FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cătălin Itu, marea speranță a lui CFR Cluj, a avut probleme de sănătate: motivul pentru care se sufoca în timpul meciurilor

Cu această execuție, din apropierea porții, Cătălin Itu a înscris primul său gol în Liga 1 // foto: Cristi Preda
Cu această execuție, din apropierea porții, Cătălin Itu a înscris primul său gol în Liga 1 // foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2019 17:18

Cătălin Itu, 19 ani, puștiul celor de la CFR Cluj, care avea mai vechi probleme cu respirația, s-a operat lunea trecută și, deși nu era complet refăcut, a ținut să joace, remarcându-se cu Clinceni, 4-1, când a și marcat.

Obligat de noua regulă a folosirii a doi jucători U21 din startul partidelor din competițiile interne, Dan Petrescu s-a bazat de fiecare dată ca titulari pe Cătălin Itu (19 ani) și pe Valentin Costache (20 de ani). Ultimul devenise un obișnuit al primei echipe, el bifând în precedentul sezon 19 apariții în Liga 1 și două goluri. Itu apăruse doar 13 minute, în ultima etapă din play-off, în înfrângerea cu FCSB, 1-0, când CFR era deja campioană.

Necazuri de trei ani

Cătălin a descoperit în 2016 că avea probleme cu respirația. În urma unui control medical, diagnosticul a fost de rinită alergică, o inflamare a cornetelor nazale, cauzată de aerul poluat. La efort prelungit, dar și în somn, avea momente în care se sufoca, simțea că nu poate să respire normal.

A încercat să facă tratament, dar nu a dat rezultate. 

La un nou control făcut în urmă cu câteva săptămâni, medicii i-au recomandat operația. Așa s-a hotărât să o facă lunea trecută, cu 5 zile înainte de partida cu Clinceni. Intervenția nu a durat decât 15-20 de minute și s-a realizat prin radiofrecvență. Și, chiar dacă nu era complet refăcut și nu se antrenase normal, a ținut să joace.

Petrescu a mers pe mâna mijlocașului său, iar acesta l-a răsplătit cu o evoluție excelentă, încununată cu un assist la reușita lui Costache și cu prima reușită în "A". La pauză, a avut iar probleme cu respirația și senzație de sufocare, astfel că a fost înlocuit cu Luis Aurelio.

"Sunt foarte fericit că am reușit să și marchez prima dată în Liga 1. Asta îmi dă încredere și sper ca de acum înainte să fie din ce în ce mai bine" 
Cătălin Itu, CFR Cluj

"L-am schimbat pe Itu la pauză fiindcă nu mai putea respira după operația pe care a suferit-o la nas. A făcut un meci excelent, mă bucur că a prins încredere" 
Dan Petrescu, antrenor CFR  

Citește și:

CFR Cluj și-a aflat posibila adversara din turul III al Ligii Campionilor » Se poate duela cu Celtic 
 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează