FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Bun doar când are chef » Portretul lui Laidouni, noul transfer de la FCSB: supertehnic și indisciplinat

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2019 11:11

Gigi Becali și-a făcut pofta: l-a cumpărat de la Voluntari pe Laidouni, mijlocașul francez spectaculos pentru care negocia de șase luni. Aissa, 22 de ani, e mijlocaș ofensiv și a costat 150.000 de euro.

FCSB a mai făcut un transfer cu o săptămână înaintea debutului în Europa League: Aissa Laidouni, mijlocaș de la FC Voluntari, a semnat cu roș-albaștrii grație impresiei pe care i-a produs-o lui Becali mai ales în partida directă din sezonul trecut, un 2-2 în Ilfov. Ce poate face Laidouni? Va putea deveni important pentru vicecampioană?

E bun când are chef

Francezul în vârstă de 22 de ani a strâns 29 de meciuri în campionat pentru Voluntari și a marcat șase goluri. A fost un om important în formula cu care Bergodi a reușit să evite retrogradarea. Când a preluat echipa, ea părea ca și retrogradată, condamnată să pice, însă italianul a reușit s-o păstreze în prima ligă mai ales grație lui Laidouni și lui Gadze, doi străini determinanți în jocul ofensiv. 

Pe lângă impresia bună pe care a făcut-o, Laidouni a mai dat și semne rele în anul petrecut la Voluntari. „Foarte tehnic, cu un stil spectaculos, dar cam neimplicat, indolent de multe ori. Și joacă doar când are mingea la picior, rar se implică în presing sau se retrage în defensivă” e descrierea pe care i-o fac persoane din clubul care tocmai l-a vândut. 

Ar avea loc în echipă

Pentru jocul indisciplinat al lui Laidouni poate fi de vină și nivelul slab la care el a evoluat până să ajungă în România. FC Voluntari l-a adus din liga a treia franceză, o competiție în care bifase mai multe formații. Ultima oară jucase pentru Chambly, împrumutat de la Angers. Bogdan Andone are misiunea să-l cizeleze pe francez și să-i găsească un loc în echipă. În 4-3-3, sistemul pe care l-a folosit FCSB în perioada de pregătire, Laidouni ar putea fi mijlocaș, adică unul dintre interi. Va concura cu Pintilii, cu Oaidă și cu Ovidiu Popescu pentru două poziții. Popescu, 25 de ani, n-a mai bifat vreun meci oficial din octombrie 2018, când s-a accidentat grav și a suportat o operație la ligamentele genunchiului, iar Pintilii are 34 de ani și a fost măcinat și el de problemele medicale. 

Doar 150.000 de euro

Laidouni a fost ieftin, față de alte achiziții cu care Becali obișnuise piața. 150.000 de euro plus TVA constituie prețul transferului. FC Voluntari va mai primi 15 la sută dintr-o eventuală revânzare a francezului. Ilfovenii vor mai lua 100.000 de euro dacă FCSB o să se califice în grupele Europa League. Echipa lui Becali ar trebui să depășească patru tururi până în grupe. Prima fază preliminară va avea turul joia viitoare, de la ora 21:30, la ProTV. Adversarul: Milsami Orhei, locul al treilea din Moldova. În turul al doilea, roș-albaștrii ar juca împotriva lui Alașkert, din Armenia, sau contra Makedonija, din Macedonia. 

Citește și:

Bogdan Andone, fără pic de libertate! Becali a definit clar rolul antrenorului la FCSB

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
albalbastru72
albalbastru72  •  04 Iulie 2019, 13:12

Indolenta si neimplicarea nu au legatura cu transferul,gena tunisiana il tradeaza.

romeverest
romeverest  •  04 Iulie 2019, 12:08

Ieri, cand transferul era aproape sigur, marocanul era cel mai tare din parcare, iar azi, cand exista dubii cu privire la acest transfer, baiatul joaca doar cand are chef !!! Penibil !!!

dora
dora  •  04 Iulie 2019, 12:06
Postat de theman30 pe 04 Iulie 2019, 11:33

Bine ai venit Laidouni

Asteapta pentru ca deocamdata cica nu a semnat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează