FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

CFR, campioană și în ciocnirile granzilor » CS Universitatea Craiova e rușinea topului

»
»

Articol de , , - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 10:36 / Actualizat marti, 30 noiembrie 2021 10:36

În clasamentul realizat exclusiv pe baza meciurilor dintre primele 9 clasate, care se bat pentru accesul în play-off, CFR a luat 3 sferturi din puncte și e lider, în vreme ce CS Universitatea Craiova a dezamăgit crunt: 7 înfrângeri în 10 meciuri.

Un campionat se câștigă cu echipele mici. Teoria e foarte veche și la ea au apelat aproape an de an toți cei implicați în fotbal. Era valabilă însă mai ales atunci când existau una, două, cel mult 3 echipe care să fie cu o clasă peste restul competitoarelor. 

FCSB devine FC Phoenix » Unde s-a ajuns după meciul cu CS Universitatea Craiova
FCSB
FCSB devine FC Phoenix » Unde s-a ajuns după meciul cu CS Universitatea Craiova

CFR Cluj, cea mai bună în clasamentul echipelor de play-off

Acum însă, cel puțin în Liga 1, așa ceva nu mai există. Dovadă și faptul că după numai 17 etape, chiar și primele două clasate au mai mult de un meci pierdut. De fapt, există un grup de 9 formații care se luptă cu șanse reale pentru accesul în play-off. CFR și FCSB par să-și fi antamat prezența între primele 6, în vreme ce între ocupanta locului 3, Voluntari, și cea de pe locul 9, UTA, există o diferență de numai 4 puncte.

Cum grupul acesta de echipe care pot bate pe oricine ar avea în față e foarte mare, o relevanță aparte are o ierarhie realizată exclusiv pe meciurile dintre ele. Și cum nu toate au același număr de meciuri disputate, reperul de clasificare e procentajul de puncte acumulate din totalul celor puse în joc. Iar concluziile sunt extrem de interesante:

  1. Lider e aceeași formație care conduce și clasamentul general, la zi. CFR a acumulat 18 puncte în 8 meciuri. Un randament excelent, de 75%. 
  2. Universitatea Craiova nu doar că e departe, dar are mai degrabă un parcurs de formație care nici nu merită să fie prezentă în play-off. Din 10 meciuri, a pierdut nu mai puțin de 7! Dintre aceste eșecuri, 6 îi aparțin noului antrenor, Reghecampf. Oltenii au atins doar 30% din totalul punctelor și sunt aproape la egalitate cu codașa FC Voluntari. 
  3. Revelația Ligii Elitelor e, de departe, Rapid. Din postura de nou-promovată, trupa lui Iosif s-a descurcat excelent cu formațiile cu pretenții. A trecut chiar de pragul de 70% din puncte și ține aproape de CFR Cluj, e chiar peste FCSB. Rapid are victorii, până în acest moment, cu CFR, FCSB, Botoșani și FC Argeș.

Clasamentul Elitelor din Liga 1

CFR, campioană și în ciocnirile granzilor » CS Universitatea Craiova e rușinea topului

Când au loc următoarele meciuri în Liga Elitelor, până la finalul lui 2020

Etapa 18 (4-6 decembrie)

  • FCSB - UTA 
  • Botoșani - U Craiova 
  • Farul - Rapid

Etapa 19 (11-12 decembrie)

  • Rapid - FC Argeș 
  • UTA - Botoșani 
  • Voluntari - U Craiova

Etapa 20 (14-15 decembrie)

  • U Craiova - UTA 
  • FCSB - Rapid 
  • Farul - CFR

Etapa 21 (18-19 decembrie)

  • Rapid - Botoșani 
  • Voluntari - UTA 
  • CFR - FC Argeș

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Reghe, cam greu fără Neubert, nu? » FCSB devine din nou sperietoarea Ligii 1

Pentru cine pregătește Trică avioanele? Cel puțin 8 din cei 12 străini vor pleca de la CSU Craiova în această iarnă!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
observator_federal
observator_federal  •  30 Noiembrie 2021, 21:08
Postat de 1986 pe 30 Noiembrie 2021, 19:36

Daca ar fi primit fcsb penalty-ul vostru 1 luna ar fi fost analizat in media. Sa fim seriosi, a fost usor acordat iar la Bancu nici vorba.

Vai, vai, vă persecută massmedia?! N-ai tu grijă, Feșnic nu ar fi dat penalty dar reacția suporterilor (pentru că noi avem!! ) l-a făcut să se hotărască după scurtul moment de rătăcire...

1986
1986  •  30 Noiembrie 2021, 19:36
Postat de observator_federal pe 30 Noiembrie 2021, 15:43

Chestia cu "cercetat cu lupa" a fost strategică, demonstrând chipurile strădania de a elucida problema... Degeaba au derulat cadru cu cadru, dacă nu era unghiul potrivit. (Ca în bancul cu individul care își căuta portofelul pierdut, noaptea, în jurul unui stâlp din rețeaua de iluminat public. "Aici l-ai pierdut?" "Nu, dar aici am lumină!" - Băeții din carul TV fac lumină DOAR DACĂ VOR EI!! )

Daca ar fi primit fcsb penalty-ul vostru 1 luna ar fi fost analizat in media. Sa fim seriosi, a fost usor acordat iar la Bancu nici vorba.

relu1250
relu1250  •  30 Noiembrie 2021, 18:27

Asta cu rusinea nu e o mare nenorocire,stai ca vine insolventa in primavara,ca la Dinamo. Daca Rotaru, a aruncat cu banii in niste "umflati". a mai adus si un antrenor care nu se pricepe le reconstructia echipei. Il tii in lot pe M. Constantin la 37 de ani? E vreun Ronaldo ? Si aia care nu joaca 2 meciuri intrun sezon,le dai salarii degeaba ? Ce management e asta ? Il aduci pe antrenor intrun moment foarte dificil din punct de vedere psihic,in plin divort, cu multe consecinte financiare pentru el si pe de alta parte amorezat de conjuctura ,avand posibilitatea sa aduci cel putin 3 antrenori mai valorosi decat Reghe si mai ieftini.Greselile se plataesc,dar ce vina au suporterii, sa traiasca umilintele la acesta echipa ?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează