FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASTRA, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ce vor spune fanii? Dinamoviştii şi-au făcut calculele: "E mai rentabil să nu ne calificăm în Europa!"

Articol de , - Publicat sambata, 30 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 martie 2013 23:28

”Cîinii” consideră că tururile preliminare pot afecta pregătirea şi viitoarea ediţie de campionat. ”N-ar fi rentabil”, a spus Ţălnar ieri


Dinamoviştii şi-au făcut calculele şi nu mai trag să prindă locul 3, ultimul ce le-ar asigura prezenţa în cupele europene din vară! Mai sînt 5 puncte distanţă pînă la poziţia ocupată acum de Pandurii, însă roş-albii consideră că nu ar fi avantajaţi dacă ar evolua în Europa în proximul sezon. Motivul? Dacă roş-albii termină pe poziţia a 3-a a clasamentului, ar însemna ca ei să evolueze din primul tur preliminar al Europa League, care începe pe 4 iulie. Iar campionatul se încheie pe 29 mai.

Rămîn cu oboseala
Prezenţa în turul I preliminar, alături de reprezentantele unor ţări precum Feroe, Malta, Andorra ori San Marino, ar ruina nu doar vacanţa fotbaliştilor, ci, mai ales, programul de pregătire al echipei pentru ediţia 2013/2014. Ca să ajungă în grupe, Dinamo ar fi nevoită să treacă de patru tururi, adică 8 meciuri internaţionale. Pe lîngă afectarea pregătirii de vară, costurile deplasărilor şi cheltuielile făcute în tururile preliminare nu vor depăşi sumele ce-ar putea fi obţinute de la UEFA, conform calculelor din Ştefan cel Mare.

"Blazonul ne obligă, dar am fi sacrificaţi"
Şi Cornel Ţălnar a vorbit ieri despre acest subiect. "Şi domnul Negoiţă, şi noi, toţi dinamoviştii, ne dorim să terminăm pe un loc de cupă europeană. Dar va fi foarte greu, nu depinde doar de noi, trebuie să recuperăm faţă de locul 3. Şi chiar dacă ajungem aici, vor urma patru tururi europene. Iar o echipă care joacă opt meciuri internaţionale va avea mari probleme, va fi sacrificată în campionatul viitor. Poate ar fi mai rentabil să nu ne ducem. Dar din punctul de vedere al blazonului lui Dinamo trebuie să ne calificăm".


4 ani au trecut de cînd Dinamo n-a mai ajuns în grupele Europa League, cînd a ieşit a treia în grupă după Panathinaikos şi Galatasaray şi înaintea lui Sturm Graz

Trecutul le-a dat idei
Dinamo ar rata pentru prima oară cupele europene după 15 ani. După ediţia 1997/1998, cînd la echipă au fost Viorel Hizo, urmat de Cornel Dinu. Mister a preluat formaţia în runda a 29-a, a terminat pe locul 6, s-a ratat accesul în Europa, însă s-au pus bazele unei generaţii ce-a dominat, ulterior, competiţiile interne. În sezonul următor, Dinamo a pierdut titlul pe ultima sută de metri, în dauna Rapidului, apoi în 2000 a făcut eventul. În 2001, a cîştigat Cupa României, în 2002 titlul, în 2003 Cupa, în 2004 eventul, în 2005 Cupa şi Supercupa. Iată cine făcea parte din echipe ce a ratat, în 1998, cupele europene: Prunea, Contra, Bodea, D. Florea, D. Rednic, Fl. Petre, Hîldan, Ciobotariu, Mihalcea, Kiriţă, M. Niculae.

"Grozav e «cîine», va veni la noi"
Gicu Grozav, 6 goluri în acest sezon pentru Petrolul, este aşteptat la Dinamo de către unchiul său, Cornel Ţălnar. "E un fotbalist foarte bun, nu înţeleg de ce lumea l-a pus la colţ, în condiţiile în care n-a jucat mai prost decît alţi patru sau cinci de la «naţională». Dacă era la Dinamo sau la Steaua nu-l mai critica nimeni. Gicu este un «cîine roşu» convins, nu va merge niciodată la Steaua! Îl aştept în Ştefan cel Mare, aici s-ar dezvolta foarte bine ca fotbalist".

Meci pentru Danciu-gol
Dinamoviştii îi dedică partida cu Astra lui Ionel Dănciulescu, 36 de ani, care a bifat numărul 500 din Liga 1 la Ploieşti, runda trecută. Astfel, Alexe, Munteanu, Matei şi Curtean s-au pozat ieri pentru www.fcdinamo.ro cu fulare pentru acest eveniment, produsele fiind inscripţionate cu numele legendarului fotbalist şi numărul 500. Eşarfa specială costă 25 de lei şi poate fi achiziţionată de la stadion.

"Budescu este eşecul meu"
Valentin Sinescu a surprins ieri, la sport.ro: "N-am nici un merit pentru Costin Budescu. Pentru mine este un eşec personal, o înfrîngere. N-am reuşit să-l fac să se autodepăşească. Dar sper să reuşesc acest lucru pe viitor. El trebuie să conştientizeze că trebuie să se implice în ambele faze, şi de atac, şi de apărare". Vîrful a reuşit 8 goluri în acest sezon, e în atenţia Stelei şi este în lotul lărgit al primei reprezentative.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (115)
nxss
nxss  •  30 Martie 2013, 23:11

HAHAHAHA -" Dinamo ar fi nevoită să treacă de patru tururi, adică 8 meciuri internaţionale/"-LOL- cand a jucat dinamo 8 meciuri internationale la rand? ...Secolul asta, ma intreb , evident. Vrei sa-si iasa din ritm? Bine baieti, la anu , la anu,,,

suntfericit
suntfericit  •  30 Martie 2013, 17:49
Postat de imperator pe 30 Martie 2013, 01:03

Vă dau dreptate, sper să o țineți încă vreo 50 de ani așa ! :)

Tu esti un dinamovist vopsit?

caminero
caminero  •  30 Martie 2013, 17:33
Postat de albanezul89 pe 30 Martie 2013, 14:46

Toate ca toate, dar cum puteti spune ca in 1999 Dinamo a pierdut tilul "pe ultima suta de metri" in fata Rapidului?!?! Va reamintesc ca in 1999 Rapidul a strans 89 de puncte (!) , cel mai bun punctaj din istoria Diviziei A, si a fost pe primul loc tot campionatul (daca nu ma insel).

De ce? Pentru că cursa a avut 125 de metri, de-aia ... :D :D :D

Vezi toate comentariile (115)
Comentează