FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Câinii" vor să renască anul acesta cu un fotbalist care era să se retragă dintr-o prostie + Un alt atacant dorit de Rednic n-a marcat niciun gol în 2018

Jordan Mustoe // Foto: Guliver/GettyImages
Jordan Mustoe // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat joi, 03 ianuarie 2019 09:53

Dinamoviștii vor să renască în 2019 cu Jordan Mustoe, un fundaș stânga englez din Finlanda care era să-și încheie cariera dintr-o prostie, și cu Kim Ojo, un atacant nigerian din Danemarca fără gol în 2018.

Mircea Rednic începe 2019 cu transferuri așa cum îi plac lui. După ce a curățat lotul și o va face în continuare în următoarele zile, începând de azi antrenorul-manager e gata să oficializeze mutare după mutare.

Este așteptat să sosească la București fundașul stânga Jordan Mustoe, apoi atacantul nigerian Kim Ojo, așa cum a anunțat GSP.RO încă de acum două zile.

Pacientul englez

Mustoe (27 de ani) a crescut la juniorii lui Liverpool, dar apoi cariera lui nu a mai cunoscut același traseu spectaculos. Adus ca alternativă după plecările lui Popovici și Olteanu și ca variantă de concurență pentru Aliji, englezul și-a periclitat cariera după o accidentare stupidă.

"În vara 2017 mi-am rupt ligamentele la gleznă în timp ce alergam în parc. A fost un eveniment nefericit, dar acum sunt în regulă", a povestit Jordan în mai 2018 pentru englishplayersabroad.com.

Fundașul lateral a jucat ultimul sezon în prima ligă finlandeză la SJK Seinajoki, locul 9 din 12 echipe. Asta după ce-a mai trecut pe la Wigan, Barnet, Morecambe, Bury și Westerlo, de aici cunoscându-l pe Rednic. Mustoe pare să fie în regulă acum, după ce-a evoluat în 23 de partide pentru finlandezi.

Totuși, după ce s-au fript în "cazul Tade", dinamoviștii îl vor verifica pe Jordan înainte de a mai semna vreun document.

N-a mai jucat din mai 2018

kim ojo12

Pe lângă Mustoe, devenit liber de contract de la 1 ianuarie, roș-albii îl mai au în vizor pe atacantul nigerian Kim Ojo (30 de ani). Africanul, vârf central de meserie, a înșirat mai multe echipe de-a lungul carierei.

A jucat în Belgia, la Genk, inclusiv în Europa League, apoi la Leuven, a fost și-n Norvegia, la Brann Bergen, și-n Ungaria, la Ujpest, iar ultima oară la Lyngby, în Danemarca. A jucat cu nordicii în preliminariile Europa League, după un loc 3 acum două sezoane, apoi s-a despărțit de aceștia când au retrogradat în liga secundă.

Ultima prezență într-un meci oficial o are la finele lunii mai. În 2018 are meciuri, dar n-are goluri în partidele oficiale. Dinamoviștii ar vrea să-l testeze pe Ojo înainte de a parafa actele.

Ojo are și Cupa Belgiei cu Genk în palmares în 2013, dar ultimul său gol, el fiind atacant, datează de pe 2 decembrie 2017

"Eram foarte tânăr când am jucat la Wigan cu un manager extraordinar, Roberto Martinez. Am fost rezervă pe stadioane mari din Premier League, pe Emirates, pe Stamford Bridge, pe White Hart Lane. Încă mai vreau să ajung la nivel înalt, am nevoie de încredere"
Jordan Mustoe, fundaș stânga

1 assist și un cartonaș galben sunt trecute în dreptul lui Mustoe în cele 23 de meciuri jucate pentru SJK ediția trecută

7 goluri și 3 assisturi a reușit Ojo în 27 de meciuri în ediția 2017/2018, în care a jucat pentru Lyngby în toate competițiile, inclusiv în cele pentru formația secundă a clubului

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
803082283107869
Gigel Bekali  •  03 Ianuarie 2019, 11:13

Mircea Vrednic munceste pentru comisioane, la fel si Edi Apostol, care de rusine nu se mai semneaza. In trecut, cand ne bombarda cu stiri despre Cristi Bobar si de seicii care o sa transforme dinamo in PSG macar avea decenta sa se semneze. La multi ani Edi, nicio zi fara stiri despre Mircea Vrednic si pseudofotbalistii pe care vrea sa ii aduca!

sakamoto
sakamoto  •  03 Ianuarie 2019, 10:56

In mod cert, experimentarile lui Rednic, vor avea ca rezultat retrogradarea ciinilor. Iar antrenorul va pleca umilit de la militzieni, cu coada intre picioare. Shi cu shuturi in dos. Un shut acolo=un pas inainte!

berlinezul
berlinezul  •  03 Ianuarie 2019, 10:44
Postat de jackryan pe 03 Ianuarie 2019, 10:39

Adica cum englez din finlanda ??? ....adica un fel de iosif moldoveanul flotant in bucuresti in sediul gsp ???

Un fel de Tiberiu IQ 33. Adică man without a family.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează