FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

Cele 5 explicaţii ale ascensiunii incredibile a lui Dinamo » Cum au devenit căţeii pitbulli

Doi oameni decisivi: antrenorul Ciobotariu şi golgeterul Niculae (10 goluri în 10 etape)
Doi oameni decisivi: antrenorul Ciobotariu şi golgeterul Niculae (10 goluri în 10 etape)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2011 13:21

Dinamo s-a metamorfozat sub conducerea lui Ciobotariu: au dispărut petrecăreţii, vestiarul s-a strîns în jurul antrenorului şi acţionarii oferă linişte


Dinamo e lider, are cel mai bun atac, cea mai bună apărare şi s-a transformat ca eroii din basmele copilăriei după două sezoane dezastruoase, în care a terminat de fiecare dată pe locul 6. Acum la club e linişte şi "cîinii" simt mirosul prăzii: titlul! Gazeta a stat de vorbă cu eroii din Ştefan cel Mare şi a încercat să găsească explicaţiile miraculoasei metamorfoze.

1. Influenţa lui Borcea a dispărut. Un merit important îl are Nicolae Badea, preşedintele care a cerut răbdare, muncă şi constanţă pe banca tehnică. L-a promovat pe Liviu Ciobotariu de la echipa secundă şi i-a asigurat linişte acestuia, rezistînd încercărilor lui Cristi Borcea de a-l aduce în locul antrenorului de 40 de ani pe Ionuţ Chirilă sau Cornel Ţălnar! Apoi l-a desemnat pe Cornel Dinu să-l ajute pe Ciobi cu sfaturi şi să monitorizeze totul, de la grupele de copii pînă la echipa secundă.

"Am reuşit să formăm o familie unită care are un singur scop: să aducă trofee în Ştefan cel Mare, să scriem istorie pentru club şi să ne mulţumim suporterii" - Marius Alexe, mijlocaş Dinamo

2. Cuminţi şi muncitori. Vestiarul a suferit o curăţenie necesară performanţei. Mai exact, au dispărut "abonaţii" tabloidelor, Ousmane N'Doye, Adrian Cristea, dar şi cei care nu mai erau consideraţi propice performanţei: Mărgăritescu, Niculescu, Dolha, Bordeanu sau Vlad Munteanu. Coloana vertebrală a noului Dinamo e formată din Cătălin Munteanu, Marius Niculae şi Ionel Dănciulescu, familişti convinşi cu voce puternică în vestiar! Definiţia dorinţei de performanţă: nimeni nu întîrzie la antrenamente, ci se vine cu cel puţin o oră mai devreme!

"E frumos cînd marcăm multe goluri. Mă bucur că jucăm eficient şi spectaculos. Dacă o ţinem tot aşa, nu are cine să ne stea în cale" - Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo

3. Recordurile atacanţilor. Dinamo a trăit în primele zece etape din muncă, dar mai ales din pasele inteligente ale lui Cătălin Munteanu şi din finalizările cuplului Dănciulescu - Niculae. Danciu-gol, la 34 de ani şi 10 luni, e motivat de cifre. A ajuns pe locul secund în topul golgeterilor all-time în Liga 1, cu 200 de reuşite, şi-l vînează deja pe Dudu Georgescu (252)! Marius Niculae are cel mai furtunos debut din carieră, iar secretul său este talismanul norocos de numai două luni: "De cînd s-a născut Raisa Elena sînt alt om. Am un motiv în plus să joc mai bine, să-i asigur fetiţei mele un viitor!".

"În fiecare meci trebuie să demonstrăm că sîntem Dinamo, echipa de pe primul loc, clubul care merge peste tot la victorie şi care şi-a obişnuit fanii cu trofee" - Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo

4. Lecţia de economie. Dinamo a gîndit ca un afacerist experimentat după vînzarea lui Gabi Torje. A încasat 4 milioane de euro de la Udinese şi a rezistat tentaţiei, dar şi presiunii fanilor de a investi într-un nou transfer. Ciobotariu a găsit cel mai bun pansament: Laurenţiu Rus, fundaşul dreapta, care s-a transformat peste noapte în titular incontestabil pe postul de mijlocaş de bandă. Ca variantă pe acest post, antrenorul îl pregăteşte şi pe tînărul Răzvan Cazacu (19 ani), de la echipa a doua!

"Nu avem un secret anume pentru acest parcurs. Muncim mult, sîntem serioşi şi nimeni nu mai doreşte să iasă în evidenţă, toţi tragem tare pentru echipă" - Cosmin Moţi, fundaş Dinamo

5. Apărare resuscitată. Faţă de sezonul precedent, Ciobotariu a păstrat doar ce a fost bun. Adică atacul. A corectat defensiva în doar două luni, iar Dinamo are acum cea mai bună apărare, cu 5 goluri primite în zece partide. În aceeaşi perioadă a campionatului trecut roş-albii încasaseră, cu Andone pe bancă, 21 de goluri! "Ciobi vorbeşte cu noi, ne dă încredere, ştie să ne facă să conştientizăm care sînt principalele noastre calităţi! E mai mult decît un psiholog", povestesc apărătorii. Moţi, cel care a fost acuzat că fumează excesiv, a fost convins de antrenor să îşi reducă pînă la mai puţin de jumătate numărul de ţigări fumate zilnic! Iar Dragoş Grigore a primit un contract dublu, scăpînd de titulatura de cel mai slab jucător plătit din lot.

10 puncte este diferenţa dintre Dinamo şi Steaua, care ocupă poziţia a 8-a în Liga 1. Rapid e principala urmăritoare, la 4 puncte de "cîini"

300.000 de euro a cheltuit Dinamo pe transferuri în această vară, bani plătiţi pentru Srgian Luchin. Dorel Stoica şi Alexandru Pena au venit gratis, iar Scarlatache, Marius Niculae, Curcă, Muşat şi Rus s-au întors după împrumuturi

CITEŞTE AICI UN EDITORIAL AL LUI ANDREI NICULESCU DESPRE REVITALIZAREA LUI DINAMO


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (104)
bozgor
bozgor  •  04 Noiembrie 2011, 17:01
Postat de dd.... pe 19 Octombrie 2011, 21:32

Prietene,ai uitat de Atletico Madrid,Internazionale Milano,Dukla Praga,Dinamo Minsk,S.V.Hamburg,Panathinaikos Atena,Partizan Belgrad,Dundee United,Sporting Lisabona,Sahtior Donetk,Besiktas Istanbul,Bayer Leverkusen,Omonia Nicosia,FC.Bruges,Everton Liverpool,Valerenga Oslo,Sampdoria Genova,PAOK Salonic,Odense B.K.,Levski Sofia,CSKA Moscova,Beitar Jerusalem,Slovan Liberec,iar scorurile si anii te las pe tine sa le treci ca vad ca te pricepi la statistici.Uita-te si vezi-le pe toate,nu numai ce vrei tu sa vezi in calitate de dusman.

AMINTIRI DIN COPILARIE

bozgor
bozgor  •  04 Noiembrie 2011, 16:58

da mai pitt bulli asa e cataline. 0-0 la u cluj. 0-0 acasa cu brasovul..... dute ma baiete si scrie cronici sau anlize pe la liga a 4-a. te rugam nu mai bate campii prin ziarele serioase de sport.

dd....
dd....  •  21 Octombrie 2011, 09:44

,,intelectualul''saviola2_8 a vazut cumva aseara meciul stelei cu puternica Maccabi Haifa?stiti cumva scorul domnule?cred ca a fost 5-0 pt. evrei,dar va intreb e un rezultat care face cinste,sau aveti ceva de scuzat?probabil baia patronului din raul Iordan sa fie de vina?

Vezi toate comentariile (104)
Comentează