FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, LUNI, 5 DECEMBRIE, 20:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Cel mai dezechilibrat derby! Istoria le zîmbeşte "cîinilor" înainte de meciul cu Steaua

Dănciulescu și Brandan sînt amîndoi
bine cotați în Liga 1, dar distanța din
clasament e uriașă în favoarea
dinamovistului. FOTO Raed Krishan
Dănciulescu și Brandan sînt amîndoi bine cotați în Liga 1, dar distanța din clasament e uriașă în favoarea dinamovistului. FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2011 09:20

Niciodată în tur, în istoria confruntărilor directe din campionat, n-au beneficiat de o diferenţă mai mare de puncte ca acum, 11 la număr

Derby-ul de România care se va desfăşura luni, în ajunul sărbătoririi Sfîntului Nicolae, este cel mai dezechilibrat din istoria confruntărilor directe între cele două mari forţe, care se întinde pe durata ultimilor 63 de ani. Niciodată, în turul de campionat, înainte de un asemenea meci, n-a mai existat o diferenţă atît de mare de puncte, 11 la număr, între Dinamo şi Steaua.

Mereu le-a mers bine
Au mai existat 5 situaţii în care roş-albaştrii erau la mare distanţă în spatele roş-albilor, însă de fiecare dată acest lucru se întîmpla în retur. În acele ocazii, Dinamo a fost de fiecare dată pe locul 1 înainte de meci, a cîştigat de fiecare dată şi a cucerit titlul de fiecare dată.

Iată precedentele:
1. Dinamo - CCA 2-1 (goluri V. Neagu 20, 60 / Tătaru 1). Pe 6 noiembrie 1955, roş-albaştrii se aflau tot la 11 puncte în spatele "cîinilor". Dinamo era pe locul 1, Steaua pe 4. Dinamo a ieşit campioană, Steaua a terminat pe 6.

2. Steaua - Dinamo 0-1 (I. Varga 59 - pen). Pe 30 aprilie 1962, meciul s-a jucat pe un teren impracticabil din cauza unei ploi torenţiale. Steaua se găsea la 10 puncte în spatele roş-albilor şi era pe locul 10. Dinamo a ieşit campioană, iar rivalii au terminat pe 9.

3. Steaua - Dinamo 1-3 (Vigu 63 / G. Sandu 70, D. Georgescu 74, Lucescu 89). La derbyul din 15 martie 1973, Anghel Iordănescu a fost eliminat în minutul 75 pentru insulte la adresa arbitrului. Steaua era la 9 puncte de Dinamo, fiind pe locul 5. La final, "cîinii" - campioni, cei din Ghencea - locul 5.

4. Dinamo - Steaua 3-2 (Fl. Petre 45, Lupescu 52, Mihalcea 73 / Ciocoiu 26, Dănciulescu 70). Diferenţa a fost una record, 24 de puncte, dar era în retur, pe 22 aprilie 2000. A fost prima victorie după 10 ani a "cîinilor" în faţa rivalilor, iar după acest succes, roş-albii au devenit campioni. Steaua a terminat pe 3.

5. Steaua - Dinamo 2-4 (Badea 47, Thereau 90+7 / C. Munteanu 7, Dănciulescu 22, Niculescu 33, 50). Era în Sîmbăta Paştelui, pe 7 aprilie 2007, şi-a fost prima victorie a roş-albilor în Ghencea după 18 ani. Diferenţa dintre cele două echipe era de 12 puncte. Steaua nu mai are nici un jucător de atunci, Dinamo mai are 5: Moţi, Munteanu, Dănciulescu, Liviu Ganea şi Pulhac. Dinamo a ieşit campioană, Steaua a terminat a doua.

"Mă gîndeam acum cîteva nopţi că e cea mai mare diferenţă de puncte înaintea unui derby. Pentru mine, Dinamo - Steaua este şi-o oglindă a trăirilor sociale din ţara asta, se confundă cu istoria trăirii societăţii româneşti"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

Un singur avantaj al Stelei
Cea mai mare diferenţă între cele două echipe în favoarea Stelei înaintea derby-ului a fost în 1998, 20 de puncte la număr. Pe 4 aprilie 1998, roş-albaştrii i-au bătut cu 5-0 pe "cîini", goluri Dănciulescu (2), Rotariu, Dennis Şerban şi Ciocoiu. Antrenorul dinamoviştilor de atunci, Viorel Hizo, a fost demis după derby. Au fost eliminaţi trei jucători: Răchită, Ciocoiu, respectiv Hîldan.

"Dinamo tot învaţă din greşeli"
Mihai Stoica a continuat să rîdă de dinamovişti şi ieri: "Pe «cîini» i-a ajutat Vorskla Poltava să se concentreze doar pe derby-ul cu Steaua. Dinamo nu s-a descurcat în Europa nici în sezonul ăsta şi a rămas să înveţe din greşeli, ceea ce face, de fapt, an de an. E posibil ca Steaua să nu revină din Germania la fel de concentrată la derby pe cît vor fi roş-albii".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
maebv
maebv  •  04 Decembrie 2011, 12:54

DOMNULE STOICA CE TOT LATRI AICI..DUPA CE CA ESTI U CONDUCATOR DE TOT ..... CE DRAQ MAI COMENTEZI ATAT...VEZITI DE FAMILIA TA OMULE ,VEZITI DE ZIARELE TALE....BAI NENE DUTE ...DUTE CA AI DEVENIT PATETIC,,JALNIC..NU TE MAI SUPORTA NIMENI OMULE. TOT INSISTI SA DEVII MEDIATIZAT....VB DE ALCEVA ..LASA COMENTARIILE DESPRE DINAMO..CA U AI JUCAT LA ECHIPE MARIII..NU STII CE INSEAMNA UN ASEMENEA MECI...INTELEGE OMULE CA NU AI NICI UN DREPT SA COMENTEZI U DESPRE MECIUL ASTA...CHIAR DACA MAI ERAI CONDUCATOR DE CLUB...NU AVEAI VOE SA DESCHIZI GURA... DE ASTA NU MERGE FOTBALUL NOSTRU ,,CA DESCHID DESCULTI CA TINE GURA SI MANCA CE NU TREBUE FARA SA STIE DESPRE CE ESTE VB..IN EUROPA PRESEDINTI NU VB

tamplaru
tamplaru  •  30 Noiembrie 2011, 18:41

Apostrofările nu se vor încheia nici la partida cu Steaua, ultraşii avînd 3 reproşuri mari: 1. Clanul Becali şi-a bătut joc de gloriile clubului, avînd cuvinte injurioase la adresa unor oameni precum Cornel Dinu sau Mircea Lucescu. 2. Investiţiile la stadion şi campania de transferuri - totul sub aşteptări. A fost vîndut Torje pe 4 milioane de euro şi l-am adus doar pe Luchin pe 300.000 de euro. În plus, ne rugăm să-i luăm pe Stanciu, Bucurică şi Pîrvulescu... 3. Interdicţiile primite de ultraşi după meciul cu Rapid. Au plătit şi oameni nevinovaţi. Respectam adevarata galerie a lui Dinamo! Vom face spectacol impreuna la meci. Va fi delir!

ucluj2011
ucluj2011  •  30 Noiembrie 2011, 17:11

SidTheKid , nu sunt frate fan Rapid , sunt doar fan "U" Cluj , dar dupa cum iti mai spuneam si la un alt topic , sunt satul de vrajeli gen MM Stoica. Rapid NU a fost infiintata de comunisti cum vreo doi "ideologi" stelisti vor sa INTERPRETEZE lucrurile , dar Steaua a fost infiintata si sustinuta de comunisti. Asta am vrut sa spun si asta este si asta o stiu toti rominii , dar unora le este asa de greu sa accepte asa ceva , ca vor sa rescrie istoria. magica Steaua , Rapid -Dinamo sau Steaua-Rapid sunt la fel de derby-uri ca Steaua -Dinamo , dar unii se prefac ca nu inteleg asta. Am multe argumente cu care sa-mi "sustin" teoria , dar trebuie sa plec acum.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează