FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 1-5

Candele în vînt » Dinamoviștii au ținut doliu pentru victimele tragediei de vineri

Elevii lui Rednic au omagiat victimele de vineri noaptea // Foto: Cristi Preda +1   FOTO
Elevii lui Rednic au omagiat victimele de vineri noaptea // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 03 noiembrie 2015 00:00

Tăcere și amărăciune aseară, bannere și lumînări în memoria celor dispăruți, gînduri pozitive către cei ce luptă pentru viață.

Doliu în Ștefan cel Mare. Un steag mare și negru. Candele roșii pe un covor negru. Numele tuturor victimelor pe bucăți albe de pînză. Un banner purtat de jucătorii dinamoviști: "Prea multă durere și prea mult chin, odihniți-vă în pace lîngă Cătălin!".

Zeci de bannere dedicate victimelor tragediei de vineri seară, dar și eroilor din acea seară neagră, precum și mesaje de susținere pentru cei care luptă să-și continue viața. Spectatorii au aplaudat după momentul de reculegere, după care o liniște tristă a cuprins arena bucureșteană.

Mulți au plecat acasă după nici 15 minute! Nu protest la adresa jocului, protest că se joacă! Așa cum promiseseră fanii, încă de duminică, cei rămași n-au cîntat pentru echipă, renunțîndu-se pe termen nedeterminat la torțe și artificii.

Ultrașii roș-albilor au afișat un mesaj și la adresa propriei echipe, "De ce se joacă?!", aceasta după ce tot ei le ceruseră public jucătorilor să nu intre pe teren, în semn de respect pentru victimele dramei. Și Gică Hagi și-a dus ieri fotbaliștii în fața clubului Colectiv, iar jucătorii au depus candele și lumînări în fața localului. "O să ne lipsiţi, oameni frumoşi!". Așa cum era scris pe unul dintre bannere.

Anton și Roti au donat sînge

Dinamoviștii Paul Anton și Dorin Rotariu au decis ieri să doneze sînge în scopuri umanitare. Fotbaliștii au fost impresionați de ceea ce s-a întîmplat în ultimele zile în România. Cei doi au primit acordul staff-ului tehnic să facă acest demers, fiindcă ei n-au evoluat aseară, fiind suspendați.

Cu o zi înainte, Bogdan Gavrilă a fost, din proprie inițiativă, să-i viziteze și să-i ajute pe cei 5 copii rămași orfani după moartea în incendiu a mamei lor, femeie de serviciu la clubul Colectiv.

"Era indicat să nu se joace etapa, dar nu depindem de noi, ci de televiziuni, de Ligă, de Federație. Mi-e și mie greu să mă concentrez la ceea ce fac în asemenea situații, dar sîntem obligați să respectăm niște reguli"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează