FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Ce vor Sergiu Hanca și Ionuț Vînă de la CS Universitatea Craiova » Avocatul a dezvăluit tot

Ionuț Vînă (27 de ani) și Sergiu Hanca (30 de ani) ar dori salariile până la finalul înțelegerii cu CS Universitatea Craiova, iar fostul dinamovist cere și o despăgubire de două milioane de euro.
Ionuț Vînă (27 de ani) și Sergiu Hanca (30 de ani) ar dori salariile până la finalul înțelegerii cu CS Universitatea Craiova, iar fostul dinamovist cere și o despăgubire de două milioane de euro.

Articol de - Publicat vineri, 03 februarie 2023 17:33 / Actualizat vineri, 03 februarie 2023 17:34

Ionuț Vînă (27 de ani) și Sergiu Hanca (30 de ani) ar dori salariile până la finalul înțelegerii cu CS Universitatea Craiova, iar fostul dinamovist cere și o despăgubire de două milioane de euro. Asta a susținut avocatul celor doi fotbaliști aflați în litigiu cu CS Universitatea Craiova, într-un dialog cu GSP.ro.

  • CONTEXT: Ionuț Vînă și Sergiu Hanca au considerat că nu le-a fost respectat contractul atunci când au fost trimiși să se pregătească separat de echipă și au pornit procesul;
  • Memoriile lor au fost respinse miercuri de Comisia de Soluționare a Litigiilor de la FRF;
  • Vînă și Hanca pot face recurs în România la decizia comunicată miercuri de CNSL, iar în eventualitatea unui nou verdict nefavorabil, au posibilitatea de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Sergiu Hanca are contract cu Universitatea Craiova până la finalul sezonului 2024/2025 și primește unul dintre cele mai mari salarii din lot, 25.000 de euro/lunar. Pe lângă această sumă, Hanca mai vrea două milioane de euro, clauza de reziliere unilaterală justă.

Din informațiile Gazetei, și Ionuț Vînă are contract tot până în vara lui 2025, cu un salariu de 10.000 de euro/lunar.

Universitatea Craiova contraatacă în cazul lui Hanca și Vînă: „TAS nu poate decât să respingă cererea”

„Un avocat specializat în drept sportiv ne-a explicat procedura: Tribunalul de Arbitraj Sportiv constată corectitudinea unei notificări de încetare a unui contract de activitate sportivă, cu sau fără justă cauza.

Concret, în situația în care un jucător apreciază că un club și-a încălcat obligațiile contractuale sau regulamentele FRF, acesta are opțiunea de a trimite o notificare prin care denunță unilateral cu justă cauza (cu motive temeinice) contractul de activitate sportivă încheiat cu clubul.

Ulterior, TAS analizează corectitudinea notificării de încetare cu justă cauza a contractului, respectiv existența acestor motive de încalcare a contractului sau a regulamentelor de către club. Analiza TAS privește corectitudinea notificării de reziliere.

În concluzie, în lipsa acestei notificări de reziliere, TAS nu poate decât să respingă cererea jucătorilor. Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu poate rezilia un contract, doar jucătorul poate face acest lucru, denunțarea fiind un act unilateral care aparține doar parților", a explicat un conducător al Universității pentru GSP.

VIDEO. Cele mai interesante informații înainte de Farul - CS Universitatea Craiova

Citește și alte știri din fotbalul românes: 

Adrian Mititelu i-a închis telefonul în nas lui Tudor Samuilă: „Pa, la revedere!” » De la ce s-a „aprins” finanțatorul lui FCU Craiova

Rapid intervine în conflictul dintre Adrian Mititelu și ultrașii FCU Craiova: „Căutăm cele mai bune soluții”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  04 Februarie 2023, 20:20
Postat de dandana pe 04 Februarie 2023, 09:16

Decât la Fcu când le *** Mititelu bani din club care veneau de la tv. Las-o asa *** ce naiba ai? Știm cine ești, nu universitatea este străină, și Fcu care nu mai are dreptul sa folosească nici numele legal. Gândește ca totul este legal, ca tot ce a făcut mititelu a fost ilegal. De asta făcut și pușcărie. Ce *** aveți măi? Chiar așa încuiați la cap sunteți, ala va da afara de pe stadion și voi... *** ***!

Normal ca ii da afara. E echipa lui. Nu e a orasului ca Universitatea Craiova. Sa platesti zeci de mii se euro salarii, dar sa nu încasezi nimic…. Aia inseamna sa speli bani… si sa nu iti faca nimeni nimic… daca ai “dat” la dna…. Recipientul ala cu apa sub presiune te numesti..

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  04 Februarie 2023, 20:11

In ultima saptamana am observat ceva. Neagoe vorbeste frumos despre Feceu. Mititelu spune ca niciun jucator din RO nu merita mai mult de 3000 euro (il cred) in contextul in care jucatorii Universitatii vana si hanca cer o caciula de bani pe nemunca. Oare sa le fi venit mintea la cap??! Ce echipa ar iesi din jucatorii celor doua echipe…. Ar porni de la 3-0 orice meci din campionatul României… cunorice adversar, inclusiv cu kfr si fecesebe. Ar fi ceva frumos…. Sa inceteze disputele inutile si sa strângă toti jucatorii buni in echipa Univeraitatea Craiova…. Cred ca visez prea mult totusi…. Orgolii ca in Oltenia nu se mai gasesc nicaieri…

parpalache
parpalache  •  04 Februarie 2023, 13:07

Avocatul ala al CSU o fi...Adrian Mititelu junior!Ca e el tatuat-mai ceva ca Anica lu Prodan-dar cica e și...avocat!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează