FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Brazilian în locul lui Mihai Pintilii! » Negocierile cu Pablo Brandan s-au împotmolit: Steaua s-a orientat spre un mijlocaş de la Vaslui

Madson are o înălţime de 1,77 metri, cu 4 centimetri mai puţin decît măsoară Pintilii
Madson are o înălţime de 1,77 metri, cu 4 centimetri mai puţin decît măsoară Pintilii

Articol de - Publicat luni, 16 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 15 iunie 2014 22:56

Campioana e aproape de a-l aduce pe Madson, mijlocaşul la închidere al celor de la FC Vaslui în sezonul precedent.

Costel Gâlcă a obţinut acordul lui Gigi Becali de a aduce pe cineva în locul lui Pintilii, vîndut în Arabia Saudită pentru două milioane de euro. Varianta Pablo Brandan a picat din cauza pretenţiilor mari ale argentinianului, astfel că şefii din Ghencea au căutat altă soluţie. Şi s-au oprit tot asupra unui sud-american. Brazilian însă şi care a jucat în Liga 1 în campionatul precedent.

E vorba despre Madson, mijlocaşul la închidere al celor de la FC Vaslui. Pe numele său întreg Madson Henrique Nascimento Santos, el a fost unul dintre cei mai buni şi mai constanţi fotbalişti ai echipei lui Ciobotariu. A jucat mult, a lipsit doar cînd a fost accidentat sau suspendat şi e considerat de oficialii roş-albaştrilor drept înlocuitorul perfect al lui Pintilii.

Vrea 150.000 euro pe an
Madson are avantajul vîrstei, 23 de ani, şi al faptului că e liber de contract. El solicită un salariu anual în jurul a 150.000 de euro, cu 60 la sută sub pretenţiile lui Brandan, care e cu 8 ani mai mare!

Dacă transferul se va realiza, fostul vasluian ar putea să fie, în noul sistem gîndit de Gâlcă, 4-3-3, singurul mijlocaş defensiv din faţa apărării, alături de el urmînd să joace, ca interi, Sînmărtean şi Stanciu.

În Moldova, Madson a evoluat închizător, într-un modul 4-2-3-1, făcînd cuplu în faţa apărării, fie cu Caue, fie cu Razzotti.

Eliminat uşor cu Steaua
Madson a fost titular în ambele meciuri cu trupa din Ghencea în sezonul trecut. În tur, a fost eliminat după doar 34 de minute, încasînd două "galbene" în interval de 8 minute. Al doilea însă a fost acordat gratuit de "centralul" Colţescu. Atunci s-a terminat 1-0 pentru Steaua, într-un meci în care gazdele au avut 3 eliminaţi. În schimb, la retur, chiar pe Ghencea, Madson şi-a luat revanşa, a jucat perfect, i-a anihilat pe Stanciu, Keşeru şi Chipciu şi FC Vaslui a cîştigat, 1-0, administrîndu-i Stelei singura înfrîngere din campionat.

A bifat 3 cluburi anonime în Brazilia
Pînă la venirea în Liga 1, Madson nu şi-a trecut în CV nume importante. A evoluat în ţara sa natală la 3 formaţii: CS Alagoano, Paulista FC şi AC Goianiense. Cel mai mult a jucat la Paulista, pe parcursul anului 2012 bifînd 15 meciuri. În iunie 2013 a fost propus celor de la Vaslui, cu care a semnat, avînd un salariu de 130.000 de euro pe an, însă pe finalul sezonului a părăsit echipa din cauza faptului că a încasat doar 3 salarii.

Madson la FC Vaslui:
- a jucat 27 de meciuri: 25 în Liga 1, două în Cupa României
- a marcat două goluri
- a încasat 8 cartonaşe: 7 galbene şi unul roşu
- doar 3 jucători au evoluat mai mult ca el în campionat: Antal şi Tenwanjera, cîte 31 de meciuri, Celeban, 26
- a avut o medie a notelor GSP de 5,84, al doilea jucător de cîmp la acest capitol, după Antal (6,26)

75% din meciurile pe care Madson le-a disputat în tricoul Vasluiului, 20 din 27, au fost bifate ca integralist

6 ani şi jumătate e diferenţa de vîrstă dintre Madson, care abia a împlinit 23 de ani, şi Mihai Pintilii, care va face 30 de ani în noiembrie

10 brazilieni a avut Steaua în toată istoria sa, primul fiind portarul Andrey, iar ultimul atacantul Adi Rocha

621668-inchizatori-steaua.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
ipocritul
ipocritul  •  16 Iunie 2014, 15:32
Postat de conasu_boeru pe 16 Iunie 2014, 14:03

Ca sa fiu in ton cu tine care nu ai respect... : fc puscaria steaua, ce jucatori a transferat in vara asta si de unde ?! Ca sa vezi cat de aberant esti !

mai puscarie e dinamo

conasu_boeru
conasu_boeru  •  16 Iunie 2014, 14:06

Madson ? Liber de contract, nu ?! Of course !

conasu_boeru
conasu_boeru  •  16 Iunie 2014, 14:03
Postat de alexbibirica1 pe 16 Iunie 2014, 09:32

dinam7 transfera doar jucatori retrogradati , sau jucatori de liga 3a ... :) asta e dinam7 ,o rusine insolventa ! Nu cred in niciun transfer vehiculat ... pana nu vad stirea pe site'ul oficial al echipei Steaua.

Ca sa fiu in ton cu tine care nu ai respect... : fc puscaria steaua, ce jucatori a transferat in vara asta si de unde ?! Ca sa vezi cat de aberant esti !

Vezi toate comentariile (39)
Comentează