FOTBAL  »  Superliga  »  CĂLĂRAȘI - FCSB, SÂMBĂTĂ, 14:00

CĂLĂRAȘI - FCSB / Cornel Dinu a dat VERDICTUL: Alexa - Teja e 0-1 de la vestiare ;)

Articol de , - Publicat luni, 28 ianuarie 2019 11:05

Dunărea Călăraşi - FCSB // Cornel Dinu le-a acordat note celor doi tineri antrenori, Dan Alexa și Mihai Teja, care s-au duelat pentru postul de "principal" la FCSB şi care se vor confrunta în meci direct în prima etapă. 

Sunt cei mai tineri tehnicieni din Liga 1. Au avut o "bătălie" la baionetă pentru a fi succesorul lui Dică în ceea ce înseamnă cel mai râvnit post de "principal" din campionatul României.

Acum, se vor afla faţă în faţă, în chiar runda de deschidere din 2019. Sâmbătă, de la ora 14:00, se va juca Dunărea Călăraşi - FCSB, în ceea ce se anunţă unul dintre cele mai interesante meciuri din etapa a 22-a.

Un fost mare jucător şi antrenor din Liga 1, care îi cunoaşte extrem de bine pe amândoi, Cornel Dinu, a primit la Telekom Sport provocarea de a-i analiza în detaliu pe Mihai Teja şi Dan Alexa şi de a le acorda şi note, de la 1 la 10, la 5 capitole. Mister a intrat în joc şi l-a desemnat câştigător pe actualul A1 de la FCSB: o medie de 7,40, faţă de numai 6,80 cât a atins Alexa.

note cornel dinu

Comentariile lui Cornel Dinu

TEORIE
"Alexa mi-a fost elev, iar pe Teja l-am sprijinit să facă școala la Corveciano şi a făcut-o foarte bine. Sunt diferiți din multe puncte de vedere, dar îi știu bine pe amândoi. Teja are ceva în plus pentru că este un tip mai metodic, mai profund în judecarea jocului și măsurile pe care le ia în consecință. Alexa simte jocul, dar nu este un teoritician apropriat de nivelul lui Teja"

TACTICĂ
"Cred că din nou este un plus pentru Teja. La Alexa sunt două aspecte. El și-a făcut lotul și nu și-a ales jucători creatori la mijlocul terenului. Are o echipă care s-a închis, chiar dacă a surprins în unele momente când cochetau cu primele 6-7 locuri. Teja are jucători destui de buni pe care trebuie să-i pună în valoare"

CARISMĂ
"E un capitol la care Alexa e peste Teja. Din perspectiva antrenorului, Alexa e mai carismatic"

REZULTATE
"Teja are rezultate mult mai bune decât Alexa. Nu știu cum se discută aducerea de jucători la Călărași. Cred că Mihai are o experiență mult mai bună și benefică. Gazul are o tradiții, are oameni foarte buni, Pustai sau Mărginean. Acolo au adus jucători buni. La Călărași nu știu, dar cred că nici nu sunt posibilități să-și aducă jucătorii pe care îi vrea el. Teja la Gaz Metan avea jucători mult mai buni care-l ajutau să urce echipa"

COMUNICARE
"Ei trebuie să vorbească mai puțin, doar rezultatele vorbesc pentru ei. Din punctul de vedere al comunicării, e egalitate între cei doi. Atât Alexa, cât și Teja vorbesc foarte puțin despre ce se întâmplă la echipă, ceea ce este foarte bine"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
106018077065994
Monica Marin  •  28 Ianuarie 2019, 15:45

Teja este un antrenor cu bun simt,timid si blajin.Ar trebuii sa mai aibe rautatea,duritatea si personalitatea lui Halagian.

mozart
mozart  •  28 Ianuarie 2019, 15:04

Dacă în statistică era inclus (și) arbitrajul, echipa FRF / sistemului avea 2-0 de când urca în autocar!

florianveress
florianveress  •  28 Ianuarie 2019, 14:54

ziaristule fc fcsb-ist, poate cel mai râvnit post de "slugoi", nu de "principal! greaţă...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează