FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV. DSP Ilfov a băgat TOT LOTUL lui Dinamo în carantină 14 zile! Cum va continua Liga 1: meciuri cu juniorii sau 0-3 la “masa verde”

Articol de , , - Publicat miercuri, 22 iulie 2020 21:00 / Actualizat joi, 23 iulie 2020 08:14

DSP a informat astăzi LPF că Dinamo intră obligatoriu în carantină pentru 14 zile, Liga nu va opri însă campionatul, iar cluburile care nu vor putea susține un meci din cauza lipsei de efectiv vor pierde prin forfait

Dinamo e focar de infecție cu coronavirus, iar Direcția de Sănătate Publică Ilfov a trimis astăzi o hârtie la Liga Profesionistă prin care o anunță că toți jucătorii și staff-ul "câinilor" trebuie să intre obligatoriu în carantină 14 zile. Indiferent că sunt pozitivi sau negativi! Liga a informat clubul și a amânat pentru moment meciurile echipei lui Mulțescu, inclusiv pe cel de vineri cu Hermannstadt. Însă Liga 1 nu se va opri!

LPF nu se va abate de la planul inițial, de a termina pe teren acest campionat. 

Mâine, la sediul Ligii va avea loc o discuție cu reprezentanții clubului Dinamo și li se vor prezenta variantele pentru terminarea sezonului. Ori vor folosi juniorii, în cazul în care la anumite meciuri nu se va mai putea aplica măsura amânării lor, ori dacă se va afla în imposibilitatea de a susține un meci din cauza faptului că nu are suficienți fotbaliști, atunci se va aplica măsura de a pierde cu 0-3 la "masa verde".

Dinamo în carantină până pe 5 august!

Dinamo are nu mai puțin de 18 fotbaliști testați pozitiv, cărora li se mai adaugă Piscitelli, Filip și Perovici, pe care trupa din Ștefan cel Mare i-a pierdut, față de reluarea campionatului, din diverse motive. Dar acum i-a pierdut forțat și pe restul fotbaliștilor de la seniori, ale căror rezultate fuseseră negative, aceștia fiind obligați acum de DSP Ilfov să intre până pe 5 august la izolare pentru că au fost contacți direcți ai celor infectați!

Ce se întâmplă la CFR și Craiova?

La CFR Cluj și la U Craiova, alte două echipe unde au fost găsiți jucători sau oficiali infectați, nu se aplică același protocol ca la Dinamo. De ce? Pentru că în momentul în care s-a aflat de un caz pozitiv la echipă, jucătorii și staff-ul nu au mai interacționat absolut deloc. Persoanele pozitive au fost extrase din cantonament și izolate fie la spital, fie acasă. De exemplu, fotbaliștii de la CFR cu Covid, aflați la București, au fost scoși din hotel și transportați cu ambulanțele la spital. Restul fotbaliștilor nu au mai interacționat absolut deloc între ei, primind pachetele cu mâncare la ușă. 

8 fotbaliștide la prima echipă ai lui Dinamo au ieșit negativ la test: Straton, Puljici, Skovajsa, Kostrna, Kilyen, Bani, Sorescu și N'Diaye

CUM AU PROCEDAT ALȚII | RUSIA | Rostov a jucat cu U17! Și a pierdut 10-1!

La jumătatea lunii iunie, Rusia a decis să reia campionatul intern, însă s-a confruntat cu o situație asemănătoare cu cea în care se regăsește acum Dinamo. Rostov, o echipă care era implicată cu șanse mari pentru a prinde locurile de Champions League, a avut 42 de jucători în carantină, din cauza apariției unui focar la club. Federația de la Moscova nu a decis amânarea partidei și a programat jocul din deplasare, cu Soci. Rostov a făcut deplasarea, însă a trimis echipa Under 17. Rezultatul? Rostov a pierdut cu 10-1. Apoi s-a prăbușit în clasament și, cu o rundă înainte de final, nu mai are nicio șansă să termine pe poziția secundă, care asigură prezența în preliminariile Ligii Campionilor.

AUSTRIA - Linz depunctată și scoasă din lupta la titlu

O situație specială s-a produs și în Austria, campionat care a fost întrerupt la finalul sezonului regulat. Înainte de play-off, Linz, cu un parcurs formidabil în primele 22 de etape, era pe primul loc, cu 6 puncte avans față de Salzburg. A fost acuzată că a încălcat protocolul privind reluarea antrenamentelor și a fost depunctată cu 12 puncte, sancțiune care s-a redus la numai 6 odată cu înjumătățirea distanțelor la intrarea în play-off. Decizia a avut un efect devastator asupra clubului, care a fost de nerecunoscut în ultimele 10 etape. A câștigat doar 3 jocuri și a terminat abia pe locul 4, la nu mai puțin de 17 puncte în spatele campioanei Salzburg.

O țară care e mult mai afectată decât România și care a decis și ea să reia fotbalul a impus protocoale mult mai permisive în privința disputării meciurilor în cazul în care apar cazuri pozitive la echipe. 

Portugalia și-a reluat campionatul pe 3 iunie și îl va finaliza în acest wekeend, în vreme ce finala Cupei, Benfica - FC Porto, va avea loc pe 1 august. Cluburile s-au confruntat însă și ele cu fotbaliști infectați, însă fotbalul nu s-a oprit. Cel mai de impact caz s-a petrecut chiar înaintea meciului Porto - Belenenses. 

Portarul de rezervă și al treilea portar din lotul oaspeților au aflat că sunt pozitivi în timp ce echipa ajunsese la stadion. Nu s-a decis amânarea jocului. Cei doi au fost scoși din lot, au stat în tribună, dar meciul s-a disputat, cu Belenenses neavând înlocuitor pentru goalkeeperul titular. 

În plus, echipa n-a avut interdicție de a se antrena, iar peste 5 zile a disputat următorul meci. Portugalia are în acest moment o rată de infectări de aproape 4.800 de persoane la milionul de locuitori, în vreme ce România are 2.060!

4 puncte din 15 posibilea făcut Dinamo după reluarea campionatului, a pierdut cu Sepsi, Voluntari și Viitorul, a câștigat cu Clinceni și a remizat cu Poli Iași

PROPUNERE | Mircea Lucescu cere 18 echipe...

Dinamo e serios amenințată cu retrogradarea dacă meciurile vor continua să se joace și acest campionat se va termina pe teren, însă Mircea Lucescu vine cu o soluție salvatoare: să nu retrogradeze nimeni și Liga 1 să se extindă la 18 formații. 

"În situațiile dificile se iau măsuri speciale și ar fi momentul să nu se mai țină cont de regulament și să se treacă la un campionat de 18 echipe. Trebuie să rămână toate cele 14 echipe din Liga 1 și să vină 4 echipe din Liga 2. Trebuie să avem un campionat mai puternic. E momentul pentru o astfel de decizie! Și televiziunile ar fi interesate pentru că ar avea o masă de suporteri care acum nu sunt interesate de Liga 1. Play-off-ul să se joace până la final, iar ce e jos să se înghețe și să le permită echipelor să se refacă. Țara e mare și cred ca ar fi un lucru foarte bun să ajungem la 18 echipe. Nu eu decid, dar e o propunere" - Lucescu la Digi 24 

Lincar râde de această propunere

În schimb, Erik Lincar, antrenorul celor de la Turris Turnu Măgurele, echipă care are șanse mari să promoveze în Liga 1, a luat peste picior propunerea ca prima divizie să se extindă la 18 formații. 

Eu nu văd așa fotbalul și voi deranja pe multă lume cu ce voi spune. Dacă tot se dorește să intre 4, atunci să intre toate 6 și să nu retrogradeze nimeni, să facem de 20. Practic, campionatele din România să fie cele mai fericite din lume, cele în care toată lumea promovează și nimeni nu retrogradează", a spus Lincar. 

Singurele campionate din Europa care au 20 de formații în prima ligă sunt cele din Spania, Anglia, Italia și Franța.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Fost participant la MasterChef, pasager în avionul cu care CFR a venit la București, face acuze grave: „Unii nu purtau măști. Au 11 cazuri, iar eu am familie. Nenorociților!”

Mircea Lucescu și soția sa au primit rezultatul testului COVID-19: „Am aflat aseară, mă așteptam”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (137)
dansy
dansy  •  26 Iulie 2020, 17:47
Postat de caesarone pe 23 Iulie 2020, 08:43

Ba cupa, tocmai, ca s-a jucat pe teren! 4-0 la general in semifinale si 1-0 in finala! Ce anume ti s-a parut ca nu s-a jucat pe teren!?

Nu s-a jucat corect ati furat din nou un trofeu ca multe altele de-a lungul tim pului! hotilor.Si voi si FRF.

ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  24 Iulie 2020, 18:20

20 de echipe sunt prea multe; 18 e suficient.

1361138990581282
Celmare Raul-Ștefan  •  23 Iulie 2020, 16:48
Postat de rise pe 23 Iulie 2020, 16:36

Pai chiar e vorba de un anumit tip de comportament. La Hermannstadt zero cazuri la Dinamo 21...Primul tip e cel al respectarii normelor de protectie, al bunului simt iar cel de la Dinamo e tiparul indolentei si al neprofesionalismului. La ce echipa in lumea asta ai mai vazut 21 de cazuri ?

e normal ca virusul s-a raspandit in cadrul unui grup. voi chiar nu ganditi? daca stai si te antrenezi zi de zi, e de ajuns ca 1 sa aiba virusu si dupa se transmite. se vede foarte clar exemplu cfr-ului. daca era chiar asa de tare vina comportamentului jucatorilor de la dinamo s-ar fi infectat toti in prima tura cand a fost magazionerul. si hai sa o lasam mai usor cu tipul de comportament. au fost cazuri la echipele mari ale europei da pe voi atata va duce capu, de abia ati asteptat sa aruncati cu pietre, in loc sa incercati sa intelegeti ca virusu e prea puternic si poate atinge pe oricine

Vezi toate comentariile (137)
Comentează
Close