FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

EXCLUSIV Cacealma cu Chindriș: e dorit în Spania, dar în Liga a 3-a și doar gratis :)

Andrei Chindriș e titular în naționala U21
Andrei Chindriș e titular în naționala U21

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2020 13:29

Andrei Chindriș, 21 de ani, FC Botoșani, e fotbalistul de la care Valeriu Iftime așteaptă să fie noua lovitură de mercato. Stoperul a fost propus în mai multe locuri, însă deocamdată nimeni nu vrea să plătească suma așteptată de moldoveni. Și nu acum, ci abia după ce e testat.

Transferul lui Chindriș a fost poate cel mai discutat subiect din sport în ultimele luni. Negocierile eșuate dintre Valeriu Iftime și Gigi Becali durează de câteva luni bune, timp în care pe numele jucătorului ar fi sosit mai multe oferte. Cel puțin asta susțin cei de la Botoșani.

Eforturi să fie vândut

În realitate, în spatele discuțiilor se află cu totul altceva. Finanțatorul moldovenilor știe că anul acesta e cel potrivit pentru ca Andrei Chindriș să facă pasul la o altă echipă. E titular la Botoșani, are evoluții bune și a devenit și om de bază la naționala U21.

Însă o ofertă oficială a venit doar de la FCSB, în rest doar discuții. Discuții născute, de fapt, în urma unor propuneri. Fotbalistul n-a fost ofertat din alte părți, ci doar a fost oferit în mai multe locuri prin diverși impresari.

Propus lui Jorge Lopez

Într-adevăr, și Valencia este interesată de Chindriș. Valencia Mestalla. Jorge Lopez, directorul sportiv al academiei „liliecilor," îl dorește la club, însă nu pentru prima echipă, ci pentru cea secundă, care evoluează în liga a treia.

 Îl vrea în teste! Și doar gratis, cu o opțiune de cumpărare, nu de un milion de euro, ci doar 600.000, cu un contract pentru jucător de 3 sau 4 ani. Ideea nu e agreată deloc de cei de la Botoșani, care speră să obțină o sumă de bani rapid, dată fiind perioada de criză care urmează în toate domeniile, nu doar în fotbal.

S-a scris în Spania despre el

Jurnaliștii de la superdeporte.es au intrat pe fir și au comentat și ei mutarea lui Chindriș la Valencia. Știu și despre interesul FCSB-ului, al celor de la Celta Vigo sau RB Leipzig. Ultimele două s-au arătat interesate atunci când a fost propus. "Stoperul e unul dintre cei mai promițători din România. Se impune cu înălțimea sa, citește bine jocul și e puternic în dueluri" este caracterizarea primită de la spanioli. Cei din academia Valenciei îl văd potrivit pentru clubul lor, însă doar dacă va sosi gratis, cu opțiune de cumpărare. "Românii trebuie să facă bani și cer minimum un milion pentru internaționalul U21, care e titular incontestabil", mai scriu cei de la superdeporte.

Cheia poate sta în procent

FC Botoșani ar putea renunța mai ușor la Chindriș și ar putea să mai scadă din pretenții. Iar din informațiile Gazetei s-ar părea că 600.000 de euro plus un procent consistent dintr-un viitor transfer ar fi pe placul lui Iftime. Deocamdată n-au fost luate în considerare și alte clauze, cum ar fi achiziția obligatorie după împrumutul de un an. Totuși, cei de la Valencia calculează fiecare ban, fiind convinși că piața va fi afectată după criza cauzată de coronavirus.

„Interesul pentru Chindriș e justificat. A avut un sezon bun la Botoșani, iar impactul acestor evoluții s-a reflectat în victoriile echipei. Chindriș va deveni un jucător de bază al echipei naționale" 
Adrian Mutu, selecționer U21

Cunoaște bine Spania

Andrei s-a născut la Cluj, de unde a plecat împreună cu părinții în Spania pe când avea 5 ani. Ai lui s-au angajat la o fermă, lângă Huesca. Știe bine limba, stând 8 ani printre spanioli, așadar adaptarea n-ar fi o problemă pentru jucător. "Faptul că știe țara și limba i-ar facilita adaptarea. Aici a început fotbalul", scriu și spaniolii. Când s-a întors în țară, la 13 ani, a dat probe la CFR și U Cluj. Primii l-au refuzat, în timp ce "șepcile" l-au oprit fără să stea mult pe gânduri.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Comunicat CS Universitatea Craiova : „Știm cu toții cine a incitat să-i fie vandalizată casa lui Cârțu. Mâine vom arăta că nu e un caz singular”

Imagini din cantonamentul unei echipe de Liga 1: mâncare la caserolă și haine în pungi vidate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
2484413385134217
Mircea L Iade  •  20 Mai 2020, 18:34

Articol de 3 lei! IIftime a spus ca o echipa din La liga il vrea pe jucator.Daca respectivul club il va folosi la prima, a doua sau treia echipa, asta nu mai este treaba lui!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  20 Mai 2020, 18:14

GSP anunță acum câteva zile din surse sigure condițiile în care l- ar vrea Valencia. Era vorba de 150.000 de euro pentru împrumut pe un an 000

1893135724046168
Claudiu Popa  •  20 Mai 2020, 17:36

Aha, deci de asta ati aflat ca joaca la cacealma, dar de ciobanul ala de va da voua branza nu ziceti nimic. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează