FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - STEAUA, 20:30, KANAL D

Ce duel!

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 august 2007 00:00

Hagi si Andone au impreuna 180 de selectii si 27 de trofee cistigate ca jucatori si ca antrenori

"CFR - Steaua nu e un derby, doar Steaua - Dinamo este, pentru ca aceste doua echipe au scris istoria fotbalului romanesc", a prefatat Hagi meciul de diseara, de la Cluj. Totusi, un derby tot va fi in acest meci si anume intre cei doi antrenori: Andone si Hagi, reprezentanti de top ai granzilor Dinamo si Steaua.

Lupu: "Ando il bate la toate capitolele"
Cum va arata confruntarea de miine, dintre cei doi? Incearca sa o anticipeze doi dintre fostii colegi ai lui Ando si Hagi, la Dinamo si la Steaua: Lupu, respectiv Balint. "Ca jucator, trebuie sa recunosc si sint corect, Hagi a cam cistigat, pe undeva, duelurile directe cu Andone. Ca antrenor insa, Andone il bate la toate capitolele. Are experienta mai mare, are fler de tehnician, a avut si rezultate mai mari ca Hagi. Andone va cistiga duminica seara", a spus Lupu.

Balint: "Merg pe mina lui Gica"
Unul dintre cei mai buni prieteni ai actualului antrenor al Stelei, Gabi Balint, si-a spus si el parerea: "Cind erau meciurile Steaua - Dinamo, Andone avea mai mult dueluri directe cu mine decit cu Hagi. Gica venea din spate, e adevarat ca nu ii putea sta nimeni in cale, nici chiar Ando, dar se intilneau mai putin. Acum, ca tehnicieni, se anunta o confruntare mult mai echilibrata, va cistiga cine va ghici tactica adversarului. Merg pe mina lui Gica, stiu cit de atent pregateste un meci important, stiu ca nu lasa nici un detaliu la voia intimplarii".

"Nu prea ma intilneam cu el in timpul meciurilor. Hagi juca mai mult pe benzi, nu venea niciodata fata in fata. Cu mine acolo era mai greu. Oricum, era un jucator special"
Ioan Andone

9 echipe a pregatit Andone pina acum, inclusiv CFR, el debutind ca antrenor in 1993

5 echipe a antrenat Hagi, el lansindu-se ca tehnician in 2001, la cirma echipei nationale a Romaniei


E 1-0 pentru Andone
Va fi cel de-al doilea duel direct, ca antrenori, dintre cei doi. Primul si singurul s-a produs in decembrie 2005, atunci cind Dinamo a invins pe Poli Timisoara, care il avea pe Gica ca tehnician, cu 1-0, printr-un gol marcat in minutul 87.

"Erau jucatori cuminti"
Ion Craciunescu a arbitrat citeva meciuri Steaua - Dinamo in care Hagi si Andone s-au aflat fata in fata. "Sincer, erau niste jucatori foarte cuminti. Nu cu ei am avut probleme. Din cite imi aduc aminte, si cred ca nu gresesc, lui Andone nu i-am dat niciodata cartonasul rosu, iar lui Hagi nici macar pe cel galben. Oricum, era o placere sa arbitrezi meciuri in care evoluau astfel de fotbalisti de clasa", si-a adus aminte Craciunescu.

"O sa-l bat pe Hagi"
"Falcosul" nu se teme de anvergura numelui lui Hagi. "Fiti seriosi! Nu-s de ieri, de azi in fotbal. Gica vrea sa faca lucruri mari la Steaua, noi vrem sa-l batem si o sa-l batem. Doar despre asta vorbim aici. Pentru mine e simplu. Daca as si juca, ar fi si mai simplu. Daca ar juca si Hagi? Am mai jucat de multe ori impotriva lui si nu mi-a fost niciodata frica", a spus Andone.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează