dublă din partea autorităților locale, aproape 1,9 milioane de euro. 

În 2023, jucătorul care a îndeplinit rol de fundaș stânga și a și făcut-o cu un randament foarte bun a fost Chipciu, care și-a prelungit contractul cu clujenii.

Citește și: 

Ladislau Boloni a explicat pentru cititorii Gazetei: „Nici vorbă să vin la Cluj!”

Florin Pârvu dă cărțile pe față » Cum se înțelege cu Budescu, după ce a refuzat să stea pe bancă, și care e obiectivul Petrolului în noul sezon

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
ipsilante
ipsilante  •  07 Iunie 2023, 14:25

Tipic CSU! Jucatorii cu ambitie si care stiu fotbal sunt lasati sa plece sau chiar goniti (au salarii prea mari!) Luati jucatorii transferati in ultimii ani, de la Craiova, la Sepsi, U Cluj, Hermannstadt, Petrolul si veti vedea. Acest management pagobos girat de patron si marele Cirtu (presedinte) au impins Stiinta tot mai departe de titlu si, in general, de performante. Intre ceea ce ne promit ei, sezon de sezon, si REALITATE se afla un intreg univers... din pacate, negativ pentru fotbalul craiovean. La Universitatea, lipsa peformantelor este cauzata IN PRIMUL RAND de cei de la varf. Antrenorii si lotul de jucatori sunt doar cauze secundare. Neagoe a spus in mod repetat, la sfarsitul acestui sezon de play off, ca lipsa lui Bancu si a lui Vatajelu, doua piese importante din angrenajul Stiintei, se simte si incearca sa improvizeze cu ce are. Acum Vatajelu este lasat sa plece... OK! Vindeti-l si pe Bancu pentru ca sa rezolvati problema pe de-a-ntregul... domnilor conducatori... "iubiti"! Jena totala!

lefter_popescu
lefter_popescu  •  07 Iunie 2023, 13:27
Postat de johny2003 pe 07 Iunie 2023, 10:21

Amice, asta e problema ta: esti Lefter la fel ca rapidu!

Amice, și problema ta care este ...sa ne dai vorba la mana ? Încearcă sa ieși la interval cu ceva interesant . Hai ca nu e greu!

gazistu
gazistu  •  07 Iunie 2023, 10:32

e slab romanul ... e sub Radunovic, JR Morais, sau Dumitrescu. Eventual ca dublura, pe post, in nici un caz, titular!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează