FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO

Un necaz nu vine niciodată singur la Dinamo! Cu ce problemă se confruntă Zeljko Kopic în „derby-ul lanternei roșii”

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 11:49 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 12:14

Dinamo nu-i va avea la dispoziție pe primii doi jucători eligibili U21 la meciul de la Botoșani, de lunea viitoare, este vorba de Costin Amzăr și Ahmed Bani, din cauza cumului de cartonașe. Cine poate fi titular în meciul în care ”câinii” au două variante: ori remontada, ori ultimul loc.

Dinamo este într-o situație teribilă, peste ceea ce a trăit în sezonul retrogradării. Schimbarea lui Ovidiu Burcă nu a avut efectul scontat, până acum, croatul Zeljko Kopic a strâns deja două eșecuri în campionat.

Notele GSP după Dinamo - U Cluj » Drumul spre Liga 2 e presărat cu 4 și 5
DINAMO - U CLUJ
Notele GSP după Dinamo - U Cluj » Drumul spre Liga 2 e presărat cu 4 și 5

"Haita" este înghețată pe penultimul loc din clasament, la 11 puncte distanță de FCU Craiova, echipa aflată o poziție mai sus, pe loc de baraj! 

13etape consecutive fără victorie a adunat Dinamo, 10 eșecuri și trei remize

Lunea viitoare, de la ora 20:00, roș-albii au meci la Botoșani cu ocupanta ultimei poziții, aflată la un punct distanță. Este "derby-ul lanternei roșii", fiecare dintre cele două formații văzând partida ca o potențială șansă la salvare. Pentru o eventuala remontada!

Costin Amzăr și Ahmed Bani, out următoarea etapă! Dinamo, în aer cu regula U21

Zeljko Kopic are numeroase griji pe cap, iar după meciul cu U Cluj (0-1) mai are una în plus. Foarte importantă! A rămas fără principalii doi candidați la un loc în primul 11 dintre jucătorii eligibili Under 21. 

Costin Amzăr a primit cartonaș galben, al 7-lea în 19 etape, Ahmed Bani a ajuns la cota 4 avertismente, după unul primit în prelungiri.

Astfel, tehnicianul croat este nevoit să apeleze la o improvizație, mai ales că ceilalți jucători eligibili U21 nu au fost folosiți de Kopic în campionat. 

5eșecuri consecutive a adunat Dinamo în L1

În afară de Amzăr și Bani, niciunul nu au intrat în vizorul croatului fie și pentru câteva minute pe teren în cele două etape de L1 în care a fost antrenorul "câinilor". Și nici în etapa cu Oțelul Galați (3-3) din Cupa României.

Ce soluții are Zeljko Kopic la Dinamo pentru regula U21 la meciul cu Botoșani

Totuși, croatul va trebui să apeleze la o soluție nouă pentru duelul din nordul Moldovei. Antonio Bordușanu, 19 ani, mijlocașul lateral care a trecut din accidentare în accidentare în ultimul an, ar putea primi șansa de a fi în primul 11, în banda dreaptă. Până acum a fost rezervă neutilizată în mandatul lui Kopic, în toate meciurile.

N-a mai jucat de pe 1 septembrie, 0-4 cu Rapid, prima înfrângere a acestei serii interminabile a ”câinilor”. Atunci a prins 10 minute pe final.

Mai există și varianta Dragoș Irimia, 17 ani, tot în banda dreapta, puștiul crescut în propria academie, care a fost de asemenea în lotul de 20 pentru etapele de Liga 1 în ultimele două runde. Tânărul a adunat un singur meci, 16 minute, în Liga 1, în actuala ediție.

2meciuri a adunat Bordușanu în actuala ediție pentru Dinamo, 55 de minute în total, o partidă în campionat, alta în Cupă

Apoi, există și posibilitatea ca Valentin Borcea, 21 de ani, de care Ovidiu Burcă se dispensase. Mijlocașul ofensiv nu a mai prins lotul de la finele lunii septembrie, de la 0-1 cu Oțelul la Galați, când a fost titular și a jucat 74 de minute. În total, are 3 etape de L1 și un meci de Cupă în actuala stagiune.

VIDEO Mircea Lucescu, declarații după Dinamo - U Cluj 0-1

Citește și alte știri:

Îl recunoști? Adrian Mutu voia ca el să-i joace rolul vieții într-un film! Imaginea virală postată de pe vremea când era fotbalist

PCH, mesaj la prima oră a dimineții: „Fără asta, Dinamo își va căuta alți manageri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
istet10
istet10  •  12 Decembrie 2023, 22:49
Postat de demolarii pe 12 Decembrie 2023, 15:52

Care e lucru cel mai rău pentru Dinamo? Retrogradarea? Au mai trecut 1 data prin aceasta experienta, și a fost mai rău pentru ratingul Media decât pentru club. Dar am câteva intrebari: Otelul câte transferuri a făcut, câți bani a cheltuit pentru sezonul în curs? Care era situația lui Poli Timișoara, când au început campionatul cu -14 puncte penalizare, cati bani s-au investit și care a fost rezultatul obținut de I Popa cu acea echipa? De ce comentatori îl iau doar pe Tolontan , Dragomir și Ioanitoaia de modele? În ultimii 30 de ani , nu am auzit declarația vreunui sportiv, ca motivul pentru care s-a apucat de sport e un reportaj/ comentariu/ editorial......aspect care spune mult despre calitatea presei...

Ai dreptate . Nu-i un lucru rau retrogradarea. Atunci sa se intample!

istet10
istet10  •  12 Decembrie 2023, 22:48
Postat de redbuldog pe 12 Decembrie 2023, 12:27

Pacat de Bourdusanu,un mare talent,care daca nu era ,,macinat"de accidentari ajungea si la echipa nationala..dar la meciul cu Botosani, eu l-as baga pe Giafer daca mai e eligibil..!

Ca sa ai pe cine da vina.

creeperno534
creeperno534  •  12 Decembrie 2023, 22:42

Din cauza la u21 n-am castigat pana acum?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează