FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - DINAMO 1-0

BOTOȘANI - DINAMO 1-0 // GALERIE FOTO Hențul lui Puljic în careu a încins spiritele

Articol de GSP - Publicat joi, 19 decembrie 2019 21:21

După o primă repriză modestă, terminată 0-0, startul părții secunde din Botoșani - Dinamo a adus prima fază controversată și o decizie de arbitraj contestată. 

În minutul 56, Mihai Roman I a primit mingea în careu, a pătruns, dar a fost blocat de Ante Puljic. Fundașul dinamovist a intrat prin alunecare și, în cădere, a atins cu mâna mingea trimisă spre interiorul careului, deviind-o în corner.

+1 FOTO

Mihai Roman și jucătorii de la FC Botoșani au protestat vehement, argumentând că dinamovistul și-a creat un avantaj, chiar dacă hențul nu a apărut intenționat,  dar arbitrul Radu Petrescu a decis că intervenția dinamovistului a fost una regulamentară. Astfel, a dictat corner. 

Chiar dacă a scăpat de penalty, Dinamo a pierdut partida de la Botoșani, scor 0-1, iar șansele la play-off-ul s-au diminuat semnificativ.

Verdictul lui Constantin Zotta

Prezent în studioul TV Telekom Sport, fostul arbitru Constantin Zotta e de părere că arbitrul Radu Petrescu a luat decizia corectă la fază în care Puljic a atins mingea cu mâna: „Mâna e la nivelul solului, pe gazon. Nu este nicio intenție a jucătorului dinamovist de a lovi mingea. E o decizie bună a arbitrului”.

În schimb, Zotta consideră că Dinamo ar fi trebuit să beneficieze de o lovitură de la 11 metri în minutul 53, la o intervenție asupra lui Laurențiu Corbu. Expertul în arbitraj a mai spus că Puljic ar fi trebuit să vadă cartonașul roșu în minutul 64, pentru un fault dur asupra lui Roman, iar Botoșani ar fi trebuit să aibă penalty în minutul 80, când Keyta e doborât de Ciobotariu.

Vezi AICI desfășurarea meciului 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
parpalache
parpalache  •  20 Decembrie 2019, 12:16

Daca regulamentul UEFA prevede ca e hentz,atunci cand mingea loveste mana unui jucator cazut cu fata in sus- si CU COATELE PE GAZON-atunci e hentz!Dar daca nu prevede?Ce sa le zicem la cei necinstiti?Pai ce sa le zicem!Sa se duca la cersit!La poarta lui Becali!

2036290743290484
Ion Marin  •  20 Decembrie 2019, 11:46

Bai BAIETI , nu va mai certati atata, adunati va intro asociatie dupa modelul legii sporturilor, puneti l pe Alexandru David presedinte, adunati bani de PE la toti suporterii dinamovisti , si cumparati impreuna cu Mircea Lucescu, Ion Tiriac , V.Catarama, Mircea REDNIC clubul de la Negoita, voi cu partea voastra minoritara, ei cu partea lor de 51% si rezolvati problema , nu va mai certati pe la colturi si nu l mai blamati pe NEGOITA, PENTRU CA A SALVAT clubul din moarte clinica , altfel avea soarta Rapidului si a Stelei.Dupa care , puneti presiune pe BADEA SI PE MINISTERUL DE INTERNE , SA SE REZOLVE PROBLEMA STADIONULUI.Voi va certati, iar Rapid , Steaua si Becalu vor avea stadioane noi .ASTEA SUNT PROBLEMELE CARE DOR , STRINGENTE CARE TREBUIE REZOLVATE.Daca nu se va face stadionul inseamna ca nu se vrea, acolo unde a vrut Udrea , Boc , Dragnea si altii s au facut stadioane si pe camp, dar in inima Bucurestiului nu.Si mai inseamna ceva, cei care au puterea nu doresc ca toata suflarea dinamovista sa aiba un stadion nou .Dej si PCR , ne au facut UNUL, dar acum in mileniul III suntem umiliti din toate partile.Uniti va FRATILOR , pentru ca numai uniti vom invinge.Stadionul nu s a facut pentru ca nu a vrut pixul lui DRAGNEA. De la club, Prunea , si alte simboluri dinamoviste plecati prin toate orasele resedinta de judet si infiintati sectii al unei asociatii infiintate dupa legea sporturilor , intro campanie:Salvati DINAMO!, in care sa se prezinte situatia dificila prin c

whiteredarad
whiteredarad  •  20 Decembrie 2019, 11:43

De cind Zotta a devenit "expert in arbitraj ? Nu Zotta era cel alergat prin teren de un presedinte de club, azi cu functie mare ? Sa fim seriosi, in ciuda unor avantaje penibile acordate, constant, de arbitri , Dinamo nu doar este impotenta, dar mai si acuza, fara scrupule, arbitrii. Daca nu ar fi de plans, ar fi ..de ras. Pe Dinamo au ajuns-o blestemele din urma...! Asta este ! Mi-ar place sa o vad desfiintata, ca numele ei este de sorginte sovietico-politieneasca

Vezi toate comentariile (16)
Comentează