FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

„Mamaia e ca Ibiza, poate mai scumpă!” » Un fotbalist spaniol din Liga 2, surprins de România: „În Spania n-am văzut așa ceva pe stradă”

Roberto Alarcón
Roberto Alarcón

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2022 17:45 / Actualizat luni, 06 iunie 2022 18:09

Roberto Alarcón, 24 de ani, fost fundaș dreapta la U Cluj, echipă care l-a pus pe liber în urmă cu trei zile, a povestit despre experiența trăită de el în România și a dezvăluit ce l-a surprins cel mai mult.

Fotbalistul născut în Palma de Mallorca, Spania, a petrecut doar un sezon în România și a jucat în nouă meciuri în Liga 2 pentru nou-promovata U Cluj, însă a trecut prin experiențe inedite.

„Cel mai mult m-a uimit în România să văd caii pe stradă! În Spania n-am văzut așa ceva. Poate prin satele din nordul Spaniei, pe la munte. Mi s-a părut un pic ciudat să mai văd și câte o căruță, două prin orașele prin care am trecut”, a spus fundașul care a mai evoluat și la echipa secundă a RCD Mallorca și la FC Tucson (SUA) pentru Libertatea.

În schimb, Alarcón a apreciat la țara noastră „cultura, e diferită. Oamenii sunt foarte drăguți, open minded, nu fac probleme și îți fac viața ușoară”.

Roberto Alarcón: „Nu am mers la Mamaia”

Născut foarte aproape de Ibiza, una dintre cele mai mari atracții turistice estivale din lume, Alarcón a comparat stațiunea spaniolă cu Mamaia și litoralul românesc.

„Ibiza e la nici o oră de mers de orașul meu. Nu am mers la Mamaia, la Constanța, dar mulți mi-au vorbit frumos despre litoralul românesc. Am auzit, am văzut și pe net faimoasele roabe cu șampanii! Vezi, uite cum se face reclamă. E ca Nikki Beach, la Marbella. Am înțeles că prețurile sunt cam la fel, dacă nu chiar mai scump în România”, a spus fostul fundaș de la U Cluj.

Roberto Alarcón: „Mulți spun că e o țară rea. Aiureli!”

Fotbalistul a povestit și că s-a simțit bine în România și a dezvăluit ce l-a tulburat când juca în America, la o echipă din Arizona.

„Mulți spun că România e o țară rea. Aiureli! Internetul te ajută mult, dar acolo apar și multe lucruri neadevărate. Eu n-am avut niciodată probleme în România, la Cluj, nici măcar una. Uite, eu am fost și în America, un an și jumătate, am jucat la Tucson, Arizona. OK, un nivel de viață bun, însă nu e confortabil să vezi oameni cu arme în buzunarul de la spate! Pe stradă, ziua în amiaza mare.

Asta e o mare problemă acolo. Am fost la mall, la un magazin alimentar, ținea unul un pistol în palmă. Nu cred că era de jucărie. OK, e pentru autoapărare, însă te face să te gândești: «De ce-l are? Înseamnă că sunt și oameni răi pe aici. Ia să mă îndepărtez!». În România, n-am avut niciun conflict, niciun sentiment de nesiguranță”.

Citește și alte știri despre U Cluj:

U Cluj s-a despărțit de 4 jucători! La cine a renunțat Erik Lincar

U Cluj vrea 3 titulari de la Dinamo: „În iarnă ne-a refuzat, acum putem să-l luăm!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează