FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Transfer Mihai Butean: cât trebuie să plătească Gaz Metan lui CFR Cluj

Mihai Butean a jucat 9 meciuri în acest sezon
Mihai Butean a jucat 9 meciuri în acest sezon

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2020 10:02

Gaz Metan trebuie să plătească o sumă consistentă lui CFR Cluj pentru a-l păstra pe Mihai Butean (23 de ani, fundaș dreapta) și din vară. Medieșenii mai trebuie să scoată din buzunar și pentru Sergiu Buș (27, atacant) și Ioan Hora (31, atacant) pentru ca ambii să continue la Gaz.

Cluburile din Liga 1 își fac calculele atent pentru acest sezon și următoarea stagiune. Finanțarea este primul capitol la care șefii sunt grijulii, iar probabilitatea ca drepturile TV să nu ajungă la cluburi îi sperie. Gaz Metan intrase pe linie dreaptă pentru a ieși din insolvență și calificarea în play-off adusese liniștea la clubul din Mediaș.

Edi Iordănescu prioritate pentru Gaz Metan, apoi Butean

Conducătorii se gândeau inclusiv la posibilitatea de a juca în cupele europene, care ar mai fi adus câteva sute de mii de euro în conturile clubului.

Pe lângă dorința de a-l păstra pe Edi Iordănescu și din vară, antrenor căruia îi expiră înțelegerea, conducătorii de la Mediaș aveau în plan să-l cumpere și pe Mihai Butean, fotbalist împrumutat de la CFR Cluj.

180.000 plus procent pentru CFR Cluj

Adus gratis de campioana României de la Astra, fundașul dreapta a prins doar 5 meciuri la CFR, toate în startul sezonului. În afara planurilor lui Dan Petrescu, Butean a fost trimis sub formă de împrumut la Gaz Metan, unde era dorit de Edi Iordănescu.

Gazul trebuie să plătească 180.000 de euro campioanei pentru a-l lua din vară, sumă care până acum n-ar fi fost greu de acoperit, dar care în lumina ultimelor evenimente poate deveni o problemă. CFR va păstra și un procent dintr-un viitor transfer.

Ioan Hora și Sergiu Buș, greu de păstrat la Mediaș

Alți doi fotbaliști importanți de la Gaz Metan care își termină contractul în iunie sunt Ioan Hora și Sergiu Buș, atacanții echipei. Cei doi vor fi greu de convins să rămână la Mediaș. Prima condiție e legată de rămânerea lui Edi Iordănescu, tehnician care a insistat pentru aducerea celor doi, dar și obligația prin care Gaz Metan trebuie să achite o sumă consistentă, ca primă de instalare pentru cei doi. Sumele sunt prevăzute în contract.

700.000 de euroe cota lui Mihai Butean pe Transfermarkt

9 meciuria adunat internaționalul U21 în acest sezon

Citește și alte știri despre Gaz Metan Mediaș:

Liga 1, întreruptă de coronavirus » Edi Iordănescu: „Este o chestiune de timp”

GAZ METAN - CFR CLUJ 0-0 // Edi Iordănescu e fan Dan Petrescu: „E favorit la titlu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
kamouniyak
kamouniyak  •  17 Martie 2020, 15:56

Edi Iordanescu a avut rezultate la Gaz numai din ce construise Teja. A stricat echipa asta cu aducerea lui Hora

zagna
zagna  •  17 Martie 2020, 15:33

Butean nu e fundasul dreapta redescoperit de marele antrenor Dan Petrescu si pe care a promis ca-l face mai mare ca el ? Aha, s-a referit la inaltime ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează