FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

În 2021, dădea gol cu FCSB și făcea o declarație emoționantă » Acum, CFR a renunțat la el definitiv: unde a ajuns dublul campion cu „feroviarii”

Mihai Gîdea, la petrecerea de titlu din 2021 / Sursă foto: Imago Images +49   FOTO
Mihai Gîdea, la petrecerea de titlu din 2021 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 29 august 2023 09:43

A devenit deja o regulă ca CFR Cluj să se debaraseze” de fotbaliștii pe care i-a exploatat” pentru regula U21, dar care nu mai îndeplineau criteriul de vârstă pentru a fi folosiți în Superligă ♦ S-a întâmplat cu Itu, Costache sau Petrila, iar feroviarii” s-au mai despărțit vara aceasta de un nume considerat cândva o speranță: mijlocașul Mihai Adrian Gîdea a fost cedat definitiv de CFR.

Fotbalistul ajuns la 23 de ani, care și-a trecut în CV două titluri și o Supercupă alături de clujeni, a plecat din Gruia în această fereastră de mercato. Nu sub formă de împrumut, ci definitiv, Gîdea fiind cedat la CSM Alexandria, o nou-promovată în Liga 2. 

CFR îl împrumutase și-n stagiunea precedentă, la ASU Poli, iar acum a renunțat definitiv la jucătorul care, sub comanda lui Petrescu și Edi Iordănescu, a adunat 38 de meciuri și un gol în tricoul vișiniu. De altfel, singura sa reușită la CFR venea chiar împotriva rivalei FCSB, pe 25 mai 2021, în ultima etapă din play-off-ul acelei ediții.

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
+45 FOTO

Gîdea a fost bun doar pentru regula U21, apoi CFR a scăpat de el

Gîdea a fost o variantă profitabilă pentru CFR Cluj cât timp reprezenta o soluție pentru „slotul” U21 din teren, apoi nu a mai intrat deloc în calculele clubului. El era „aruncat” în teren câteva minute pentru respectarea regulii și rareori reușea să adune măcar o jumătate de repriză pe gazon

De altfel, în cele 38 de meciuri jucate la CFR a contabilizat doar 460 de minute, o medie minusculă.

În perioada respectivă, regula în vigoare prevedea ca echipele să înceapă meciurile cu doi jucători „under” în formula de start. Așa se întâmpla ca Mihai Gîdea să fie mai mereu printre „sacrificați”. 

Într-un alt meci cu FCSB, el a fost scos de pe teren de Edi Iordănescu după doar 4 minute de la fluierul de start. Puștiul a digerat cu greu momentul și s-a dus val-vârtej la vestiare, nu a rămas pe bancă pentru restul meciului.

Sezonul trecut, Gîdea a înscris de două ori pentru ASU Poli în Liga 2, iar anul acesta a început o altă aventură în liga secundă. În tricoul Alexandriei, a reușit deja un gol, fiind decisiv pentru teleormăneni în victoria din Cupă cu Slatina, de la jumătatea acestei luni, 1-0.

Mihai Gîdea recunoștea: „S-a întâmplat să mai și plâng când eram schimbat”

După golul cu FCSB din urmă cu doi ani, Gîdea povestea într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor ce a însemnat pentru el acel moment: 

„Eram fericit, simțeam că am pus și eu ceva, o picătură, la acest titlu. Primul lucru a fost să mă duc spre locul unde era familia mea, să sărbătorim. Era prima dată când au reușit și ai mei să vină la Cluj, să mă vadă. Tata e șofer pe camion, mama lucrează la o firmă de cabluri, abia au putut să ajungă. Au fost și bunicul din partea mamei, și un văr de-al meu.

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
+45 FOTO

Domnul Iordănescu vorbea mereu cu mine, îmi explica. Sincer, pe merit, n-aș fi ajuns eu să joc așa de repede la o echipă gen CFR! M-a ajutat mult această regulă U21. Chiar dacă au fost și momente mai grele, uneori. S-a mai întâmplat să mai și plâng, când eram schimbat. Dar când eram singur și n-am spus nimănui. 

M-am ambiționat și mai mult, m-au întărit episoadele astea. Dar, sincer, n-aș vrea să le mai trăiesc. Nu e deloc plăcut, credeți-mă!”, dezvăluia Gîdea, într-un interviu acordat reporterului special GSP Marius Mărgărit.

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

În iulie punea semnătura pe contract, azi CFR Cluj a anunțat că l-a împrumutat

VIDEO Andrea Mandorlini, cuvinte speciale pentru un elev de la CFR Cluj: „Vreau să îl complimentez”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  29 August 2023, 10:14

Ce-o fi in capul acestui “jurnalist” cand zice ca a devenit o regula “debarasarea” de jucatori. Tendentioasa abordare, cu tematica, contra CFR-ului, care nu face altceva decat fac alte echipe. Dupa parerea acestui “jurnalist” at fi trebuit ca CFR sa mentina in lot toti juniorii si toti protejatii regulii U21, chiar daca performantele lor lasa de dorit. Bre jurnalistule, nu toti tinerii sunt facuti sa performeze, nu toti au calitati sa faca fata in lotul unei echipe de titlu! Mai sunt unii si de liga a2a sau a3a….Lasa aberatiile si mai bine scrie despre fcsb. Scrie despre cat de bine e acolo, nu despre cat e de rau la altii. Poate iti iese.

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  29 August 2023, 09:38

O regula tampita !! Mai bine te lasi la fotbal la 18 ani ..decat la 23 ...ai sanse sa mai faci ceva in viata ....Burlene ai nenorocit o gramada de copii ..le-ai nenorocit viata ...lasa-i bah sa termine o scoala ..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează