FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ce-au fost și ce-au ajuns! » Dinamo suferă cel mai mult la capitolul la care cândva nu-i stătea nimeni în cale

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat vineri, 14 decembrie 2018 09:00

”Câinii” sunt în pom și fiindcă atacanții sunt KO în acest sezon: au dat maximum un gol, puncherii echipei fiind mijlocașul Salomao și Popescu, fundaș cu două reușite cu capul.

O dovadă în plus de ce Dinamo a ajuns pe locul 11, în subsolul clasamentului, la frig, în zona retrogradării, la 8 puncte distanță de cea mai apropiată poziție de play-off. Atacanții clubului cu cei mai mulți golgeteri din campionatul intern, cu un nume respectat la nivelul cluburilor europene în privința Ghetelor de Aur, sunt un mijlocaș de bandă care a excelat la penalty-uri și un fundaș central certat în dese rânduri! 

Restul jucătorilor care au contribuit la "zestrea" de 18 goluri în 19 etape - nici măcar un gol per partidă, în medie! - au, fiecare, câte un gol reușit. Iar doi dintre cei ce-au pus umărul la schimbarea tabelei au părăsit deja clubul, unul pe 500.000 de euro, altul dat afară de Mircea Rednic. 

Lista impresionantă

  • Diogo Salomao - 6 goluri, dintre care două din penalty-uri. Lusitanul a fost providențial în cinci rânduri: cu Voluntari (2-1 și 1-0), cu Hermannstadt (2-1), cu FCSB (1-1) și cu Gaz Metan (1-1).
  • Mihai Popescu - 2 goluri - Nu degeaba a ajuns al treilea căpitan al "câinilor". Ambele reușite, cu capul, după cornere. A egalat în ultimul minut în primul Derby de România al ediției, scor 3-3, a deschis scorul în Gruia, la 1-3 cu CFR Cluj, apoi s-a "dedicat" apărării, unde el și Katsikas au cele mai multe minute bifate, defensiva fiind a doua cea mai slabă din campionat, după "lanterna roșie" FC Voluntari.
  • D. Popa, Axente, Montini, Moldoveanu, Sorescu, Nistor, Pesici, Hanca, Mahlangu și Subotici - fiecare a marcat câte un gol. 

Rednic nu depășește un gol pe meci

De observat că jucătorii care au trecut "atacant" în fișa postului și încă mai sunt la Dinamo au împreună 4 goluri. Subotici a părăsit deja echipa, se pregătește Axente, probabil și Popa va fi împrumutat. Nici sosirea lui Mircea Rednic nu a readus apetitul ofensiv al formației. "Câinii" nu au reușit să marcheze mai mult de un gol cu Rednic pe bancă, atunci când au înscris. Culmea destinului: "Puriul" l-a înlocuit în funcția de antrenor tocmai pe Claudiu Niculescu, care a ieșit golgeterul campionatului în 2007, când Dinamo a luat ultimul titlu din istoria grupării, cu Rednic "principal"! 

19 titluri de golgeterau fotbaliștii dinamoviști în palmares: Ozon (2), Ene I, Frățilă, Dumitrache (2), Dudu Georgescu (4), Cămătaru, Mateuț, Gerstenmajer, M. Niculae, Dănciulescu (2), Niculescu (2), A. Cristea

2010este anul în care Dinamo a dat golgeterul campionatului, pe Andrei Cristea, cu 16 goluri

4 Ghete de Aur a avut România, toți puncherii fiind de la Dinamo: Dudu Georgescu, de două ori, Cămătaru și Mateuț. Lui Cami i s-a retras după 1990 trofeul, fiindu-i acordat lui Toni Polster, dar românul a avut voie să păstreze copia distincției

tabel

Chix cu atacanții

După plecarea lui Adam Nemec, vara trecută, Dinamo a tot încercat diverse variante de fotbaliști ofensivi, eșec după eșec. A scăpat de altă pagubă, Bokila, dar nici Subotici, nici Grozav, nici Axente, nici Tade nu au fost de niciun folos. Primii doi au fost concediați, Mircea se pregătește să se despartă cât de curând și de ceilalți. 

Hora, prohibitiv

Lui Rednic i-a fost propus Ioan Hora, și el fost golgeter al Ligii 1, liber de contract după despărțirea de Akhisarspor, însă varianta tinde să devină prohibitivă. Bogdan Apostu, impresarul atacantului de 30 de ani, a confirmat că Hora a fost propus roș-albilor, doar că fotbalistul se așteaptă la un salariu uriaș de la Dinamo, ceea ce nu va fi cazul. "El a avut și 50.000 de euro pe lună la turci!", a comentat Apostu. Or, Rednic le-a transmis șefilor că va aduce jucători ce se vor încadra în plafonul de 5.000 de euro pe lună, dacă Dinamo ratează în ultimele două meciuri ale sezonului, cu Craiova și cu Astra, orice șansă de a se mai apropia de play-off. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
mosvasile
mosvasile  •  14 Decembrie 2018, 16:04

Cuum!Nu e vinovata apararea?I-aauzi!Nene,daca ati fi vrut un antrenor care sa betoneze apararea,acela nu era decat un italian,de preferinta ubul care a mai antrenat Dinamo!Iar acela e Dario Bonetti!Cel care-in 2012-a adus cupa si supercupa-ultimele trofee cucerite de Dinamo!

michael_matijevic
michael_matijevic  •  14 Decembrie 2018, 11:34

Ce stire pe GSP '' Un bărbat care dormea într-un cimitir din Huși a auzit zgomote ciudate venind dintr-un mormânt. S-a dus la preot și i-a spus, dar l-a crezut nebun. '' ......moartea din vaslui in vizita la rude ????

michael_matijevic
michael_matijevic  •  14 Decembrie 2018, 11:29
Postat de lapusneanul pe 14 Decembrie 2018, 11:26

taranul e in stare sa se pozeze langa ghita in costum si cu telefonul la ureche....haha

Ce te mai mira ?? in poza de buletin s-a pozat cu gainile . Sa inteleg ca acum isi face pasaport ?

Vezi toate comentariile (40)
Comentează