FOTBAL  »  Superliga  »  DERBY SUSPENDAT

Ce urmează

Articol de , - Publicat sambata, 22 martie 2008 00:00

Sursele Gazetei anticipează că Rapid va pierde meciul cu 3-0, stadionul Giuleşti va fi suspendat 4 etape, iar gazdele derbyului vor primi şi amendă

Comisia de Disciplină se va întruni miercuri pentru a analiza cazul derbyului suspendat. "Vom cere să se reia meciul din minutul în care a fost întrerupt. Să lase fotbalul să se joace pe teren!", a spus rapidistul Zotta.
Declaraţiile date ieri de şefii FRF şi ai LPF indică însă că decizia Comisiei nu poate fi alta decît meci pierdut pentru Rapid! De altfel, regulamentele sînt clare: clubul ai cărui suporteri agresează arbitrii pierde cu 3-0 la "masa verde". În plus, Legile Jocului, elaborate de FIFA, nu spun nimic despre obligaţia "centralului" de a acorda 3 minute de graţie, aşa cum invocă rapidiştii.

Sursele Gazetei anticipează că Rapid va pierde meciul cu 3-0, stadionul Giuleşti va fi suspendat 4 etape, iar gazdele derbyului vor primi şi amendă

Comisia de Disciplină se va întruni miercuri pentru a analiza cazul derbyului suspendat. "Vom cere să se reia meciul din minutul în care a fost întrerupt. Să lase fotbalul să se joace pe teren!", a spus rapidistul Zotta.
Declaraţiile date ieri de şefii FRF şi ai LPF indică însă că decizia Comisiei nu poate fi alta decît meci pierdut pentru Rapid! De altfel, regulamentele sînt clare: clubul ai cărui suporteri agresează arbitrii pierde cu 3-0 la "masa verde". În plus, Legile Jocului, elaborate de FIFA, nu spun nimic despre ob ligaţia "centralului" de a acorda 3 minute de graţie, aşa cum invocă rapidiştii.

Surse din LPF spun că, pe lîngă pierderea meciului cu 3-0, Rapid se va alege cu terenul suspendat 4 etape şi cu o amendă substanţială, între 300 şi 800 de milioane de lei vechi.


Ce spun regulamentele

Legile Jocului (elaborate de FIFA)
"Dacă un obiect aruncat de către un spectator loveşte arbitrul sau pe unul dintre asistenţi, sau un jucător, sau un oficial al echipei, arbitrul poate lăsa jocul să continue, să-l întrerupă sau să-l oprească definitiv, în funcţie de gravitatea incidentului. În toate cazurile arbitrul trebuie să raporteze cele întîmplate autorităţilor competente".

Regulamentul disciplinar al FRF, ediţie 2007
Articolul 83, alineatul 83

"Neexecutarea dispoziţiilor date de arbitru în legătură cu desfăşurarea regulamentară a jocului, înaintea sau în timpul jocului, care are ca efect neînceperea sau nereluarea jocului în termenul regulamentar, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait".

Cine judecă
Comisia de Disciplină
Marin Daniel Cernat - preşedinte
Mircea Dridea - vicepreşedinte
Adriean Neguţ - membru
Lucică Ghiţă - membru
Victor Cicu - membru
Mircea Călin - secretar

Cum poate contesta Rapidul
În cazul în care Comisia de Disciplină va dicta cîştigarea partidei cu 3-0 de către Steaua, în termen de 5 zile giuleştenii pot face memoriu. Prima instanţă este Comisia de Apel, dar rapidiştii pot contesta şi cea de-a doua decizie, la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, a cărei sentinţă este definitivă şi irevocabilă.

Comisia de Apel

Daniel Florea - preşedinte
Ovidiu Mihuţ - vicepreşedinte
Alexandru Andrei - membru
Giulian Slav - membru
Valentin Epure - membru
Mircea Cezar Ionescu - secretar

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal
Ion Turculeanu - preşedinte
Elena Stoian - vicepreşedinte
Adrian Mîlcu - arbitru
Vasile Dinu - arbitru
Alexandru Poroşnicu - arbitru
Virgil Dobre - arbitru
Dragoş Chilea - arbitru
Daniela Lavinia Mândruţă - arbitru
Adrian Stîngaciu - secretar

"Vom merge la FIFA, UEFA şi pînă la capătul Pămîntului pentru a ni se face dreptate. Normal ar fi să se continue meciul"

George Copos

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (85)
 •  22 Martie 2008, 19:19

Bai astia cu steaua, dar stiti sa mincati KKO nu gluma. Ati su*pt-o in giulesti ceauseilor, iar acum faceti spume. Inafara de asta sunteti vreo 3 handicapati si trimiteti mesaje sub multiple nickuri. Si ce mesaje de frustati si de oligofreni!!! Si lacatus tiganul si toti jucatorii vostri lasi s-o su+ga. Din ra+hat v-ati nascut, in ra+hat traiti.

 •  22 Martie 2008, 18:44

pt spaniol.... esti cam retard, ce faci? culegi capsuni acum?

 •  22 Martie 2008, 17:21

Eu zic ca voi, romanii, sa va lasati definitiv de fotbal ... Sportul acesta e asa frumos si nu merita sa fie balacarit de natia voastra primitiva. Oricum, bine ca in fotbalul mare n-o sa intrati niciodata si o sa avem pentru totdeauna liniste de voi!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (85)
Comentează