FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Casting! » Mirel Rădoi are de ales dintre trei jucători pe două posturi de mijlocaș central

Sulley Muniru a fost adus ca o vedetă, dar nu a confirmat încă în amicale
Sulley Muniru a fost adus ca o vedetă, dar nu a confirmat încă în amicale

Articol de GSP - Publicat joi, 02 iulie 2015 00:00

Rădoi are o săptămînă la dispoziție să aleagă doi dintre Muniru, Tahar și Breeveld. Pentru prima dată în ultimii ani, Steaua nu mai are nici un mijlocaș titular în mod cert.

Muniru, Tahar și Breeveld păstrează șanse egale în concurența din care antrenorul trebuie să aleagă doar doi pentru posturile de mijlocași centrali. Și fiindcă sînt de valori apropiate, și pentru că nici unul dintre ei nu a făcut ceva care să-l impună în primul "11".

Ghanezul și algerianul sînt nou-veniți, în vreme ce olandezul originar din Surinam vine după un sezon dezamăgitor.

Renunță la cel mai scump

E o problemă complicată pentru Rădoi. Steaua a beneficiat în anii trecuți măcar de un mijlocaș titular indiscutabil, fotbaliști importanți, care au contribuit mult la echilibrul echipei. Cuplul Bourceanu-Pintilii în vremea lui Reghecampf, apoi Prepeliță lîngă Sînmărtean au fost esențiali pentru cele trei titluri cîștigate la rînd. Culmea, Mirel se chinuie să intuiască doi închizători buni, deși are de ales dintre jucători care au costat un milion și jumătate de euro!

Rămîne important

Competiția echilibrată și presiunea unui sezon în care echipa trebuie să revină în grupele Champions League și să apere titlul de campioană îi schimbă și pe jucători. Titular constant la CFR Cluj, Muniru nu a luat nici un cartonaș roșu în trei ani. La Steaua, abia a ajuns și a fost deja eliminat!

A luat "roșu" din două "galbene" în amicalul cu Rubin Kazan, o partidă în care africanul a rezistat pe teren doar 30 de minute. Anterior, Muniru jucase dezastruos în alt joc-test, cu Austria Klagenfurt, o partidă în care a gafat la două goluri ale adversarului.

Rădoi l-a cauționat pe ghanez, "nu e OK din punct de vedere fizic, trebuie să avem răbdare cu el", și fotbalistul adus de la CFR are șanse mari să înceapă sezonul ca titular. Tahar, cea mai recentă achiziție, are nevoie de și mai mult timp, pentru că nu s-a antrenat deloc în vara asta.

Ce mijlocași centrali are Rădoi:

Nicandro Breeveld, 28 de ani - A venit în vara trecută de la Pandurii, pentru 500.000 de euro. Nu a confirmat așteptările, a prins doar 9 meciuri din start în sezonul trecut.

Aymen Tahar, 25 de ani - Steaua l-a cumpărat de la Gaz Metan cu 100.000 de euro. Algerianul a avut pauză pînă azi, fiindcă Mediașul, o formație de Liga a doua, încă nu s-a reunit. O situație din cauza căreia debutul său s-ar putea amîna.

Sulley Muniru, 22 de ani - A costat 350.000 de euro transferul său de la CFR. În amicale, ghanezul nu mai pare jucătorul sigur și îndrăzneț de la Cluj, fiind mai degrabă nervos și neinspirat.

Lucian Filip, 24 de ani - Crescut de Steaua, olteanul a constituit în permanență o soluție de rezervă, ca fundaș stînga sau ca mijlocaș.

Ionuț Neagu, 25 de ani - Campion cu Oțelul, el nu a reușit să se impună și la Steaua. Un transfer ratat, mai ales raportînd randamentul slab la costul de achiziție, 500.000 de euro. Va fi împrumutat la Pandurii.

Alte știri despre Steaua:

Îi aşteaptă la negocieri

"Steaua încă păstrează şanse să-şi recupereze vechea siglă. Aşa cum am fost permanent deschişi, eu spun încă o dată că sîntem dispuşi spre dialog. Şi nu exclud posibilitatea ca în următoarele două zile, înainte de a anunţa clar că ne-am aşezat în poziţii diferite, să ne revedem la masa tratativelor. Eu am vorbit de mult timp, brandul este «Steaua Bucureşti», iar «steaua» este substantiv comun. Nu o să poată să interzică nici CSA Steaua şi nici alte entităţi folosirea cuvîntului «steaua»", a explicat George Boroi, la DigiSport.

Cu Trencin pe 14 iulie

UEFA a anunţat că primul meci pe care Steaua îl va disputa în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor în compania slovenilor de la Trencin se va juca la Zilina, pe 14 iulie. Meciul va fi transmis în direct în România de ProTV, de la ora 21:30. Manşa retur se va disputa pe 21 sau 22 iulie la Bucureşti, pe Arena Naţională, dar încă nu au fost fixate data şi ora. Accesul fanilor la meciul retur este interzis, după suspendarea primită de la UEFA.

Explicaţia succesului

Costel Gâlcă a explicat la Digi de ce Steaua reuşeşte an de an să cîştige campionatul: "Trebuie să recunoaştem că are stabilitate economică, are un echilibru financiar şi asta contează în fotbalul românesc. În plus se aduc şi jucători buni, chiar dacă pleacă foarte mulţi fotbalişti an de an şi, vrei, nu vrei, echipa slăbeşte! S-a văzut că şi noi am avut probleme, după ce-au plecat trei jucători. Steaua e o echipă pe care mulţi şi-ar dori să o antreneze!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
gerulozaurus
gerulozaurus  •  02 Iulie 2015, 14:05

Da, intre Tahar, Muniru si Breeveld, Radoi ii va alege pe Filip si Neagu!

vasglo
vasglo  •  02 Iulie 2015, 10:29
Postat de blacksun_14 pe 02 Iulie 2015, 10:15

de unde pana unde va fi imprumutat neagu bai ***? Mintiti cu nerusinare, el era moneda de schimb cu anton, dar in pregatiri a fost mijlocasul central folosit cel mai mult.Va fi titular clar in debutul asta de sezon, probabil alaturi de muniru

Pseudojurnalistii astia nu stiu nici macar unul de altul.. Putin mai jos, pe aceeasi pagina, un alt "ilustru" scrie ca Neagu e "cel mai în formă stelist" si pentru ca e "in forma", va fi imprumutat la Pandurii!!..:))) Oare ce antrenor ar renunta la Neagu, "cel mai in forma", cand constata ca ceilalti 2 mijlocasi adusi acum, fie nu sunt inca pregatiti (Muniru), fie n-au ajuns inca la echipa (Tahar)??!!! Mai degraba l-ar da Steaua inapoi la Pandurii pe Breeved!..:)))

blacksun_14
blacksun_14  •  02 Iulie 2015, 10:15

de unde pana unde va fi imprumutat neagu bai ***? Mintiti cu nerusinare, el era moneda de schimb cu anton, dar in pregatiri a fost mijlocasul central folosit cel mai mult.Va fi titular clar in debutul asta de sezon, probabil alaturi de muniru

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close