FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Brânza din meniul celor de la FCSB e de la oile lui Gigi Becali :) 3 momente antologice cu patronul stelist

Articol de , - Publicat duminica, 12 ianuarie 2020 09:00

Becali face meniul la FCSB. În afișul postat la intrarea în restaurantul din baza din Berceni, jucătorilor celor de la FCSB li se dezvăluie în detaliu ce urmează să mănânce. Există „brânza de la patron", iar mezelurile sunt de la o firmă recomandată de Becali.

Implicarea lui Gigi Becali la FCSB nu are limite. Imixtiunea patronului nu ține doar de lotul de jucători, de staff-ul tehnic, de achiziții, vânzări sau salariile angajaților. Până și meniul pe care fotbaliștii îl au la dispoziție ține cont și e influențat în mod direct de latifundiar.

FCSB și „brânza de la patron”

Într-unul din clipurile de promovare ale sponsorului Betano, realizat pe subiectul ce mănâncă jucătorii lui Vintilă, cel care a filmat în zona bucătăriei și a restaurantului de la baza din Berceni a arătat inclusiv afișul pe care Man și compania pot vedea ce au la micul dejun, atunci când se află în cantonament.

Iar la secțiunea diferite tipuri de brânzeturi, prima categorie e „brânza de la patron"! Cea care provine de la producția proprie pe care Gigi o are de la oile pe care le crește chiar în Pipera, în apropierea casei în care locuiește. Becali a fost cel care a garantat, personal, pentru calitatea produsului, astfel că de ceva timp, fotbaliștii mănâncă acest tip de brânză.

Brânza din meniul celor de la FCSB e de la oile lui Gigi Becali :) 3 momente antologice cu patronul stelist

În urmă cu mai mulți ani, finanțatorul roș-albaștrilor a fost invitat în studioul unei emisiuni TV și a fost provocat să recunoască, fiind legat la ochi, după ce gustă diferite feluri de brânză, ce fel de produs e fiecare. Iar patronul FCSB a trecut cu brio testul!

Nu doar un anumit tip de brânză, din meniul jucătorilor, a fost decis de Becali. Și în privința mezelurilor influența lui Gigi a fost totală. Pe afișul de la intrarea în sala de mese scrie „diverse tipuri de mezel (achiziționate de la «Baciu» la recomandare patron)".

E vorba despre o anumită firmă, specializată pe producția cărnii și care deține și câteva puncte de desfacere, cel mai important fiind în Pipera, foarte aproape de casa lui Becali.

„Mănânc doar branză făcută de mine și o mănânc cu orice: cu piersici, cu cireșe, compot, pepene, ciorbă, muștar, porumb, orice, orice! Brânză la fiecare masă și cu orice, acesta e meniul meu"
Gigi Becali

„Nu poate nimeni să mă jignească spunându-mi că sunt cioban, deoarece recunosc chiar eu că sunt din familie de oieri. Dar e o diferență, eu nu eram cioban, ci patron de oi și mă îmbrăcam și pe atunci cel mai elegant din București"
Gigi Becali

Ce conține micul dejun la FCSB

- suc natural portocale
- suc sfeclă roșie
- tipuri de cereale: ovăz, granola, musli, ciocolată, porumb, cini minis
- tipuri de lapte: vacă, migdale, soia, cocos
- iaurt natural, iaurt cu fructe, chefir, sana
- tipuri de semințe și fructe uscate: migdale crude, caju crud, semințe dovleac, miez de nucă crud, merișoare, prune uscate, goji
- avocado, fructe de pădure
- legume diverse: roșii, castraveți, măsline
- tipuri de ouă: ochiuri românești (poșate la abur), ouă fierte la 5 și 8 minute, la comandă, ochiuri sau omlete cu diferite adaosuri de legume
- tipuri de brânzeturi: capră, vacă, cremă almette, brânză topită, brânză soia tofu, cașcaval
- zacuscă din legume, pateu vegetal și de porc
- mezeluri
- pâine

1. Oile au oprit traficul...

Gigi n-a renunțat niciodată la oile pe care le deține și a șocat în ultimii ani prin faptul că a decis chiar să le mute dintr-o locație în alta, din Pipera, chiar pe strada principală. Aceasta e extrem de circulată, iar apariția lui Becali printre oi a oprit pur și simplu mașinile în trafic. Câțiva dintre șoferi au filmat scenele și ulterior acestea au fost difuzate și de televiziunile de știri, dar și de site-urile de sport. Chiar Becali a fost cel care a mânat oile printre mașini!

Brânza din meniul celor de la FCSB e de la oile lui Gigi Becali :) 3 momente antologice cu patronul stelist

2. ...și au „poluat" aerul în Pipera

Locul în care Gigi a stabilit că va ține oile a fost o zonă din Pipera aflată, practic, în apropierea multora dintre vilele de lux ale cartierului aflat la marginea Bucureștiului. Iar mulți dintre locuitorii din Pipera s-au plâns din cauza mirosului insuportabil produs de oile lui Becali.

3. Le-a adus să bea nămol, în loc de vin de casă!

În urmă cu un an și jumătate, Becali a dezvăluit un moment antologic petrecut în cantonamentul echipei: „Aseară am fost la ei, ne-am uitat la meciuri împreună, am băut un pahar de vin roșu, le-am adus vinul meu de acasă. M-am dus cu damigeana. I-am zis lui Luțu să aducă o damigeană de 5 litri din cămara mea, dar aveam acolo și o damigeană cu nămol de astă-vară. Și Luțu a adus nămolul, jucătorii au crezut că râd de ei. L-am trimis înapoi pe Luțu, să aducă vinul. E un vin special, i-am dat bani unui italian să îi dea rețeta unui român care îmi face în fiecare an. Îmi face anual 200-300 litri, dar eu nu beau mult. Am zis să le dau și jucătorilor".

Tatăl său a făcut avere din oierit

Originile familiei lui Gigi Becali sunt în sudul Albaniei, unde s-a născut bunicul său. Ulterior, Atanase Becali, tatăl lui Gigi, a fost deportat de comuniști în Timișoara, apoi în Brăila. La finalul anilor '50, familia Becali a ajuns în Pipera, iar tatăl lui Gigi a continuat tradiția neamului, oieritul, din care a făcut practic o întreagă avere. Și-a dezvoltat atât de mult afacerea de pe urma oilor, a produs lapte și mai ales brânză în cantități mari, devenind principal frunizor pentru anumite hoteluri de lux din București, dar și pentru cetățenii străini, extrem de înstăriți, care locuiau în capitala României.

400e numărul aproximativ de oi și capre pe care Gigi Becali le are la stâna sa improvizată din Pipera

Și-a condus oile cu Maybach-ul!

Într-un reportaj pe care Gazeta Sporturilor l-a publicat în urmă cu aproape 2 ani și care se referea la modul în care Becali își crește și are grijă de oile sale, ziarul a publicat și mărturia unuia dintre cei care l-au văzut pe Becali cum își mână oile: „Gigi conduce oile şi pe câmp, în general cu o maşină de teren pe post de câine ciobănesc. A folosit şi Maybachul de curând şi a stricat maşina, atât de rău că reparaţia a costat 15.000 de euro!".

Brânza lui Becali a ajuns și la Ioan Andone

În vara trecută, managerul general al celor de la FC Voluntari purta negocieri cu Gigi Becali pentru a-l aduce la echipa sa pe Daniel Benzar. Ioan Andone a mers într-o zi acasă la Gigi Becali, pentru a discuta față în față cu acesta. N-au ajuns la niciun rezultat, dar la finalul întâlnirii, Becali i-a oferit lui Andone câteva bucăți de brânză, de la oile sale.

vezi și:

Corespondență GSP din Spania // FOTO Cantonamentul românilor - paradisul fițelor » Cu mașinile din parcare plătești salariile restante de la Dinamo! :D

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
miki123
miki123  •  12 Ianuarie 2020, 17:11
Postat de miki123 pe 12 Ianuarie 2020, 12:44

*** Fratililooor.....ce vremuri traim?!?

Sunt convins ca in *** de la *** exista la greu "b***"!!! Ei o ***, mai ales cand scriu articole omagiatoare, nepretuitului si atotstivuitorului gigi becali din sudul ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vishnu
vishnu  •  12 Ianuarie 2020, 17:10

Si unde e stirea de sport? Sau cumva brnza lui Becali le-a crescut colesterolul fotbalistilor de la FCSB de nu mai pot sa alerge?

mateodamiano7
mateodamiano7  •  12 Ianuarie 2020, 16:04

Fotbalistii manelizati si tatuati mananca regeste, timp in care mii de copii dotati, inteligenti, buni, cu potential, abia rod un corn cu lapte sau E-uri pe paine. Romania e misto!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează