FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Care marionetă urmează la FCSB? MM Stoica încearcă să convingă un stelist să-și „închirieze” licența Pro

Gigi Becali și MM Stoica vor continua să ia decizii tehnice din umbră
Gigi Becali și MM Stoica vor continua să ia decizii tehnice din umbră

Articol de , , - Publicat vineri, 03 martie 2023 22:15 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 22:35

Gigi Becali are câteva soluții pentru a îndeplini regula care-l obligă să aibă un angajat cu licența Pro la FCSB. El spune că nu se grăbește să aducă un antrenor, din moment ce regulamentul îi permite să stea o lună fără un tehnician.

PROMO » Vrei să retrăiești istoria pe 7 mai, la Sevilla? Înscrie-te ACUM într-o experiență extraordinară, alături de Gabi Balint

Plecarea lui Leo Strizu are consecințe bune și rele pentru Gigi Becali. Partea bună e că regulamentul permite, în astfel de situații, un interimat de o lună în care oricare persoană din club are dreptul să conducă echipa. Îngrijorarea este că după luna aceasta e obligatoriu ca Becali să găsească un posesor de licență Pro.

Anunțul făcut de FCSB » Ce se va întâmpla cu Pintilii din sezonul viitor
FCSB
Anunțul făcut de FCSB » Ce se va întâmpla cu Pintilii din sezonul viitor

O soluție la îndemână e deja în club

În club mai există un singur om calificat cu Pro, Dacian Nastai. El lucrează în centrul de tineret și a mai fost, în trecut, și în staff-ul primei echipe. La fel ca pe Strizu, Mihai Stoica nu îl consideră nici pe Nastai potrivit pentru postul acesta, chiar dacă rolul e unul special la FCSB, nu e vorba tocmai despre un antrenor principal real, din moment ce Neubert și Pintilii pregătesc echipa, iar Becali alege titularii și schimbările din timpul meciurilor.

MM ar prefera să fie adus Dorin Goian, subiect despre care a scris și Prosport. Fostul fundaș central a fost un fotbalist dintre cei mai importanți din istoria FCSB-ului și are licența Pro, deci angajarea lui ar asigura respectarea regulamentului. 

Goian nu e liber, el o conduce pe Foresta Suceava, din liga a treia. Dacă Gigi l-ar convinge să accepte și el să fie „un Strizu”, adică doar un element de decor, ruperea contractului din Moldova nu ar fi foarte greu de realizat.

Gigi Becali despre Leo Strizu: „Începuse să se creadă antrenor”

Becali a fost deranjat de îndrăzneala lui Strizu de a demisiona. Proprietarul clubului a comentat la DigiSport decizia lui Leo: „M-a rugat Teia Sponte să-l angajez pe Strizu și pe urmă el începuse să se creadă antrenor. Bine, el e antrenor, dar nu e de FCSB. Voia să conducă antrenamente, să intre în vestiar. 

Ce să le spună el jucătorilor? Râdeau jucătorii când îl auzeau vorbind. El era acolo doar să țină locul de licență și s-a supărat că îl lucra MM. Eu am vrut să-i fac un bine lui Strizu, îi dădeam două mii de euro pe lună”.

FCSB a mai avut o perioadă de interimat după înlăturarea lui Nicolae Dică. Pintilii a rămas antrenor principal de facto, numai că el nu are nici măcar licența A, de secund. După o lună, Becali l-a adus pe Strizu doar ca să respecte regulamentul, nu pentru că ar fi avut încredere în calitățile de antrenor ale lui Leo.

Cred că noi, ca antrenori, nu trebuie să refuzăm ofertele de la anumite echipe, mai ales dacă vin de la un nivel superior. Eu sunt sigur că, din fiecare experienţă, fie mai scurtă sau mai lungă, fie mai bună sau mai puţin bună, ai numai de învăţat şi eu cred că o persoană echilibrată şi realistă se izbeşte periodic cu fel şi fel de probleme. Uite aşa, uşor-uşor, înveţi să le gestionezi şi tot ce nu a fost ok la un club remediezi la alt club. Sunt experienţe din care sunt sigur că şi antrenorii de la FCSB care au fost, au avut ce învăţa şi că pe viitor o să le fie de folos

- Dorin Goian, în decembrie 2022, pentru Antena Sport

Cu media, antrenorul va fi Filip

Aproape toate deciziile importante îi aparțin lui Becali, antrenamentele le conduce mai ales Thomas Neubert, „principalul” ales e Mihai Pintilii, iar tehnicianul din fața jurnaliștilor va fi Lucian Filip în perioada următoare. Pintilii mai este suspendat pentru trei etape, el a fost pedepsit pentru că a jucat rolul unui antrenor principal fără să fi avut dreptul acesta.

 În conferințele de presă și în interviurile scurte înainte și după meciuri va apărea Filip. Fostul mijlocaș al roș-albaștrilor are 32 de ani și e antrenor secund. Dar nu e secund oficial, fiindcă nici el nu are vreo calificare pentru antrenorat.

Se iau toți de MM ca să nu se ia de mine, că e mai ușor să dai într-un câine decât într-un leu. MM a înțeles și el cum stau lucrurile și ascultă de mine, e un slujitor. Înainte mai încerca să decidă el, dar acum nu se mai poate, că eu fac totul la FCSB! 

- Gigi Becali, patron FCSB

Citește și alte știri despre FCSB:

Incredibil: din Liga 1, direct la campioana Europei! Andrea Compagno a fost convocat la naționala Italiei!

MM Stoica răspunde, după săgețile lui Leo Strizu: „Nu a fost OK ce am spus, dar cum să nu glumești când tu nu-l cunoști pe Filip?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
futhienzbang22
futhienzbang22  •  04 Martie 2023, 14:05

adevărat bre nea jiji,*** e doar un câine! o ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

.koba.
.koba.  •  04 Martie 2023, 11:42
Postat de John.Wick pe 04 Martie 2023, 04:57

Ce s-a turat presa kfristă. Tremură toți când văd câte 15 șuturi pe poartă pe meci. Și vârful de formă urmează

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  04 Martie 2023, 09:23
Postat de .koba. pe 04 Martie 2023, 08:16

E randoom

E Strizu !

Vezi toate comentariile (43)
Comentează