FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

EXCLUSIV CCA aruncă în aer derby-ul CFR Cluj - FCSB! Radu Petrescu din București e trimis la centru

Articol de , - Publicat joi, 12 martie 2020 09:00

CFR Cluj și FCSB se vor întâlni duminică, de la 20:30. Comisia Centrală a Arbitrilor ia o decizie surprinzătoare: trimite la derby un arbitru din Capitală, pe Radu Petrescu (37 de ani).

  • CFR Cluj - FCSB va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, TV Digi Sport și TV Telekom Sport

Etapa din weekend programează derby-ul turului în play-off, un meci cu o miză imensă pentru lupta la titlul de campioană. CFR vs FCSB e un meci cu un grad ridicat de risc și din perspectiva arbitrului, iar Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut deja alegerea în privința "centralului". Iar Kyros Vassaras a luat o hotărâre care poate inflama confruntarea dintre primele două clasate. Grecul din fruntea CCA merge pe mâna lui Radu Petrescu, un arbitru din București, care va oficia la un meci între o formație din Cluj și una din Capitală. Această situație a mai creat polemici în Liga 1. Craiova a fost o formație care s-a simțit nedreptățită de faptul că în unele dispute cu FCSB a avut parte de arbitri din București.

Chiar și ultima confruntare dintre CFR și FCSB a avut discuții de acest gen. La meciul care a deschis anul 2020, cel din luna februarie, disputat tot în Gruia, CCA l-a delegat pe Istvan Kovacs, cel care, deși n-a informat CCA, locuiește de o bună bucată de timp chiar în Cluj. În dosarul pe care îl are la comisie și unde fiecare arbitru trebuie să anunțe unde stă, în dreptul lui Kovacs apare orașul Carei, în care stă foarte puțin spre deloc, majoritatea timpului petrecându-l în localitatea din care e și trupa lui Dan Petrescu.

Match Preview CFR - FCSB

 N-au pierdut în acest sezon!

CFR și FCSB n-au motive să se plângă de Radu Petrescu pentru prestațiile acestuia din acest sezon. CFR l-a avut de două ori, de fiecare dată la confruntări de acasă: 2-0 cu U Craiova și 0-0 cu Viitorul. Și FCSB a jucat tot două meciuri cu Petrescu, ambele dispute cu Viitorul din sezonul regulat, în care s-a impus mereu: 2-1 și 2-0. 

12 meciuria arbitrat Radu Petrescu în acest sezon de Liga 1

Cea mai mare gafă a lui Petrescu a fost pro CFR

În urmă cu 8 ani și jumătate, "centralul" care se va afla duminică la derby-ul din Gruia a comis una dintre cele mai mari gafe din istoria Ligii 1. Într-un meci vital pentru lupta la titlul de campioană, Voința Sibiu – CFR Cluj, scor 0-1, a anulat un gol perfect valabil al gazdelor, marcat în minutul 77, când tabela arăta 0-0. Petrescu a fluierat fault asupra lui Beto, deși portarul clujenilor nici măcar nu fusese atins de cineva. În minutul 85, CFR a marcat, a câștigat cu 1-0 și ulterior avea să devină campioană

A trecut peste o operație pe creier

În urmă cu 3 ani, Radu Petrescu a avut de trecut peste o mare cumpănă: a fost diagnosticat cu o tumoare benignă pe creier. A fost nevoit să suporte o operație extrem de complicată și după o perioadă de recuperare, care a durat câteva luni, a reușit să revină în circuit. „M-am dus la un control, cu gândul să aflu ce și cum. Mi s-a făcut o tomografie la Bagdasar, la spital. Când a apărut medicul cu rezultatul analizelor mi-am dat seama după fața lui că era nasol. M-a întrebat "Suntem bărbați?". "Da, nu vreau să ne ascundem". "OK, stai jos". "Ai o tumoare pe creierul mic". Era într-o zi de vineri. Eu l-am întrebat ce presupune și el a spus că trebuie operație. Dar n-a zis "Acum, mâine!". "Atunci, o să mai vin săptămâna viitoare", i-am spus eu. Doctorul a reacționat imediat: "Cum adică să mai vii săptămâna viitoare? Eu te-aș ține de acum! E o chestiune oarecum urgentă, nu permite întârziere!". I-am cerut un timp să mă gândesc. Mă luase ca din oală. Eu venisem la spital crezând că-mi recomandă un Nurofen și mi-a zis că am o tumoare pe creier!" sunt câteva din afirmațiile pe care Petrescu le-a făcut într-un interviu tulburător pe care l-a acordat Gazetei Sporturilor în martie 2018. 

Doar bucureștenii n-au interdicție

Pentru toți arbitrii din provincie există restricția de a fi delegați la meciuri în care e implicată o echipă din orașul în care ei domiciliază, însă nu același lucru e valabil și pentru „centralii" din București. Ei au dreptul să oficieze, de foarte mulţi ani, inclusiv atunci când o grupare din Capitală evoluează împotriva uneia din provincie. Chiar derby-ul FCSB - CFR a avut parte în ultimii 2 ani și jumătate de un "central" din București, Radu Petrescu, sezonul precedent, și Marcel Bârsan, la una dintre confruntările din 2017-2018. zTudor a ajutat-o pe FCSB în fața CFR-uluiUnul dintre cele mai mari scandaluri de arbitraj produse de un arbitru din București atunci când s-a aflat la un meci dintre o formație din Capitală versus una din provincie a fost celebra confruntare FCSB - CFR 3-1, din returul sezonului 2007-2008. FCSB avea de recuperat o diferență imensă, iar Alexandru Tudor a oferit un ajutor însemnat roș-albaștrilor cu prestația din acel joc. A refuzat două penalty-uri clare oaspeților, FCSB a câștigat și a recuperat toate cele 11 puncte, dar până la urmă tot a pierdut titlul. Între timp, Tudor a fost cooptat în clubul FCSB de către Gigi Becali și se ocupă de Academia roș-albaștrilor. 

4 marierori a comis Radu Petrescu pe parcursul actualului campionat

Citește și: 

Gigi l-a băgat în "carantină" pe Bălgrădean! Cum a ales să se răzbune pe portar pentru că a „îndrăznit” să semneze cu CFR!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
189254898748309
Claude SH  •  12 Martie 2020, 17:53

Probabil acum, deoarece s-a întrerupt campionatul, existând 20 de zile libere pana a reluare, va fi delegat un alt arbitru, nu unul din București, nici altul din Cluj, unul imparțial care sa arbitreze bine, fără sa fie influențat de presiunile presei sau a lui Gigi. E de notorietate ca în trecut au fost puși sa arbitreze arbitrii precum Deaconu ce fusese junior al Stelei, Tudor apropiat de echipa lui Becali, fapt dovedit ca ulterior a și fost angajat de acesta. Cine știe ce se auzea și de Rdu Petrescu? Mai bine altul decât unul din cele doua orașe!

bruta_din_popesti_leordeni
bruta_din_popesti_leordeni  •  12 Martie 2020, 17:39
Postat de realcf pe 12 Martie 2020, 14:38

Taci din gura... faci STEAUA de rusine! Cum adica in liga a 4-a? De cand e lumea nu a fost si nu va fi decat in prima liga! FCSB EsTe STEAUA!

Azi-maine va spuneti Real sau Barcelona, clonatilor. Voi sunteti fc fcsb popesti leordeni - simbolul Ilfovului, nu aveti nimic in comun cu Bucurestiul, iar cu Steaua nici atat.

realcf
realcf  •  12 Martie 2020, 16:47
Postat de spartcapus pe 12 Martie 2020, 15:53

fcsb e steaua prostilor ca tine! Toata lumea stie ca adevarata steaua e la TALPAN!

tu vezi de CFR ul tau...cu arbitrii si anti-fotbal de 2 ani!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează