FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Ce reglaje mai sunt de făcut la stadionul Rapid și când va fi gata

Noul stadion Rapid este aproape gata / Sură foto: CNI +12   FOTO
Noul stadion Rapid este aproape gata / Sură foto: CNI

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2021 13:45 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 14:10

Noul stadion Rapid este aproape gata, constructorul spune că mai are nevoie de câteva săptămâni pentru a preda la cheie arena din Giulești. 

  • Compania Națională de Investiții (CNI) estima că va recepționa stadionul la jumătatea lunii mai, iar din cauza întârzierilor echipa feroviară va disputa pe Arena Națională o parte din meciurile de acasă din viitorul sezon al Ligii 1.

„Lucrările sunt în curs de finalizare, se fac ultimele reglaje”, a transmis pentru Gazeta Sporturilor constructorul arenei din Giulești, SCC Erbașu. 

Ultimele informații din Giulești: când va fi gata stadionul Rapid

Compania Națională de Investiții (CNI) ar urma să facă recepția stadionului în următoarele săptămâni. „Mai sunt de făcut reglaje la instalația de nocturnă, la sonorizare, iar la interior ultimele finisaje legate de detalii. 

Partea cea mai grea s-a terminat. În principiu, stadionul va fi predat în câteva săptămâni. Nu sunt sută la sută aspecte care depind numai de noi, mă refer la autorizații, cablaje și altele”, a mai precizat reprezentatul constructorului.

Mai este foarte puțin până când stadionul va fi gata. Este vorba de zile, mai este foarte puțin de lucru. Toată lumea își dorește să intre pe arenă. Ne dorim să reluam activitățile secțiilor sportive care se află în stadion.
- Vali Caciureac, președinte CS Rapid

Vechiul stadion Giulești a fost demolat în luna mai 2019, iar construcția noii arene a început două luni mai târziu.

Revenită în Liga 1 după șase ani prin ligile inferioare, formația Rapid va juca în prima etapă a noului sezon, pe Arena Națională, cu Chindia Târgoviște, duminică, 18 iulie, de la ora 21:30.

Rapid va juca pe Arena Națională

Daniel Niculae, președintele lui Rapid, a anunțat că nou-promovata va evolua pe Arena Națională până când stadionul din Giulești va fi gata.

În play-off-ul sezonului trecut de Liga 2, Rapid a evoluat la Buftea. Rapid a jucat pe Arena Națională ultima data pe 14 aprilie 2018, în Liga 3-a. Pe stadion au fost 36.277 de oameni, iar giuleștenii s-au impus cu scorul de 3-1. 

În noul sezon de Liga 1, doar FCSB își va mai disputa meciurile considerate acasă pe cel mai mare stadion al țării.

Caracteristici Stadion Rapid

  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație 
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub "Peluza Nord"; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP 
  • Buget: 71.803.379,00 lei
+8 FOTO
  • Sursă foto: CNI

VIDEO Totul despre planurile Rapidului pentru Liga 1

Citește și alte știri de actualitate: 

Contre între FCSB și Rapid » Săpunaru îi răspunde lui Gigi Becali

Avertisment pentru Rapid după campania agresivă de transferuri: „Iosif, nu va fi ușor!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
standart
standart  •  05 Iulie 2021, 20:51
Postat de gazistu pe 05 Iulie 2021, 16:09

15 mil de euro, e pretul bun, dar din pacate capacitatea este prea mica; 14000 de locuri pt o echipa de capitala e prea de tot. Astai stadion de echipa de judet mic, gen : AB, SJ, VS, TR, TL, IL sau GR; in nici un caz pt o echipa iubita ca Rapid! pacat, o sa fie nervi multi si oameni pe afara, la meciurile tari, cu rivalii din buc sau cu Craiovele, Farul, UTA, ..daca ar promova FCP, U CJ, Poli TM sau Bv

Ești sigur? După 5 etape nu-l mai umpleți. La anul, în liga 2, nici nu mai puteți plăti chiria...

gazistu
gazistu  •  05 Iulie 2021, 16:09

15 mil de euro, e pretul bun, dar din pacate capacitatea este prea mica; 14000 de locuri pt o echipa de capitala e prea de tot. Astai stadion de echipa de judet mic, gen : AB, SJ, VS, TR, TL, IL sau GR; in nici un caz pt o echipa iubita ca Rapid! pacat, o sa fie nervi multi si oameni pe afara, la meciurile tari, cu rivalii din buc sau cu Craiovele, Farul, UTA, ..daca ar promova FCP, U CJ, Poli TM sau Bv

pma77
pma77  •  05 Iulie 2021, 15:28

La cum arata stadionul Rapid nu inteleg de ce l-au demolat pe ala vechi,de afara zici ca-i depozit :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează