FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Ce defect vedea Bogdan Lobonț la Horațiu Moldovan: „Ați remarcat?! Ar salva jumătate din goluri, dacă ar înceta să o mai facă”

Bogdan Lobonț, foto: Imago
Bogdan Lobonț, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 16:31 / Actualizat joi, 10 august 2023 17:52

Bogdan Lobonț, celebrul goalkeeper al naționalei României, a semnat cu Rapid pentru postul de antrenor de portari. Va avea de muncă, având în vedere că titularul Horațiu Moldovan este într-o formă modestă. 

Interesant este că Bogdan Lobonț, 45 de ani, l-a nominalizat pe Horațiu Moldovan printre portarii săi favoriți din Superligă, atunci când a fost întrebat despre asta de Ovidiu Ioanițoaia, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP. 

„Îmi plac Horațiu Moldovan de la Rapid, Mihai Aioani de la Farul și Andrei Vlad de la FCSB, Mihai Popa de la FC Voluntari, poate chiar și Eduard Pap de la FC Botoșani”, a explicat în decembrie 2021 „Pisica”, după care a detaliat situația lui Horațiu Moldovan. 

Cine sunt cei doi jucători importanți pe care Dan Șucu îi vrea de urgență la Rapid: „Sperăm să le luăm OK-ul”
RAPID
Cine sunt cei doi jucători importanți pe care Dan Șucu îi vrea de urgență la Rapid: „Sperăm să le luăm OK-ul”

Ce a remarcat Bogdan Lobonț la Horațiu Moldovan, portarul de la Rapid: „Să vă uitați cu atenție la el”

„Am vorbit cu nea Leo Toader și am văzut meciuri ale Rapidului împreună. Horațiu are calități extraordinare, doar că l-am văzut și la Ripensia, iar în momentul în care adversarul se pregătea să tragă la poartă, el face un salt. Să vă uitați cu atenție la el. Face un salt de parcă face sărituri cu genunchii la piept. Și acum face acel salt, mai soft, dar îl face. 

Dacă cine-l pregătește reușește să-i corecteze saltul ăsta, vă spun că putea să salveze jumătate din golurile pe care le-a luat Rapidul în sezonul 2021-2022.

El e cu picioarele în aer și n-are contact cu solul. În momentul când adversarul se pregătește să tragă, iar tu faci saltul ăsta, ce trebuie să faci ca să plonjezi? Trebuie să aterizezi și apoi să pleci. Fracțiunile astea de secundă sunt importante pentru că mingea e deja în poartă!”, a explicat Bogdan Lobonț la „Prietenii lui Ovidiu”. 

Ce defect vedea Bogdan Lobonț la Horațiu Moldovan: „Ați remarcat?! Ar salva jumătate din goluri, dacă ar înceta să o mai facă”
Horațiu Moldovan într-un meci al Rapidului cu FCSB, foto: Imago

Bogdan Lobonț, „paznic” pentru Horațiu Moldovan

„După 23 de ani, portarul ce a câștigat titlul de campion cu Rapid, în 1999, s-a întors în Giulești! «Pisica» este noul antrenor de portari al clubului nostru!”, a transmis, pe cale oficială, clubul din Giulești. Lobby a venit cu completarea: „Bine v-am regăsit”. 

Fostul internațional cu 85 de meciuri în tricolor va ocupa, așadar, funcția de antrenor de portari, rol pe care până în prezent îl îndeplinea Mihai Toader. 

Lobonț revine la clubul la care a petrecut 3 ani ca jucător, între 1997 și 2000, perioadă în care a cucerit titlul alături de una dintre marile echipe ale Rapidului.

Astfel, Lobonț renunță, cel puțin pentru moment, la planul de a deveni un antrenor „principal” de succes, obiectiv pe care-l evoca în majoritatea aparițiilor sale publice. 

Iarna aceasta, Lobonț a fost aproape să revină pe banca unei echipe, fiind ofertat de CS Tunari, o formație din cel de-al treilea eșalon. Discuțiile nu s-au materializat. El a fost în negocieri și pentru preluarea unei grupe de juniori din cadrul CSA Steaua.

Citește și alte știri despre Rapid: 

Imagini incredibile la „Prietenii lui Ovidiu” » Lobonț și-a arătat mâna deformată de accidentări: „Patru fracturi, două operații și o placă de titan”

EXCLUSIV Rămâne o amenințare » Șumudică nu mai semnează cu U Cluj, într-un moment în care Bergodi e sub presiune la Rapid!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
demostene1
demostene1  •  10 August 2023, 17:54
Postat de freddy pe 10 August 2023, 17:23

Băi! Foarte frumos articolul. Dar astăzi sunt trei meciuri în Europa și voi nu aveți articole despre nici unul!!! Ce dreaqu faceți în redacția aia?? Dormiți???

zcsb a avut in fiecare zi un articol despre meciul cu astia din danemarca. de sepsi si farul nu as fi stitu ca joaca daca nu urmaream atent. multumesc gsp

freddy
freddy  •  10 August 2023, 17:23

Băi! Foarte frumos articolul. Dar astăzi sunt trei meciuri în Europa și voi nu aveți articole despre nici unul!!! Ce dreaqu faceți în redacția aia?? Dormiți???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează