FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - CRAIOVA

BOTOȘANI - CRAIOVA // De ce e Botoșaniul e teren minat pentru olteni

Bancu are de fiecare dată viață grea cu fundașii botoșăneni Foto facebook
Bancu are de fiecare dată viață grea cu fundașii botoșăneni Foto facebook

Articol de - Publicat joi, 16 iulie 2020 20:38 / Actualizat joi, 16 iulie 2020 20:44

BOTOȘANI - CRAIOVA // ”Leii” s-au întors mereu cu coada între picioare din Moldova, unde au pierdut de 7 ori până să scoată o remiză, anul trecut.

"Suntem la trei meciuri de ceva special", afirma Cristiano Bergodi la finalul "șocului" cu FCSB (2-1), de duminică. Trei meciuri cât trei finale pentru olteni, chiar dacă primul, cel de la Botoșani, pare să fie mai ușor, având în vedere că urmează o deplasare măcar pe hârtie mai dificilă, la Giurgiu, cu Astra, și duelul cu titlul pe masă, contra campioanei CFR, pe "Oblemenco".

Dar tocmai de confruntarea din Moldova, antrenorul italian al alb-albaștrilor se teme foarte tare. "Acolo mi se pare că Craiova nu prea a câștigat. Botoșani e o echipă bună, joacă mingea pe jos, are fotbaliști foarte buni, tehnici, în față, dar și la mijloc. Nu va fi ușor. Ne merge bine, dar mi-e teamă", a admis Bergodi. Justificat!

De-a lungul timpului, Municipalul botoșănean s-a dovedit pentru "lei" o "redută" imposibil de cucerit. De la promovarea în Liga 1, din 2014, indiferent cine a fost pe bancă și ce jucători au avut pe teren, ei s-au întors mereu cu coada între picioare de acolo.

Au pierdut de șase ori în campionat și o dată în Cupă, înainte de a smulge o remiză (1-1), pe 18 august 2019. Atunci, Golofca a deschis scorul, iar Bancu a egalat situația pe tabelă. Inclusiv golaverajul este unul categoric negativ: doar 6 goluri marcate, nu mai puțin de 14 primite!

"Nu vorbesc de titlu, trebuie să muncim mai departe… până acum, munca ne-a făcut foarte bine. Suntem pe un drum bun. Stăm liniștiți, cu picioarele pe pământ, calmi"
Cristiano Bergodi, antrenor U Craiova

6înfrângeri la un gol diferență și una cu 0-2 a suferit Bănia la Botoșani, începând din 2014

Fiesta în Bănie! Jucătorii au sărbătorit alături de suporteri victoria cu FCSB

FOTO OFICIAL CS Universitatea Craiova vrea să instaureze hegemonia » A obținut o semnătură prețioasă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
mihneadds
mihneadds  •  16 Iulie 2020, 22:27

Ca tot urla bursucu, astept sa faca pinalti in minutul 2 moldovenii si sa se dea la o parte asa cum s-au dat cu Kolojvar acum 2-3 etape cand au jucat! Tutz milogeala aia dane!

dora
dora  •  16 Iulie 2020, 21:09

Lasa ca nici la Cluj nu castigase Craiova pana acum 2 saptamâni !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează