FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ce se întâmplă la Dinamo în timpul pandemiei de coronavirus. Adrian Mihalcea: „Sunt 15.000 de scenarii”

Articol de - Publicat sambata, 14 martie 2020 10:57

Dinamo și-a alcătuit diverse programe de criză după declanșarea pandemiei de coronavirus. Momentan, roș-albii sunt acasă până luni, apoi așteaptă să vadă dacă se pot antrena la Săftica. 

Adrian Mihalcea și-a început mandatul de antrenor principal la Dinamo cu câteva zile de repaus forțat. Totul din cauza pandemiei de coronavirus ce-a înfricoșat mapamondul. 

Tehnicianul de 43 de ani a apucat să facă doar o ședință de pregătire cu jucătorii, ocazie cu care a și făcut cunoștință cu noii săi elevi, a fost prezentat oficial miercuri după-amiază și în rest alcătuiește strategii. 

Nu despre desenele tactice pe care vrea să le aplice la Dinamo, ca să îndepărteze echipa de locurile de retrogradare, „haita” fiind la 3 puncte de zona roșie, ci despre ceea ce ar trebui să facă de luni încolo până la sfârșitul lui martie cât este suspendată Liga 1

„15.000 de scenarii”

„Momentan, i-am trimis acasă pe jucători. I-am dat fiecăruia circulara parvenită de la LPF și le-am cerut să ne se expună contractării virusului. Suntem și noi destul de preocupați de această situație fiindcă se poate prelungi nelimitat. 

Am zis că luni ne reunim, asta dacă nu va apărea ceva nou, neprevăzut, lucrurile se pot modifica de la o oră la alta. Sincer, am 15.000 de scenarii în cap, să vedem pe care-l vom aplica. Ne pregătim de orice situație, inclusiv să stăm o perioadă la Săftica, unde să ne și antrenăm. Incertitudinea ne dă bătăi de cap acum, de aceea le-am zis și jucătorilor să evite ieșirile în oraș și să se odihnească. 

Nu luăm încă în calcul nimic, ce va fi, cum va fi, luni vom gândi mai limpede, iar în secunda doi vom aplica unul dintre scenarii. Eu sunt la un nivel de gândire normal, nici nu iau acest caz în tragic, dar nici superficial. Le-aș recomanda tuturor să fie astfel”, a mărturisit Adrian Mihalcea pentru Gazeta Sporturilor.

„Am întrerupt activitatea până luni. Am considerat că e mai bine ca fiecare să stea la casa lui și să evităm unele lucruri neplăcute. Am văzut că multe formații din Liga 1 și din Liga 2 au făcut lucrul acesta și am recurs și la noi la aceeași metodă de prevenție. Primează sănătatea acum" 

„Dacă se va relua campionatul în aprilie, vor fi meciuri din 3 în 3 zile, ar fi o perioadă extrem de aglomerată. Am mii și mii de gânduri, dar n-aș vrea să mă încarc acum cu fel și fel de scenarii. Mi-ar fi plăcut să încep imediat și să nu existe această pauză,. Totuși, extrag partea pozitivă: voi avea mai mult timp pentru pregătire” - Adrian Mihalcea, antrenor Dinamo

Vezi și:

Cât contează disciplina, sistemul medical şi spiritul civic în lupta cu coronavirusul? De ce stau 3 țări atât de bine într-un clasament negru

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează