FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Care are ochiul mai ”format”? » MM şi Stanciu sînt doi dintre oamenii responsabili cu transferurile din Liga 1 în ultimii ani

Daniel Stanciu şi MM Stoica sînt adversari în acest moment.
Daniel Stanciu şi MM Stoica sînt adversari în acest moment.

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 aprilie 2013 22:48

Daniel Stanciu a fost impresarul lui Mihai Stoica la transferul acestuia la Urziceni, apoi au ajuns să concureze ca directori sportivi.

Mihai Stoica şi Daniel Stanciu, personajele pe care Becali le forţează să colaboreze la Steaua, concurează de trei ani ca directori sportivi. MM a ocupat poziţii de management şi a avut în atribuţii şi recrutarea de fotbalişti la Oţelul, la Steaua şi la Unirea Urziceni. Din 1992 pînă în prezent. Stanciu a fost impresar şi a devenit angajat al cluburilor în 2010, cînd a semnat cu Poli Timişoara. A mai lucrat după aceea doar la Vaslui. Acum se bat care să transfere pentru Steaua. Care-i mai bun?

MM a avut rezultate
Din punctul de vedere al rezultatelor cluburilor pentru care au activat, MM îl surclasează pe Daniel: a fost campion şi cu Steaua, şi cu Urziceni, roş-albaştrii au acces în semifinalele Cupei UEFA cu el în staff, apoi s-au calificat în grupele Champions League, o fază în care Stoica a participat şi cu Unirea.

Cu Stanciu în conducere, Timişoara a ocupat locul al doilea şi tot pe poziţia secundă a încheiat şi Vasluiul. În afara cifrelor, fiecare dintre ei a contribuit decisiv la aducerea în Liga 1 a unora dintre cei mai importanţi antrenori din ultimii ani: MM i-a ales pentru Steaua pe Zenga, pe Protasov şi recent pe Levy, Stanciu i-a adus la Timişoara pe Dusan Uhrin şi pe Vladimir Petrovici. Sîrbul a stat şapte etape neînvins pe Bega, apoi a plecat selecţioner al "plavilor". Opţiunile lor în materie de jucători nu au fost la fel de "limpezi".

Thereau, Celeban
Stoica a recomandat patru dintre fotbaliştii care au contat mult pentru Steaua în ultimul deceniu: Ghionea, Nicoliţă, Thereau, Chipciu. A alternat alegerile bune cu opţiuni stranii dovedite dezastruoase: portarii Andrey şi Carlos, brazilianul Elton, israelianul Saban, atacantul Dale, un eşec la Urziceni, unde managerul îl adusese din divizia a doua franceză.

Stanciu i-a luat la Vaslui pe polonezul Celeban şi pe Varela, semifinalist la Cupa Africii cu Insulele Capului Verde, doi fundaşi ce formează jumătate din apărarea trupei lui Porumboiu.

Au păcălit-o pe Dinamo
Daniel a mai pariat la Timişoara pe Zicu, într-un moment în care Ianis era la pămînt, nu mai prindea nici lotul lui Dinamo, şi el a reprezentat o afacere bună pentru Poli. Ca manager, Stanciu a lucrat mult mai puţin decît MM şi n-a avut timp să bifeze gafe precum Andrey şi Elton.

O greşeală importantă: l-a convins pe Porumboiu să-l demită pe Inacio, antrenorul portughez cu care Vasluiul terminase pe poziţia a doua şi fără care galben-verzii s-au prăbuşit, un lucru pe care finanţatorul galben-verzilor i l-a reproşat.

În trecut, Daniel şi MM, colegi-duşmani acum la Steaua, au colaborat la una dintre cele mai mari "ţepe" din istoria lui Dinamo: îl văzuseră şi-l remarcaseră împreună în Argentina pe Osvaldo Miranda, vîrful cu care s-a păcălit Borcea. "Cîinii" au plătit 1,2 milioane de de euro pe atacantul sud-american, al cărui randament a fost penibil!

I-a fost impresar
Daniel Stanciu a lucrat ca agent înainte să fie director sportiv. A fost asociat în firma fraţilor Becali, calitate în care a colaborat cu MM la Urziceni, unde cei doi i-au adus lui Dan Petrescu mai mult de jumătate din lotul cu care s-a cîştigat campionatul. Mai mult, Stanciu l-a asistat ca impresar pe Stoica atunci cînd acesta a negociat contractul cu Bucşaru!

"Se evită? E OK!"
Tensiunea creată de angajarea lui Daniel Stanciu ca director sportiv, cu care Mihai Stoica refuză să colaboreze din pricina conflictelor avute, nu-l deranjează pe Becali. "MM vine la Palat şi dacă e şi Stanciu acolo nu se bagă în seamă, se evită", a povestit Gigi. El susţine că nu-l înţelege însă pe Reghecampf: "A zis că l-a înjurat Stanciu pe el la Vaslui, dar la Palat, cînd se vedeau, se îmbrăţişau. Eu nu înţeleg asta!".

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Vrea să se vadă cu fanii
Noul director sportiv al Stelei, Daniel Stanciu, a spus la sportro că e dispus să aibă o întîlnire cu suporterii pentru a înlătura tensiunile create de venirea sa la club: "Mă voi întîlni cu ei şi sper că ne vom înţelege. Eu am făcut odată un semn obscen către cineva de pe banca Stelei, dar nu către Reghecampf. Am fost şi suspendat atunci. Voi lucra direct cu Gigi Becali şi cu Valeriu Argăseală. Drumurile mele şi cele ale lui MM Stoica sînt paralele".

10 lei cu Pandurii
Oficialii stelişti au scos la vînzare, ieri, biletele pentru meciul care se va juca vineri, 3 mai, pe Arena Naţională contra Pandurilor, de la ora 19:45. Cele mai ieftine tichete costă 10 şi 15 lei şi sînt la peluze. Preţurile pentru un loc la tribuna a II-a sînt între 20 şi 30 de lei, pentru unul la tribuna I 20 sau 25 de lei, iar pentru unul la tribuna VIP între 75 şi 150 de lei. Acestea pot fi achiziţionate momentan doar online, de pe site-ul biletesteaua.ro.

La tenis cu "Regele"
Miercuri după-amiază, Gabi Iancu a profitat de orele libere acordate de Reghecampf şi a mers alături de fostul său şef, Gică Hagi, la Arenele BNR pentru a vedea pe viu meciurile de tenis din cadrul Turneului Năstase-Ţiriac. Iancu a asistat la victoria francezului Gilles Simon în faţa finlandezului Jarkko Nieminen. Atacantul a stat, alături de Hagi, în loja lui Ion Ţiriac.

Probleme pentru Steaua
Roş-albaştrii pot fi obligaţi să probeze că nu urmează o politică de recrutare discriminatorie, pe criteriul orientării sexuale, după ce Becali a declarat că nu ar lua un homosexual în echipă. Hotărîrea a fost luată ieri la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, de la Luxemburg. Decizia a fost emisă după ce Curtea de Apel Bucureşti, care judecă acţiunea Asociaţiei Accept în cazul declaraţiilor lui Gigi referitoare la homosexuali, a adresat Curţii de Justiţie de la Luxemburg mai multe întrebări.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
speedy73
speedy73  •  26 Aprilie 2013, 11:10

bai jesepeilor...aveti grija cu titlurile astea ca nu va luati mielul de paste si muriti naibii de foame...cum "cine are ochiul mai format?"...becali, ce naiba nu va e clar...vine acum il ciobandante prin redactie si face instructie cu voi...pai ati uitat ce c.r trebuie sa pupati?

chronic
chronic  •  26 Aprilie 2013, 10:45

intrebarea e: care are ochiul maro mai bun?

inginerul.
inginerul.  •  26 Aprilie 2013, 10:23

Intrebarea mai potrivita ar fi: Care dintre cei doi au buzele mai tuguiate?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close