FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

5 detalii din jurul centenarului Rapidului: vinul legendelor și timbre în ediție limitată

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2023 22:24 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 11:04

Cei 100 de ani de viață pe care Rapid îi va marca duminică, pe 25 iunie, au adus de la sine mai multe evenimente în jurul acestui moment. Gazeta Sporturilor a editat și scos pe piață un album eveniment de 156 de pagini, clubul din Giulești a dedicat trei sortimente de vin legendelor clubului, Metrorex a pus în circulație un tren branduit, iar Romfilatelia a emis colițe de timbre speciale

1. Revistă fabuloasă editată de Gazeta Sporturilor

5 detalii din jurul centenarului Rapidului: vinul legendelor și timbre în ediție limitată

La 100 de ani de Rapid, Gazeta Sporturilor reconstituie într-un mod aparte călătoria fascinantă a acestui club prin epoci diferite. Am recuperat imagini de arhivă, frânturi de amintiri și povești emoționante pentru a așterne între coperțile unui album-eveniment 100 de motive pentru care să iubești Rapidul. 

Savurați alături de noi această odisee de neuitat prin istoria unui echipe legendare! Revista este disponibilă și la chioșcurile de presă din toată țara. 156 de pagini, condiții grafice de excepție și povești extraordinare, într-o revistă pentru istorie, un album de colecție.

2. Plicuri și 9.600 de timbre speciale

Romfilatelia vine în întâmpinarea iubitorilor de sport, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Clubul Sportiv Rapid București, 100 de ani. Cele două mărci poștale, cu valorile nominale de 2,90 lei și 5 lei. 

5 detalii din jurul centenarului Rapidului: vinul legendelor și timbre în ediție limitată

Există și o coliță filatelică cu valoarea nominală de 34 lei. Romfilatelia a scos pe piață și un plic „care etalează mărcile poștale ale emisiunii, cu o ștampilă sportivă având un desen simbolic o minge regăsită, după cum se știe, la fotbal, handbal, volei, baschet, are ca ilustrare tematică o locomotivă”, după cum se arată într-un comunicat emis presei.

3. Colecția de vinuri „Legende 1923”

Doar în magazinul Auchan Crângași, clubul giuleștean a lansat o colecție specială de vinuri denumită „Legende 1923”, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la înființarea clubului. 

„Colecția de vinuri este produsă de Domeniile Averești, într-un număr limitat per sortiment, de 1923 de sticle de vin alb, de rose si de roșu, simbolizând anul în care a luat naștere echipa, fiecare în sine fiind un produs unic, demn de colecționat
comunicatul retailer-ul

5 detalii din jurul centenarului Rapidului: vinul legendelor și timbre în ediție limitată

Prețul vinurilor din colecția Legende este de 99,99 lei, iar în perioada 23-30 iunie, exclusiv în magazinul Auchan Crângași, membrii MyCLUB Auchan au parte de 10% bani înapoi ca bonus pe cardul de fidelitate.

4. Metrou vișiniu pe M1 și M3

În cinstea Centenarului clubului giuleștean, a fost pusă în circulație o garnitură de metrou pe magistralele 1 și 3 plină cu imagini ale sportivilor ce-au făcut istorie în tricoul alb-vișiniu. Metrorex a pus în circulaţie garnitura de metrou dedicată centenarului clubului și intitulată sugestiv "Rapid 100", care va circula până la sfârşitul anului. 

Aceasta este colantată pe interior și exterior cu imagini ale sportivilor care au făcut istorie în tricoul alb-vișiniu, la toate disciplinele, precum şi momente importante din primul secol de existență. 

Nu este singura surpriză pregătită de giuleșteni împreună cu Metrorex. În curând vor fi puse în vânzare cartele de călătorie inscripţionate cu însemnele clubului Rapid!

5. Street Food Festival

Duminică începând cu ora 10:00, pe Calea Giulești, de la Podul Grant și până la intersecția cu sala polivalentă Rapid, se va organiza un Street Food Festival, cu tonete de mâncare și tot felul de preparate gătite la fața locului: de la hamburgeri la fructe de mare, la clătite și alte dulciuri. 

5 detalii din jurul centenarului Rapidului: vinul legendelor și timbre în ediție limitată

Accesul la Street Food Festival este gratuit. Vor cânta printre alții Zdob și Zdub, Taraful Cleante, formația Generic și Dan Ciotoi. Pe Calea Giulești va există și o zonă de agrement pentru copii și un turn de escaladă. De la ora 18:00, concertele încep pe stadion. 

Horia Brenciu și Delia sunt printre atracțiile evenimentului ce se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

„Rapid este viața mea, familia mea. Mă trezesc fredonând imnul” » Șumudică și-a amintit cel mai tare meci jucat în tricoul echipei sale de suflet

Citește și:

„Rapid e despre agonie și extaz” » Ziua în care Pancu a plâns în Giulești, protestul de la debut și povestea unei scandări celebre
RAPID
„Rapid e despre agonie și extaz” » Ziua în care Pancu a plâns în Giulești, protestul de la debut și povestea unei scandări celebre

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VanBasten
VanBasten  •  24 Iunie 2023, 11:30

Parca îl și vad pe Bocciu cum scoate clasorul lui cu timbre rare și pune colita cu Rapid pe prima pagina. Se știe ca rapidistii le au cu filatelia.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close