FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Fotbaliștii nu-l mai suportă, Petrescu îi acuză: „Jucați împotriva mea!” » Vestiarul lui CFR Cluj, făcut praf după eşecul cu FCSB

Dan Petrescu și-a acuzat direct jucătorii că prestațiile lor urmăresc să-l compromită pe el. Relația lui Dan cu fotbaliștii nu a fost bună nici în celelalte mandate, doar că victoriile dese i-au păstrat împreună.
Dan Petrescu și-a acuzat direct jucătorii că prestațiile lor urmăresc să-l compromită pe el. Relația lui Dan cu fotbaliștii nu a fost bună nici în celelalte mandate, doar că victoriile dese i-au păstrat împreună.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 22:19 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 09:18

Eșecul suferit cu FCSB a distrus atmosfera de la CFR Cluj. Dan Petrescu și-a acuzat direct jucătorii că prestațiile lor urmăresc să-l compromită pe el. Relația lui Dan cu fotbaliștii nu a fost bună nici în celelalte mandate, doar că victoriile dese i-au păstrat împreună.

CFR a ajuns să tremure din toate încheieturile spre finalul acestui sezon în care riscă să piardă "coroana" după patru ani în care a dominat campionatul. În declarațiile publice, Petrescu a pus înfrângerea cu FCSB, 0-1, pe seama prestației pe care a avut-o Istvan Kovacs.

Pedeapsa primită de Susic pentru faultul violent asupra lui Olaru » „Palmă” de la Disciplină pentru Balaj și Petrescu
COMISIA DE DISCIPLINĂ
Pedeapsa primită de Susic pentru faultul violent asupra lui Olaru » „Palmă” de la Disciplină pentru Balaj și Petrescu

În discursul avut în fața echipei, Dan i-a învinovățit tocmai pe jucători pentru eșecul din derby și pentru celelalte rezultate proaste care au șubrezit statutul pe care-l aveau vișiniii la un moment dat, acela de favoriți cerți în cursa pentru titlu.

Nu l-au suportat niciodată pe Dan Petrescu

„Voi jucați împotriva mea! Jucați ca și cum ați vrea să mă dați afară!”, a fost mesajul șocant pe care antrenorul l-a transmis în fața grupului. Surse din echipă povestesc că Petrescu s-a plâns și că nu are fotbaliști îndeajuns de buni, o idee pe care le-a transmis-o tocmai jucătorilor cu care așteaptă să câștige încă un titlu.

Metoda lui Dan, de a-și acuza astfel fotbaliștii, arată ca una ciudată, mai ales în contextul în care relația lui cu echipa era deja una foarte proastă. Nu a fost bună în nici un moment, nici măcar în anii în care "Bursucul" și elevii săi câștigau titluri interne și obțineau rezultate importante în Europa League.

Echipa era nemulțumită de comunicarea dezastruoasă pe care o avea cu tehnicianul, mai mereu nervos, suspicios, și de stilul de joc pe care Dan a continuat să-l impună indiferent de lotul pe care l-a avut la dispoziție și indiferent de adversarul care i-a stat în cale.

„Noi ne apărăm aproape de poartă și jucăm cu mingi lungi și dacă avem meci cu Clinceni! Nici măcar atunci nu ne lasă să încercăm să jucăm normal, deschis". Comentariul îi aparține unui fotbalist din lotul CFR-ului și provine din sezonul trecut, dintr-un moment în care rezultatele vișiniilor nu erau dezamăgitoare.

25.000 de europe lună este salariul lui Petrescu la CFR, cel mai mare dintre antrenorii din L1

Se unesc sau se ceartă definitiv?

Atmosfera a fost în permanență una proastă, doar că rezultatele foarte bune de pe plan intern și succesele europene i-au ținut pe Dan și pe jucători într-o echipă, din moment ce-și satisfăceau interese comune: victorii în meciuri și bonusuri financiare generate de titluri, de calificările în grupele Europa League. Tehnicianului îi erau loiali numai Camora, Deac, Hoban, oameni de care el era mai apropiat decât de restul grupului.

Acum, după ce Clujului i-a fost topit avansul imens pe care l-a avut la un moment dat în concurența cu FCSB, relațiile din vestiar sunt deteriorate complet. Ca să nu-i permită formației lui Becali să sară pe primul loc, ar fi nevoie ca Petrescu și fotbaliștii lui să lupte din nou împreună și să treacă peste conflictele pe care le-au adunat. 

100.000 de euroe prima pe care Dan ar încasa-o în acest an, dacă va lua titlu cu gruparea clujeană

L-au criticat și în public pe Petrescu

Pentru prima dată, fotbaliștii CFR-ului s-au declarat în mod clar dezamăgiți de joc, de prestația echipei. Conducerea l-a învinovățit pe Istvan Kovacs pentru eșecul cu FCSB, Deac și Camora au criticat randamentul Clujului. 

„Suntem buni și tari doar din gură, când trebuie să jucăm și să câștigăm nu mai suntem în stare", a spus Deac. Înainte să piardă acasă cu FCSB, vișiniii fuseseră bătuți și la Craiova, 2-3, după ce ei conduseseră în Bănie cu 2-1. CFR a avut la un moment dat 14 puncte peste FCSB. E drept că punctajul a fost înjumătățit la intrarea în play-off. Campioana în exercițiu mai are acum numai două puncte deasupra roș-albaștrilor. 

„Avem o pasă proastă”

Jucătorii CFR-ului simt și ei că trec printr-o criză, chiar dacă în clasament încă mai sunt primii. Andrei Burcă a comentat înaintea amicalului cu Dinamo Kiev: „Trecem printr-o pasă proastă. E nevoie să fim mai puternici mental, mai concentrați ca să reușim să ne revenim. Spun asta pentru că mai sunt doar cinci etape și e foarte important să încheiem sezonul pe primul loc". 

Câștigarea campionatului reprezintă un obiectiv capital pentru clujeni, întrucât toată afacerea a fost construită pe baza premiilor pe care echipa le-a atras din cupele europene în anii aceștia. Ratarea titlului i-ar duce pe vișinii în preliminariile Conference League, o competiție în care nu le va mai fi ușor să ajungă în grupe, deoarece până acolo ar trebui să treacă prin patru tururi preliminare. 

În sezonul acesta, nici o formație din România nu a parcurs cu succes preliminariile din Conference. Doar CFR a ajuns în grupe, după ce a fost eliminat și din calificările pentru Champions League, și din acelea ale Europa League. 

VIDEO Dan Petrescu l-a scos pe Roger din lot: „Nu toți fac față la CFR Cluj”

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

„Să plătească!” » Giedrius Arlauskis, mesaj pentru Nelu Varga, după victoria din instanță

Dănuț Lupu nu le dă șanse celor de la FCSB în lupta la titlu: „Au o echipă de copii, nu sunt constanți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (54)
dodo001
dodo001  •  21 Aprilie 2022, 19:10

Ce prostie de articol! Inepții!

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  21 Aprilie 2022, 12:13

Dan Petrescu are o„firma”- atâtea titluri de campion!Prin urmare ar trebui sa nu se mai certe cu ei și sa-i scoata scurt din lot pe „senatorii de drept”!Acum când mai sut doar 5 jocuri,dar inca este pe primul loc !Deac nu mai merge de câteva etape,Camora nu mai merge demult in aparare-mai „scoțându-se”cu câte o incursiune in atac-Bordeianu nu merge decât in prima repriza!Are destui jucatori buni!

sibelius
sibelius  •  21 Aprilie 2022, 10:58
Postat de petrucj pe 21 Aprilie 2022, 10:49

Greseala majora s-a facut in vara dupa plecarea lui Iordanescu si venirea lui Sumudica. A enormal ce s-a intamplat atunci, conducerea a cumparat o gramada de jucatori, fara sa se consulte cu antrenorul. Majoritatea petarde. Cand a venit DP nici unul din cei veniti nu se pretau stilului lui. Asa ca au mai schimbat odata randurile din mers. Deja un obiectiv(LC sau cupa Uefa erau compromise), asa ca s-a ajuns la un lot de 50 de jucatori si la nemultumiri, normale pana la urma, din partea jucatorilor. In conditiile astea si faptul ca acum suntem pe primul loc e o realizare, dar asta e doar din cauza ca celelalte competitoare sunt penibile de-a dreptul.

E anormal tot ce s-a intamplat din vara pana acum. Pe langa "lotul" Sumudica aminteste-ti de Meleke adus in vara si imprumutat in vara, Figueiredo imprumutat si adus Letica, Itu readus si scos din lot, Roger trecut pe banca dupa meciuri, inca unul de la Botosani la fel. Bus si Dugazici adusi amandoi ca sa ce? Acum mijlocasul din Ucraina adus pana in vara. Haos mai mare e doar cand intra Becali in febra cumparaturilor.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează