FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj a cedat doi jucători în 24 de ore » Campioana s-a despărțit de un mijlocaș și de un atacant

Sergiu Buș // sursă foto: Imago Images
Sergiu Buș // sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 15:11 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 16:33

CFR Cluj l-a împrumutat pe mijlocașul Cătălin Itu (23 de ani) la Politehnica Iași, în Liga 2, și pe atacantul Sergiu Buș (30) la Chindia Târgoviște.

Itu, jucător cu 68 de meciuri la echipa din Gruia, se află într-o situație curioasă: nu a jucat deloc în acest sezon, e interzis și pe bancă!

Cătălin Itu „evadează” de la CFR Cluj. După o primă parte a sezonului în care nu a jucat deloc, mijlocașul central a fost împrumutat la Poli Iași pentru a doua parte a sezonului, până în vară.

Florentino Perez nu doarme: noua Super Ligă a Europei iese iar la suprafață » 50 de cluburi din 12 țări!
PROIECT
Florentino Perez nu doarme: noua Super Ligă a Europei iese iar la suprafață » 50 de cluburi din 12 țări!

Cătălin Itu, împrumutat de CFR Cluj la Poli Iași

Itu va încerca să îi ajute pe moldoveni în cursa pentru promovare. Poli este a doua în liga secundă, la două puncte de liderul CSA Steaua, cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat din Liga 2. Primele 6 echipe merg în play-off-ul de promovare.

În această lună, Gazeta Sporturilor a prezentat situația curioasă a lui Itu. Deși a fost piesă importantă la două dintre titlurile lui CFR Cluj din anii precedenți, Itu nu a mai jucat deloc din februarie 2022 până în prezent. Nici măcar un minut într-o competiție oficială.

Sergiu Buș, împrumtat de CFR Cluj la Chindia

Chindia Târgoviște a anunțat astăzi că l-a împrumutat pe Sergiu Buș de la CFR Cluj, până la finalul sezonului. „Bun venit, Sergiu Buș! AFC Chindia Târgoviște anunță transferul atacantului Sergiu Buș (30 ani), jucător care vine la echipa noastră - sub formă de împrumut până la finalul sezonului - de la campioana României, CFR Cluj”, a anunțat clubul din Târgoviște pe Facebook.

Buș a ajuna la CFR în ianaurie 2022, dar nu s-a impus niciodată ca titular, fiind chinuit de accidentări. În acest sezon are 9 meciuri pentru clujeni, cu 159 de minute adunate în toate competițiile. În sezonul trecut, a bifat 4 apariții în Liga 1 pentru echipa lui Dan Petrescu.

Cătălin Itu, „fotbalistul dispărut” de la CFR Cluj

Cât timp a jucat la CFR, Itu a fost ajutat de regula U21. El îndeplinea atunci criteriul de vârstă stabilit de FRF prin lege și a adunat 57 de meciuri în Liga 1 pentru ardeleni.

CFR Cluj a cedat doi jucători în 24 de ore » Campioana s-a despărțit de un mijlocaș și de un atacant
Itu a împlinit în octombrie 23 de ani / foto: Imago Images

Ieșirea lui Itu din eligibilitatea pentru regula U21 a însemnat și sfârșitul lui fotbalistic. În sezonul trecut a fost împrumutat la Dinamo, de unde a revenit în Gruia în ianuarie 2022. A mai bifat două apariții, din care una a însemnat un singur minut în derby-ul cu FCSB, apoi a dispărut complet.

În play-off-ul sezonului precedent a fost sacrificat de pe lista pentru campionat, pentru a li se face loc celor pe care CFR îi adusese în mercato de iarnă. În vară a reapărut pe listă, dar nu a jucat deloc, în niciuna dintre competițiile în care CFR a evoluat!

Acum, la Iași, va încerca să-și relanseze cariera.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Becali îl titularizează cu Farul pe jucătorul care nu știe să fie titular » Ultima dată l-a scos din minți: „La revedere, pleacă!”

„Mă, nebunule, nu îți e rușine?! Tu ești inchizitor?” » Gigi Becali l-a atacat dur pe Burchel, a doua zi după ce Comisia de Disciplină a avut pe masă cazul Pintilii

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  25 Ianuarie 2023, 15:58
Postat de Chris.Dumitrescu pe 24 Ianuarie 2023, 21:38

Itu a jucat in Cupa!

În ce meci? A fost doar rezervă în cupă, cu Farull, dar nu a jucat nici un minut. De asemenea, a fost rezervă în campionat cu FCSB, tot fără să joace.

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  24 Ianuarie 2023, 21:38

Itu a jucat in Cupa!

icostin66
icostin66  •  24 Ianuarie 2023, 16:10

Baiatul are potential, a dovedit-o cu CFR-ul. Sper sa-si revina. Experienta de la Dinamo sper sa-i fie lectie.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează