FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ce urmează pentru Dinamo » LPF nu cedează presiunilor: toate scenariile luate în calcul

LPF nu cedează în fața insistențelor clubului Dinamo, care vrea înghețarea play-out-ului, ci așteaptă finalizarea anchetei epidemiologice a DSP Ilfov. Fotomontaj: Stela Tănase
LPF nu cedează în fața insistențelor clubului Dinamo, care vrea înghețarea play-out-ului, ci așteaptă finalizarea anchetei epidemiologice a DSP Ilfov. Fotomontaj: Stela Tănase

Articol de , , - Publicat joi, 23 iulie 2020 19:41 / Actualizat joi, 23 iulie 2020 20:20

LPF nu cedează în fața insistențelor clubului Dinamo, care vrea înghețarea play-out-ului, ci așteaptă finalizarea anchetei epidemiologice a DSP Ilfov, după care va începe să programeze și trupa din Ștefan cel Mare.

Dinamo a fost carantinată pentru 14 zile. Decizia aparține Direcției de Sănătate Publică Ilfov, însă acest lucru nu înseamnă automat că până pe 5 august, când expiră această restricție medicală, clubul din Ștefan cel Mare nu va fi programat să joace în Liga 1. Cel puțin deocamdată, LPF e obligată, conform legislației și normelor impuse de Institutul Național de Sănătate Publică, să nu programeze nicio partidă a lui Dinamo până când DSP nu finalizează ancheta epidemiologică. 

În schimb, dacă această concluzie a DSP-ului va veni înainte de expirarea perioadei de carantină, LPF va avea dreptul să o programeze pe Dinamo, situație în care trupa alb-roșie ar avea două variante: 

  • fie folosește juniori
  • fie dacă nu se poate prezenta, atunci pierde la "masa verde", 0-3. 

Această ultimă soluție ar putea să fie pusă în practică de LPF abia după data de 30 iulie, când are loc o Adunare Generală și se va supune la vot implementarea unei asemenea decizii. 

Dinamo vrea înghețarea Ligii 1

Varianta pe care o dorește Dinamo, de înghețare a play-out-ului, e exclusă în acest moment de LPF. În schimb, chiar și dacă Dinamo ar primi clemență și nu i s-ar programa niciun meci până pe 5 august, nici imediat după această dată, Mulțescu nu s-ar putea baza pe majoritatea celor testați pozitivi. Motivul? Aceștia n-ar avea practic nici măcar un antrenament în ultimele aproape 3 săptămâni și tot ar fi nevoită să apeleze la juniori de la propriul centru de copii. Singurul avantaj în această situație complicată pentru Dinamo și pentru LPF îl costituie faptul că fiind vorba despre play-out, deci nu există presiunea UEFA, sezonul poate fi împins chiar și spre finalul lunii august. 

În momentul de față, scenariul avut în vedere prevede ca viitorul sezon să debuteze pe 22 august, dar acest termen s-ar putea amâna. Dinamo mai are de jucat 7 meciuri, iar dacă ar începe să fie programată din 6-7 august și ar juca exclusiv din 3 în 3 zile, atunci ar termina jocurile în ultima săptămână din august. 

Le-au închis și Săftica 

DSP Ilfov a mai luat o măsură dură împotriva lui Dinamo. În afară de a decide carantinarea tuturor jucătorilor și antrenorilor, echipei i-a fost interzis accesul și în baza de pregătire de la Săftica. Aceasta a fost închisă de DSP, iar pentru redeschiderea ei va fi nevoie de o dezinfecție totală, care va trebui realizată în condițiile impuse de cei de la Direcția de Sănătate Publică, inclusiv a materialelor care vor fi folosite. 

Ce vrea LPF pentru sezonul următor 

Forul care organizează Liga 1 ar dori schimbarea anumitor protocoale privind modul în care se va disputa viitorul sezon, tocmai pentru evitarea situațiilor în care o echipă să fie nevoită să stea 5 zile dacă apare un singur caz pozitiv: 

  • În primul rând, LPF ar dori să renunțe la strategia în care echipele să se testeze la fiecare 14 zile. Va propune testarea cu 2-3 zile înainte de fiecare meci
  • În plus, între momentul în care se face testul, adică se prelevează mostrele, până la venirea rezultatelor, toți să intre în izolare, motivul acestei propuneri fiindcă ca în cazul în care ar apărea unul sau mai multe cazuri pozitive, respectivii să fie dați la o parte, dar meciul să se poată desfășura
  • De asemenea, în regulament se va dori introducerea unui punct clar în care dacă la o echipă va fi declarat focar de infectare, cum este acum cazul acum la Dinamo, meciul să nu mai fie amânat, ci formația respectivă să piardă cu 3-0. 

VIDEO. Marcel Vela, ministru de interne, despre problemele de la echipa Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Ionuț Negoiță a făcut anunțul! Când ajunge Dinamo la suporteri: „Va fi o ușurare! Veniți voi și luați titlul”

LPF a anunțat programul etapei a 12-a din play-out » Dinamo nu va juca săptămâna viitoare!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (48)
113553039978134
Costica Muresan  •  24 Iulie 2020, 11:56

hai sa ne intrebam ce sar fi intamplat daca botosei si fcsb aveau jucatori multi cu covid ce ziceti deontologilor ha

1361138990581282
Celmare Raul-Ștefan  •  24 Iulie 2020, 10:04
Postat de Calin Francu pe 23 Iulie 2020, 23:17

Ăștia de la Dinamo fac șmecheri cu covidul asta . Ia durut in pălărie de virus și acum fac presiuni să se înghețe campionatul. Trebuie retrogradati o data ca numai încurcă desfășurarea competiției Sint la retrogradare si acum profita de pandemia asta ca să scape . Mizerabil . Nu stiu ce sa mai faca sa nu retrogradeze. Inventează sisteme să nu retrogradeaza nimeni și alte bazaconii numai ca să scape.

Oare cum e sa fii atat de batut in cap?! deci toata lumea face smecherii ca asa zice dinamo,nu? medicii care au pus parafa pe rezultate, dsp care face anchete la fel, is de partea noastra. toata lumea comite infractiuni ca asa zice dinamo

red47army
red47army  •  24 Iulie 2020, 07:40

Au facut intentionat, era singura lor sansa sa scape.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează