FOTBAL  »  Superliga  »  ETAPA #30

Decizie de ultim moment: când se joacă FCSB - Sepsi și Hermannstadt - FCU Craiova, duelurile decisive pentru ultimul loc de play-off

Sepsi luptă cu FCU Craiova pentru ultimul loc de play-off / FOTO: Raed Krishan (GSP)
Sepsi luptă cu FCU Craiova pentru ultimul loc de play-off / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2023 11:51 / Actualizat marti, 07 martie 2023 12:13

LPF a decis ca FCSB - Sepsi Sfântu Gheorghe și Hermannstadt - FCU Craiova, meciurile care vor stabili componența finală a play-off-ului, să se dispute de la aceeași oră. Cele două partide au fost programate duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. 

La fel cum se întâmplă de obicei în astfel de situații, cele două partide au fost programate concomitent pentru ca ambele prezintă o miză importantă. Inițial, duelul lui FCU Craiova cu Hermannstadt trebuia să aibă loc de la 18:15, însă ora de start a duelului de la Sibiu a fost în cele din urmă modificată.

În ultima etapă din sezonul regular, trupa lui Adrian Mititelu stă la mâna lui Becali. Covăsnenii dau peste FCSB (la București), în timp ce oltenii o înfruntă pe Hermannstadt la Sibiu.

Toate calculele pentru ultimul loc de play-off

Dacă astăzi nu se va decide rejucarea și se menține victoria la „masa verde” a lui Sepsi, clasamentul rămâne neschimbat, adică oltenii ar fi pe 7 cu 40 de puncte, covăsnenii pe 6 cu 42 de puncte.

În acest caz, FCU se poate califica în play-off dacă o bate pe Hermannstadt în etapa 30, iar Sepsi PIERDE cu FCSB. Dacă FCU o bate pe Hermannstadt, ajunge la 43 de puncte. Astfel, dacă Sepsi ar pierde cu FCSB, ar rămâne cu 42 de puncte. Dacă FCSB și Sepsi remizează și FCU bate la Hermannstadt, atunci oltenii și covăsnenii sunt la egalitate de puncte.

Principalul criteriu de departajare este reprezentat de rezultatele directe. Deci, dacă rămâne 3-0 pentru Sepsi la „masa verde”, echipa lui Bergodi ar fi în avantaj, după ce pierdut cu 0-1 în turul campionatului.

Ce se întâmplă dacă Comisia de Recurs decide rejucarea meciului Sepsi - FCU Craiova

În cazul în care Comisia de Recurs decide anularea victoriei la „masa verde” a lui Sepsi, atunci FCU Craiova ar fi pe locul 6 până la rejucarea meciului. În acest caz, FCU Craiova ar avea 40 de puncte, Sepsi ar avea 39.

Meciul direct ar putea să nu influențeze calificarea în play-off DOAR dacă FCU o bate pe Hermannstadt și Sepsi pierde cu FCSB. În acest caz, înaintea meciului direct, oltenii ar avea 43 de puncte, covăsnenii 39. Este singura variantă prin care rezultatul meciului rejucat nu ar conta.

VIDEO Laszlo Dioszegi, declarații înaintea verdictului în Sepsi vs FCU Craiova: „Nu se întâmplă nimic dacă se decide rejucarea meciului”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Laszlo Dioszegi, în ziua în care e așteptat verdictul Comisiei de Recurs: „De 6 săptămâni suntem atacați!” + E consternat de ce s-a întâmplat înaintea meciului cu CFR Cluj

EXCLUSIV Capitolul la care Sepsi dă ora exactă în Liga 1 » Dioszegi dezvăluie: „Să vă spun secretul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
Dobermannul
Dobermannul  •  07 Martie 2023, 15:18
Postat de ando89 pe 07 Martie 2023, 13:12

Dacă nea jiji lasă trufia deoparte, se ridică boicotul divin. Ce zici, va face asta? Vorbește cu el. P.S. îmi explici și mie cum auzi culori, mi se pare ceva deosebit:)

Boicot divin adica daca Becali se inscrie in PSD mai vorbim.

Dobermannul
Dobermannul  •  07 Martie 2023, 15:15
Postat de Sofa_King pe 07 Martie 2023, 13:29

Sa vedeti balamuc. LPF lasa rezultatul asa. Mititelu se duce la TAS si castiga. Anuntul va fi in cateva luni, deci aproape de sfarsitul campionatului. Si apoi se rejoaca meciul si pac trebuia FCU sa fie in playoff. Spectacol. Popcorn si coca cola

Romania plai de dor.

valentindragobete
valentindragobete  •  07 Martie 2023, 14:10
Postat de Dobermannul pe 07 Martie 2023, 12:54

Daca sunt la aceeasi ora trebuie sa fim convinsi ca totul va fi corect si va intra in play-off cine s-a stabilit sa intre.

Absolut corect și normal da' cine poate crede altfel ?!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează