FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASTRA, VINERI, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Care pe care » ”Câinii” își joacă ultima șansă la titlu, Astra încearcă să se mențină pe locul 1

În toamnă, precedentul meci disputat pe
În toamnă, precedentul meci disputat pe "Arena" de Dinamo a fost tot cu Astra, 0-1

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2016 00:00

Mâine seară, la redeschiderea Arenei Naționale, Dinamo va juca în ultimul act al piesei "A fi sau a nu fi în lupta pentru titlu în Liga 1".

Sunt 5 puncte distanță între roș-albi, locul 4, și giurgiuvenii ce ocupau locul 1 la debutul etapei, iar orice rezultat în afara victoriei ar reprezenta ieșirea "câinilor" din cursa pentru campionat.

Dinamo a strâns doar 3 remize în play-off, n-a mai învins în nicio competiție oficială de 6 partide, iar Astra a fost mereu în ultima vreme un adversar redutabil pentru actuala trupă a lui Rednic.

De la ce nivel pornește partida:

  • Între cele două formații există un echilibru aproape perfect în L1: 9 victorii Dinamo, 7 remize, 8 succese Astra.
  • În acest sezon, Astra a învins Dinamo pe Național Arena, scor 1-0, în octombrie 2015, apoi a fost remiză la Giurgiu, 1-1, în ultima etapă a sezonului regular. Pe Ștefan cel Mare, în sferturile Cupei României, Dinamo s-a impus cu 2-1. Cinci din cele șase goluri s-au înscris în repriza secundă, două în prelungiri!
  • Ultima victorie în campionat, acasă, a "câinilor" a fost acum doi ani, în aprilie 2014, scor 2-0.
  • "Duelul coardelor", cum își spun cei doi antrenori, e tranșat momentan de Șumudică: 4 victorii are "principalul" liderului, "Puriul" una, iar o partidă s-a terminat remiză.

"Normal, îmi doresc ca Astra să ia campionatul. Dacă nu va fi așa, aș fi împăcat cu gândul ca Dinamo să cucerească titlul. Orice, dar să nu câștige Steaua!"
Marius Șumudică, antrenor Astra

1singur meci s-a încheiat cu remiză albă între cele două echipe, pe 11 decembrie 2011, la Giurgiu

Alte știri despre meci:

"Îi dominăm mereu la fani"

Începând de marți au fost puse în vânzare bilete pentru meciul Steaua - Dinamo, de pe Arena Națională, care se va disputa pe 10 aprilie. "Câinii" au primit o peluză întreagă pe cel mai mare stadion al țării, 8.500 de locuri, iar biletele, care costă 15 lei, se vând deja la casele din Ștefan cel Mare.

Ionel Dănciulescu a deschis seria celor ce vor vinde tichete suporterilor: "Pot veni oricât de mulți steliști, sunt sigur că fanii dinamoviști vor domina tribunele. Dacă ar fi după galerii, am câștiga fiecare meci!".

Lung și Găman, titulari

Singurii fotbaliști convocați la echipa națională pentru amicalele cu Lituania (1-0) și cu Spania (0-0) care nu au bifat niciun minut în aceste meciuri au fost jucătorii Astrei, Silviu Lung junior și Valerică Găman. Totuși, cei doi vor fi pe teren contra "câinilor", pot juca fără probleme.

"În iarnă nu era supraponderal?!"

Șumudică a fost ironic la DigiSport: "Alibec avea două kilograme în plus, așa s-a zis, că de asta n-a fost convocat. Păi, când a plecat cu «naționala» în Antalya avea 5 kilograme în plus, venise direct din vacanță. Dar a mers când alții n-au dat jucători! Atunci nu mai era supraponderal, acum e, când dă goluri și pase decisive pe bandă rulantă. El nu zice nimic, însă băiatul e deranjat de ce se discută. A ajuns la 88 de kilograme, n-a avut niciodată atât de puțin. Mi-e frică să nu aibă probleme musculare sau să piardă din forță".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
reddog
reddog  •  31 Martie 2016, 18:01

Bate Dinamo si relanseaza lupta care i problema??

suffarstar
suffarstar  •  31 Martie 2016, 17:42

" Astra a fost mereu în ultima vreme " Ce inseamna asta, domnilor jurnalisti ?

1629280413960765
Ioana Maria  •  31 Martie 2016, 14:58

sunt dinamovist dar la ce marlanii fac cei de la fcsp in locol lui *** si rednic maine as baga juniori

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează