FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

EXCLUSIV Decizie șocantă luată de CCA în plină luptă la titlu » Ce se întâmplă cu Ovidiu Hațegan

În timp ce în Liga 1, bătălia pentru titlul de campioană e mai aprinsă ca niciodată, CCA îi permite iarăși arbitrului numărul 1 să plece să oficieze în Cipru,
În timp ce în Liga 1, bătălia pentru titlul de campioană e mai aprinsă ca niciodată, CCA îi permite iarăși arbitrului numărul 1 să plece să oficieze în Cipru,

Articol de , - Publicat joi, 13 mai 2021 17:20 / Actualizat joi, 13 mai 2021 17:21

În timp ce în Liga 1, bătălia pentru titlul de campioană e mai aprinsă ca niciodată, CCA îi permite iarăși arbitrului numărul 1 să plece să oficieze în Cipru, cum s-a întâmplat și săptămâna trecută. Ovidiu Hațegan (40 de ani) leagă 5 etape fără meci condus între primele 6.

Decizie șocantă luată de Comisia Centrală a Arbitrilor: Ovidiu Hațegan a fost trimis iarăși să arbitreze în străinătate și nu va fi disponibil nici în această etapă de play-off! "Centralul" din Arad va oficia la finala Cupei Ciprului, de sâmbătă seara, Anorthosis - Olympiakos Nicosia. 

Și săptămâna trecută, Hațegan a fost în Cipru, în runda în care s-a decis titlul de campioană, câștigat de Omonia Nicosia. De fapt, va fi a 5-a etapă consecutivă de play-off în care cel mai valoros și cel mai bine plasat arbitru român la UEFA nu e delegat în țară la vreun joc în care se joacă fie titlul, fie participarea în cupele europene!

Hațegan, delegat la finala Cupei din Cipru

Hațegan a arbitrat ultima dată în play-out, Dinamo - Voluntari, dar în play-off n-a mai apărut după jocul CFR - Craiova 1-2, în urma căruia gruparea din Gruia l-a acuzat violent și a cerut oficial recuzarea lui. Deși în acel meci, CFR i-a imputat că nu i-a acordat două penalty-uri, toți experții TV, dar și GSP, i-au dat dreptate lui Hațegan.

Situația în care se regăsește arbitrul numărul 1 al României face notă discordantă cu ceea ce se petrece în țările în care activează "centrali" care vor oficia la CE, așa cum va fi și cazul lui Ovidiu. De la Spania la Turcia, de la Italia la Rusia și de la Olanda la Franța, toți cei care sunt numărul 1 sau 2 acolo au arbitrat în ultimele săptămâni doar meciurile extrem de grele, derby-urile. 

  • ROMÂNIA - Ovidiu Hațegan: în ultimele 3 săptămâni n-a arbitrat niciun meci important 
  • SPANIA - Mateu Lahoz: în weekend-ul trecut a arbitrat una dintre finalele din LaLiga: Barcelona - Atletico 0-0 
  • ITALIA - Daniele Orsato: în ultimele etape are două meciuri tari: Atalanta - Juventus 1-0, Lazio - Milan 3-0 
  • ANGLIA - Anthony Taylor: în ultimele etape a condus meciuri foarte importante: Leeds - Liverpool 1-1, City - Chelsea 1-2 
  • FRANȚA - Clement Turpin: are două meciuri cruciale în ultimele runde: Monaco - Lyon 2-3, Lens - Lille 0-3
  •  OLANDA - Danny Makkelie: săptămâna trecută a fost la centru în derby-ul Feyenood - Ajax 0-3
  •  RUSIA - Serghei Karasev: a arbitrat doar derby-uri în ultima vreme: Lokomotiv Moscova - ȚSKA Moscova 3-0, Zenit - Lokomotiv Moscova 6-1 
  • TURCIA - Cuneyt Cakir: în ultima lună a condus 4 meciuri: în 3 a fost implicată o echipă care e în lupta pentru titlu, iar în ultima rundă a condus derby-ul Galatasaray - Beșiktaș 3-1

Hațegan e la nivelul lui Găman și Călin

În primele 7 etape din play-off, arbitrul numărul 1 al României a fost delegat o singură dată. E la același nivel cu doi "centrali" care nici măcar nu au ecuson FIFA. E vorba despre George Găman și despre Iulian Călin, care au și ei câte o partidă la care au oficiat în partea de sus a campionatului. 

O altă surpriză e dată de numele celui care are cele mai multe confruntări, Horia Mladinovici. El nu e pe lista FIFA. De fapt, dintre cele 21 de jocuri de până acum, doar 12 au avut parte de "centrali" internaționali! 

Kovacs la Craiova - CFR

În lipsa lui Hațegan, Kyros Vassaras a apelat totuși la doi arbitri FIFA pentru a conduce meciurile care se anunță cu risc mare în această rundă de play-off. Istvan Kovacs va oficia în Bănie, la Craiova - CFR, în vreme ce la Sf. Gheorghe, la Sepsi - FCSB, a fost preferat Marcel Bârsan. 

E foarte probabil ca Hațegan să nu apară nici în penultima rundă, când se joacă FCSB - Craiova și Botoșani - CFR, tocmai pentru a fi păstrat la șocul CFR - FCSB, din ultima rundă, care ar putea însă să nu mai aibă miză pentru titlul de campioană. 

VIDEO Mesajul clar al unui arbitru FIFA: „Hațegan și Kovacs nu ajungeau în Elite fără Vassaras”

Citește și alte știri despre arbitrajul din Liga 1:

EXCLUSIV Cine arbitrează Craiova - CFR Cluj și Sepsi - FCSB » Ambii oficiali, pe „lista neagră” a lui Becali

EXCLUSIV „Chiar nu-l mai vrem pe Hațegan!” » CFR protestează oficial împotriva celui mai bun arbitru român UPDATE Comunicatul oficial al ardelenilor: „Malpraxis în formă continuă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  14 Mai 2021, 11:28
Postat de Cristi Sorin pe 13 Mai 2021, 17:56

Sa continui sa-l delegi pe kovacs la meciurile CFR-ului e hotie pe fata...

Să vezi praz roșu sâmbătă!!

1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  14 Mai 2021, 11:26

Cum se face că Istvan arbitrează CFR când trebuie? După Cristescu acum va fi rândul lui Cârțu să devină roșu .... de furie!!!

lacadus
lacadus  •  14 Mai 2021, 10:41

Așa a fost pedepsit pentru ca arbitrat corect in CFR-CSU, toți știm ca CFR conduce arbitrajul

Vezi toate comentariile (12)
Comentează